kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۴۲۵۶
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۵
شمس‌الدین حسینی:

نتیجه برجام 10 برابر شدن نرخ ارز بود

یک نماینده مجلس گفت: نرخ ارز در نتیجه برجام تا ۱۰ برابر افزایش یافت و ما بسیاری از پیامدهای سنگین را به همین دلیل تجربه کردیم.




سید شمس‌الدین حسینی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر درباره نقش سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین در توسعه اقتصاد خُرد و کلان کشور، اظهار داشت: از روزی که دولت یازدهم کار خود را شروع کرد، به‌جای اینکه در امتداد توسعه روابط با شرق، توسعه رابطه با غرب را با حفظ سه اصل عزت، حکمت و مصلحت دنبال کند، به ارائه نوعی تصویر غیرواقعی و دست نیافتنی از مناسبات دست زد و در عین حال روابط موجود با کشورهای حوزه شرق و حتی حوزه‌هایی مانند آمریکای لاتین و همسایگان را مخدوش کرد.
وی تصریح کرد: رفته رفته به سمتی حرکت کردیم، که توسعه روابطمان با غرب را گره زدیم و ملاحظه کردیم که بزرگ‌ترین نتیجه آن، حتی با وجود آنکه کشورهای شرق هم در آن حضور داشتند، به برجام منتهی شد که توافق بسیار شکننده‌ای بود. در شکنندگی آن همین بس که با خروج آمریکا از برجام، مختصر نتایج آن هم به سرعت از دست رفت و حالا چون مناسبات با مشرق و نیز حوزه شرق و کشورهای همسایه و آمریکای لاتین محدود شده بود، آسیب‌پذیری ما بیشتر شد.
این نماینده مجلس افزود: ملاحظه کردیم که نرخ ارز این بار تا ۱۰ برابر افزایش یافت؛ به این معنی که اگر در پی تحریم‌های قبلی، نرخ ارز از یکهزار به سه هزار تومان رسید، این بار از سه هزار تومان تا ۳۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد و ما بسیاری از پیامدهای سنگین را به همین دلیل تجربه کردیم.
حسینی تأکید کرد: همه این نتایج نشان می‌دهد که ما باید همه سو نگری در روابط خارجی خود داشته باشیم؛ از این منظر، احیای روابط با کشورها و اقتصادهای بزرگی مانند چین، یک تصمیم و یک راه راهبردی است و از این منظر مثبت برآورد می‌شود؛ البته نباید این نوع روابط به چینی‌ها منحصر شود و باید تلاش‌های خودمان برای توسعه مناسبات با آن دسته از کشورهای اروپایی که استقلال رأی بیشتری دارند و تعادل و توازن در مناسبات را حفظ می‌کنند، هم دنبال کنیم.
وی درخصوص چارچوب سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین نیز اظهار داشت: ما یک فرآیند داریم و یک محتوا؛ من محتوای سند را در آن اندازه‌ای که سند آن در دسترس نمایندگان مجلس قرار گرفته، مطالعه کرده‌ام، آن را خوب ارزیابی می‌کنم؛ ولی درخصوص فرآیند اجرای آن معتقدم که باید بازنگری شود. ضمن اینکه چرا نمایندگان مجلس شورای اسلامی متن اصلی این سند همکاری را دریافت نکرده‌اند؟ ممکن است در سطح محدودی، تعدادی از نمایندگان مجلس، متن اصلی را دیده باشند یا حتی گزارشی را هم معاونت حقوقی و قوانین مجلس تهیه کرده و در اختیار نمایندگان گذاشته باشد، اما همه اینها کار کارشناسی است.