kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۳۸۰۶
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۴

کرونا به اقتصاد انگلیس 251 میلیارد پوند خسارت زد

مرکز پژوهش‌های اقتصادی انگلیس می‌گوید تعطیلی‌های ناشی از کرونا طی سال گذشته میلادی بیش از 251 میلیارد دلار بر اقتصاد این کشور خسارت زده و بخش‌های محروم و فقیر نشین انگلیس نیز بیشتر در معرض آسیب‌های کرونا بوده‌اند.


سرویس خارجی-

طی سال گذشته بسیاری از اقتصادهای قدرتمند جهان در اروپا، آمریکا و آسیا زیر سایه بحران کرونا خسارت‌های بسیار سنگینی را تجربه کردند. از طرفی بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که خروج اقتصاد جهانی از بحران ممکن است سال‌ها طول بکشد. صندوق بین‌المللی پول نیز پیش‌بینی مشابهی را مطرح کرده است. بر اساس گزارش‌ها اقتصاد انگلیس نیز طی سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا بیش از 251 میلیارد دلار خسارت‌دیده و بخش‌های محروم و فقیرنشین این کشور، در معرض آسیب‌های بیش‌تری قرار گرفته‌اند.
بنابر گزارش‌های رسمی منتشر شده خسارت 251 میلیارد پوندی به اقتصاد انگلیس در سال گذشته، معادل همه تولید داخلی منطقه جنوب شرق انگلیس در یک سال یا حدود دو برابر تولید سالانه منطقه اسکاتلند است. «مرکز پژوهش‌های اقتصادی و مشاغل» انگلیس در همین زمینه اعلام کرده: «در حالی که کل کشور از محدودیت‌های ناشی از همه گیری کووید-۱۹، به شدت آسیب دیده شماری از مناطق محروم، بیش‌ترین خسارات را متحمل شدند». این‌اندیشکده در ادامه هشدار داده، در صورتی که دولت به کمک مناطق محروم نشتابد، فاصله میان شمال و جنوب در این کشور، بیش‌تر خواهد شد». روزنامه «گاردین» نیز در این باره نوشته: در میان شهر‌های این کشور، لندن با ۵۱.۴ میلیارد پوند، پارسال بیش‌ترین کاهش ارزش افزوده ناخالص را ثبت کرد و در رده‌های بعدی، منطقه جنوب شرق با ۳۴.۷ میلیارد و شرق انگلیس با ۲۶.۶ میلیارد پوند قرار داشتند. مرکز ملی آمار انگلیس نیز در ماه جاری اعلام کرده است: «تولید ناخالص داخلی در انگلیس، به علت همه‌گیری کووید-۱۹، در مقایسه با سال گذشته‌، ۹ درصد کم‌تر شده است».
فرار مالیاتی قانونی! در آمریکا
از آمریکا نیز خبر می‌رسد بنا بر گزارش موسسه چپ گرای سیاست اقتصادی و مالیاتی آمریکا، دست کم ۵۵ شرکت بزرگ سودآور این کشور سال گذشته مالیات بر درآمد فدرال را پرداخت نکرده‌اند. نشریه هیل در مطلبی در همین زمینه نوشته، این موسسه از طرح کاهش مالیات که نمایندگان جمهوریخواه سال ۲۰۱۷ به تصویب رساندند و نیز تخفیف‌های مالیاتی که در چارچوب تصویب نخستین طرح حمایت مالی در دوره همه‌گیری کرونا اجرایی شد به عنوان عوامل تاثیرگذار در خودداری این شرکت‌ها از پرداخت مالیات انتقاد کرد. بر اساس این گزارش این روند ادامه ده‌ها سال خودداری بزرگترین شرکت‌های آمریکایی از پرداخت مالیات است و به نظر می‌رسد نتیجه تخفیف‌های مالیاتی طولانی مدت باشد که مطابق با قانون اشتغال و کاهش مالیات سال ۲۰۱۷ و نیز قانون تخفیف مالیاتی در چارچوب طرح حمایت مالی در دوره همه‌گیری کرونا که بهار سال ۲۰۲۰ اجرایی شد حفظ و گسترش یافته است.
این گزارش به دنبال پیشنهاد جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا برای پرداخت هزینه یک طرح زیرساختی بیش از 2 تریلیون دلاری از طریق افزایش نرخ مالیات شرکت‌ها از ۲۱ درصد به ۲۸ درصد منتشر شد. پیش از آنکه جمهوریخواهان لایحه کاهش مالیات را در سال ۲۰۱۷ تصویب کنند، این نرخ ۳۵ درصد بود. بایدن چهارشنبه گذشته در اظهاراتی درباره طرح خود به گزارش سال گذشته اشاره کرد که نشان می‌داد ۹۱ شرکت هیچ مالیات بر درآمد فدرال پرداخت نکرده‌اند. وی افزود: «این اشتباه است که نرخ مالیات برای یک آتش نشان و یک آموزگار ۲۲ درصد باشد و پرداخت مالیات فدرال شرکت آمازون و ۹۰ شرکت بزرگ دیگر صفر باشد. من به این روند پایان خواهم داد.
تهدید دولت آلمان
در آلمان نیز وزیر بهداشت این کشور از آزادی‌های قریب‌الوقوع برای افراد واکسینه شده خبر داده و دولت فدرال هم ایالات این کشور را تهدید کرد که اگر محدودیت‌های سختگیرانه را اعمال نکنند دولت خود زمام امور را در دست خواهد گرفت.