رئیسشورای ملی زیتون:
برخی عوامل مانع خودکفایی کشور در تولید روغن زیتون میشوند
رئیسشورای ملی زیتون متوسط سرانه مصرف روغن زیتون در ایران را سالانه ۲۰۰ گرم اعلام کرد و گفت: امکان خودکفایی تولید روغن زیتون در کشور وجود دارد، اما برخی عوامل مانع میشوند.
مهدی عباسی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان بااشاره به اینکه عوامل متعددی در تولید روغن زیتون دخیل است، اظهار کرد: تولید روغن زیتون به عواملی همچون توجیه اقتصادی تولید و سال آور یا نا آور بستگی دارد. او با بیان اینکه سال گذشته شش هزار تن روغن زیتون در کشور تولید شده است، افزود: گرچه امکان خودکفایی تولید روغن زیتون در کشور وجود دارد، اما متاسفانه برخی عوامل مانع دستیابی به این امر میشوند. به عنوان مثال در سال ۹۸، واردات بیش از ۱۱ هزار تن روغن پومیس و در سال ۹۷ واردات روغن زیتون با ارز ۴۲۰۰ تومان مطرح بود که خوشبختانه با تلاشهای فراوان، روغن زیتون از گروه کالای یک خارج شد. رئیسشورای ملی زیتون متوسط سرانه مصرف روغن زیتون در سال را ۲۰۰ گرم اعلام کرد و گفت: بنابر آمار در برخی سالها، سرانه مصرف روغن ۱۹۰ تا ۲۱۰ گرم است. این مقاممسئول ادامه داد: در حال حاضر پایه قیمت هر کیلوگرم روغن زیتون درجه یک ۸۵ هزار تومان است که متاسفانه در برخی فروشگاهها به سبب اختلاط با روغن پالم و پومیس با نرخهای کمتری عرضه میشود. به گفته او، قیمت هر کیلوگرم کنسرو زیتونی در ابتدای فصل ۱۳ هزار تومان بود که متاسفانه همانند دیگر کالاهای کشاورزی بعد از فصل برداشت با قیمتهای بالاتری در بازار عرضه میشود.
رئیسشورای ملی زیتون بااشاره به راهکار تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی تصریح کرد: روغن زیتون اصل بوی چمن و گوجه فرنگی میدهد و ابتدا تندی و تیزی آن گلو را میسوزاند و سپس بعد از چند ثانیه مزه آن مطلوب میشود.