اندیشکده دفاع از دموکراسی:
با ایران در نیویورک مذاکره نکنید!
یک اندیشکده آمریکایی طی گزارشی هشدار داد با توجه به مهارت ایران در جلب نظر کشورها در سازمان ملل متحد نباید ادامه مذاکرات هستهای در نیویورک و در حاشیه مجمع عمومی سالیانه سازمان ملل برگزار شود.
به گزارش فارس، اندیشکده «دفاع از دموکراسی» اخیرا طی گزارشی به قلم «کلاود روسیت»، کارشناس امور خاورمیانه تحت عنوان «خیز بد ایران به سمت سازمان ملل متحد» نوشت : بعد از 6 ماه چانه زنی و شکست مذاکرات هستهای در وین ادامه گفتوگوهای هستهای ایران قرار است در مکانی برگزار شود که برای آمریکا و متحدینش کمتر جای خوش یمن بوده است.مکان آتی مذاکرات هستهای ظاهرا در حاشیه نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سپتامبر سال جاری در نیویورک است.
این گزارش میافزاید :تاریخچه و اسناد ثبت شده نشان دادهاند که ایران در بهرهبرداری ماهرانه از این نشستها مهارت دارد و این جا میدانی قابل توجه برای مانور است. سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل متحد «حسن روحانی»، رئیس جمهور ایران ستاره میدان بود و همزمان با سرزنش از آمریکا مورد لطف دولت این کشور نیز قرار گرفت.
در ادامه این گزارش آمده است: سازمان ملل متحد مکانی است که به جای مهار ایران بیشتر باعث ارتقاء وجهه این کشور شده است. حکومت ایران دارای کرسیهایی در سازمان ملل متحد همچون کمیسیون وضعیت زنان و عضو هئیت حاکم یونیسف و دیگر جایگاه بسیار مهم سازمان ملل متحد یعنی برنامه توسعه این نهاد میباشد.
این اندیشکده در ادامه مطلب خود نوشت : شورای امنیت سازمان ملل متحد در مجموع در متوقف کردن برنامه هستهای ایران شکست خورده است و قطعنامههای صادره در سالهای2008,2007,2006 و 2010 موفقیتی نداشتهاند و از سال 2010 به این سو دیگر قطعنامهای علیه ایران صادر نشده است. در واقع شکست سازمان ملل متحد در مهار ایران هستهای دلیل توافق مقدماتی با این کشور در ژنو بود .در وین نیز مشاهده شد که اعضاء گروه 5+1 پیشرفتی در مهار برنامههای موشکی ایران نداشتند و حتی به حق غنیسازی اورانیوم ایران اذعان کردند.
مذاکره با ایران بسیار مشکل است
در ادامه این گزارش آمده است ایران از مراسم سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال قبل به عنوان جایگاهی برای مقابله با خلع سلاح هستهای شروع کرد و این باعث شد تا حسن روحانی به عنوان یکی از سخنرانان مهم برشمرده شود حتی «بان کی مون»، دبیر کل سازمان ملل متحد نیز بدان آگاه باشد و ایران را از «ارکان صلح» معرفی کند.از سوی دیگر «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه و رئیس تیم مذاکرهکننده ایران نیز هنگامی که در نیویورک است انگار در داخل کشور خود بوده و احساس راحتی میکند.
در انتهای این گزارش آمده است: با توجه به شواهد موجود، صحبت و چانهزنی با ایران در دفتر سازمان ملل متحد در وین به اندازه کافی مشکلساز بوده است. حال باید دید که آیا این اتفاق برای «وندی شرمن»، مذاکرهکننده اصلی آمریکا در مراسم سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که مبدل به مکانی خطرناک از سوی تهران خواهد شد اتفاق خواهد افتاد یا این که دولت اوباما به آن هیچ اهمیتی نخواهد داد.