kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۴۲۶۴
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۸

تازه‌ترین مصوبه ضداسلامی؛ فرانسه نماز خواندن در دانشگاه را ممنوع اعلام کرد!

لایحه‌ جنجالی ممنوعیت ادای نماز در دانشگاه‌ها‌، که قبلا کلیاتش را مجلس ملی فرانسه تصویب کرده بود، برای تصویب نهایی به سنا فرستاده شد و نمایندگان به این لایحه، موارد سختگیرانه‌تری را نیز اضافه کرده‌اند.


بر پایه لایحه‌ای که «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهوری فرانسه، آن را پیشنهاد داده، قرار است دولت ضمن تقویت بنیان‌های سکولاریسم، با جریان‌ها و رویکردهای منتسب به افراط‌گرایی اسلامی به شدت برخورد کند. البته، این طرح به اسم مبارزه با افراط‌گرایی است، اما رسماً احکام و سبک زندگی اسلامی را هدف قرار می‌دهد. مقابله جدی با هرگونه «نفرت‌پراکنی در فضای مجازی» و «تامین مالی گروه‌های مذهبی از خارج»، دو رکن مهم این لایحه جنجالی به شمار می‌روند؛ اما موارد جنجالی زیادی دارد.
به گزارش ایسنا، این لایحه که پیش‌تر با انتقادهای زیادی مواجه شده بود، برای جلب نظر نمایندگان پارلمان، از قانون «جدایی‌طلبی» به قانون «تقویت احترام به ارزش‌ها و اصول جمهوری» تغییر نام داده شد. مجلس ملی فرانسه کلیات این لایحه را ۱۷ فوریه (29 بهمن 1399) تصویب کرد. اکنون این لایحه برای تصویب به سنا فرستاده شده و نمایندگان این نهاد بالادستی، موارد سختگیرانه‌تری را نیز به آن افزوده‌اند، به حدی که منتقدان حزب حاکم «جمهوری به پیش»، می‌گویند که این لایحه از هدف اعلام شده اولیه دور شده و دارد به قانونی برای اتهام‌زنی آسان‌تر به جامعه مسلمانان
فرانسه بدل می‌شود.
روز سه شنبه نیز جناح راست سنا مجموعه‌ای از پیشنهادات جدید در پیوند با دانشگاه‌ها را تصویب کرد. یک از این قانون‌های پیشنهادی، قانون «منع نماز خواندن در راهرو»‌های دانشگاه‌ها بود. این مجموعه پیشنهادها به رغم درخواست «ژان میشل بلانکر»، وزیر آموزش ملی، و با وجود اعتراض شدید سناتورهای جناح چپ، به تصویب رسید. هدف سنا از ارائه این پیشنهاد آن بود که هر گونه عبادت و مراسم مذهبی به استثنای فعالیت کشیشان مخصوص فضاهای آموزشی، در محوطه تمام مراکز آموزش عالی ممنوع شود.
مجلس سنای فرانسه علاوه‌بر آن، به ممنوعیت استفاده از حجاب در اماکن عمومی برای دختران زیر ۱۸ و همچنین، ممنوعیت استفاده از حجاب برای کودکان همراه در سفر رأی مثبت داد، که با تصویب مجمع ملی فرانسه، این طرح در کشور قانونی خواهد شد. حضور ورزشکاران زن مسلمان در ورزشگاه‌ها و انجام فعالیت ورزشی با حجاب اسلامی، موضوعی است که جناح سیاسی راست فرانسه آن را گونه‌ای «اُمت‌گرایی» دانسته و به هیچ عنوان قصد ندارد با آن کنار بیاید.
گفتنی است، اقدامات رئیس‌جمهور پر حاشیه فرانسه، مشکلات را حل نمی‌کند، بلکه به آنها دامن می‌زند. اقدامات او هم مسلمانان واقعی را ناراحت می‌کند و هم جریان‌های خشن تکفیری را تحریک می‌کند. گذشته از آنکه این روش کاملاً خودشکن است، چرا که از طرفی به عدم اجبار تأکید می‌کند و از طرف دیگر، مسلمانان را مجبور به پذیرش شرایط خود می‌کند. گذشته از آن، ماکرون از یک طرف، از «جدایی‌طلبی اسلامی» انتقاد می‌کند و از طرف دیگر، وزیرش از این سخن می‌گوید که باید از اسلام‌گرایی رها شویم.
به اعتقاد کارشناسان، مقامات فرانسوی از رواج اسلام در این کشور به شدت هراس دارند و از هر ابزاری برای توقف آن استفاده می‌کنند.