kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۳۸۸۱
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۱

افزایش نگران کننده شهرهای قرمز و مبتلایان و فوتی‌های کرونایی

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ورود شهرهای تهران و کرج به وضعیت قرمز (بسیار پر خطر) کرونایی و افزایش تعداد شهرهای قرمز از 46 به ۸۸ و شهرهای نارنجی از 85 به 139 شهر خبر داد.



به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین اطلاعات اعلام شده در نرم‌افزار «ماسک» وزارت بهداشت، تهران، کرج، شهریار، رباط کریم، پردیس، فیروز کوه و ساوه نیز به جمع شهرهای با وضعیت قرمز (بسیار پر خطر) افزوده شدند.
در آخرین اعلام وزارت بهداشت، شهرهای جلفا، سراب، شبستر، میانه، هشترود، ارومیه، خوی، نقده، خوانسار، شاهین شهر و میمه، فلاورجان، گلپایگان، لنجان، نجف آباد، آبدانان، دهلران، بوشهر، پردیس، دماوند، شهریار، بروجن، امیدیه،‌اندیمشک، خرمشهر، بهبهان، لالی، خرم دره، ارسنجان، داراب، زرین دشت، سپیدان، تاکستان، سقز، اسلام آباد غرب، کنگاور، کهگیلویه، گچساران، ازنا، الیگودرز، بروجرد، خرم‌آباد، دلفان، سلسله، قائم شهر، اراک، تویسرکان و نهاوند در وضعیت قرمز بودند که در رنگ بندی جدید شهرهای دیگری به مجموعه مناطق قرمز اضافه شده است.
در آخرین اعلام وزارت بهداشت، شهرهای اصفهان، سمیرم، کاشان، ساوجبلاغ، فردیس، کرج، نظرآباد، ایلام، ایوان، چرداول، دشتستان، دیلم، پاکدشت، پردیس، پیشوا، تهران، رباط کریم، ری، شمیرانات، فیروز کوه، شهرکرد، آبادان، دزفول، رامهرمز، شوشتر، ابهر، زنجان، شیراز، کازرون، کوه چنار، ممسنی، پاوه، سرپل ذهاب، رودبار، رودسر، لنگرود، رامسر، قائم شهر، دلیجان، زرندیه، ساوه و خاتم نیز به فهرست شهرهای با وضعیت قرمز اضافه شدند و تعداد شهرهای قرمز به ۸۸ شهر رسید.
مطابق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در شهرهای با وضعیت قرمز فقط مشاغل ضروری گروه یک فعالیت می‌کنند و ادارات و سازمانها نیز باید با یک سوم نیروهای خود فعالیت کنند و بقیه نیروها به صورت دورکار فعالیت می‌کنند. رفت و آمد به شهرهای قرمز و نارنجی با پلاک غیر بومی نیز ممنوع است.
فوت ۱۷۲ بیمار کووید۱۹ در کشور
از سوی دیگر سخنگوی وزارت بهداشت از فوت ۱۷۲ بیمار کووید۱۹ در کشور خبر داد.
به گزارش وبدا، سیما سادات لاری دیروز گفت: از 15 تا ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۸۹۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۴۸ نفر از آنها بستری شدند.
لاری با بیان اینکه مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۹۴۵ هزار و ۹۶۴ نفر رسید، افزود: متاسفانه در طول این مدت، ۱۷۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۳ هزار و ۳۳۲ نفر رسید.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۶۵۸ هزار و ۹۷۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند، ادامه داد: چهار هزار و ۹۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند، همچنین تا کنون ۱۳ میلیون و ۱۸۳ هزار و ۷۰۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر ۸۸ شهرستان قرمز و ۱۳۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع است، افزود: همچنین ۱۹۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
افزایش نگران‌کننده مرگ و میر درپایتخت
رئیس‌سازمان بهشت زهرا (س) گفت: شیب مرگ و میر بیماری کرونا به صورت صعودی بالا می‌رود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سعید خال درباره وضعیت چند روز اخیر جان باختگان کرونا اظهارداشت: متاسفانه علیرغم همه توصیه‌هایی که از شب عید از طریق ستاد ملی مبارزه با کرونا و از سوی دکتر زالی، وزیر بهداشت و دیگران صورت گرفت، این روز‌ها شاهد هستیم که آمار مرگ و میر شهر تهران به طرز قابل توجه و نگران‌کننده‌ای بالا رفته است.
خال درباره وضعیت بهشت زهرا (س) در قبل و بعد از عید گفت: ما از روز اول دی ماه تا شب عید، یعنی دی، بهمن و اسفند، به طور متوسط بین 15-20 تا ۲۵ متوفی را داشتیم. نمودار ما بسیار خطی بود؛ اما به ناگاه در فروردین ماه این عدد بالا رفت، به گونه‌ای که جمعه گذشته ما عدد ۵۸ را ثبت کردیم که واقعا عدد نگران‌کننده‌ای هست و حاکی از این است که مردم رعایت نکرده‌اند و شیوه نامه‌ها رعایت نشده‌اند.
وی افزود: این شرایط، بسیار سخت است. تمام این سیزده ماهی که ما درگیر بیماری کرونا در بهشت زهرا(س) بودیم، تجربه نشان داده آمار اصلا به صورت پلکانی و خطی بالا نمی‌رود، بلکه به صورت تصاعدی بالا می‌رود و ما نگران روز‌های آینده هستیم. از دیروز صبح تمام مدیران مجموعه بهشت زهرا (س)، کارمندان و پرسنل جمع شدیم و آرایش بحرانی گرفتیم. برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دادیم. امید داریم با همکاری مردم و تمهیداتی که می‌اندیشند و توجهی که به حرف مسئولان می‌کنند، بتوانیم این پیچ خطرناک را سپری کنیم.
خال درباره مراجعات بیشتر شهروندان به بهشت زهرا(س) به خاطر افزایش مرگ و میر گفت: ما در طول سال ۹۹ از شهروندان درخواست داشتیم که برای تدفین عزیزانشان کمتر آیند. البته بخش عمده مردم واقعا توجه می‌کنند و این الان به یک فرهنگ تبدیل شده و مردم هیچ‌گونه مراسمی برگزار نمی‌کنند. و فقط به آمدن به آرامگاه عزیزشان بسنده می‌کنند، توصیه می‌کنم با توجه به قرمز شدن شهر تهران و شرایط بسیار ویژه و بحرانی، این موضوع را هم رعایت کنند و در بهشت زهرا (س) با حداقل عزیزان خودشان تشریف بیاورند.