kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۱۵۵
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۷

جلسه استیضاح وزیر علوم چهارشنبه برگزار می‌شود

عضو هیئت رئیسه مجلس از برگزاری جلسه استیضاح وزیر علوم در روز چهارشنبه هفته آینده خبر داد.


حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم از برگزاری جلسه استیضاح وزیر علوم در جلسه علنی روز چهارشنبه این هفته مجلس خبر داد و گفت: طبق اعلام معاونت پارلمانی رئیس جمهور، قرار است وزیر علوم در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس حضور یافته و به سؤالات استیضاح کنندگانش پاسخ دهد.
وی افزود: با توجه به اینکه 51 تن از نمایندگان مجلس خواستار استیضاح وزیر علوم شده‌اند، بنابراین قرار است جلسه استیضاح فرجی‌دانا در روز چهارشنبه هفته آینده در صحن علنی مجلس برگزار شود.
دانشگاه، خانه احزاب نیست
در همین ارتباط، مسعود میرکاظمی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ادعای وزیر علوم مبنی بر افشای لیست بورسیه‌های غیرقانونی در دولت قبل، اظهار داشت: فرض کنیم اصلاً یک تعداد بورسیه در دولت قبل مشکل داشتند، این موضوع چه ربطی به طرح استیضاح وزیر علوم دارد؟!
وی با بیان اینکه فرجی‌دانا یک خانه احزاب در دانشگاه‌ها درست کرده است، تصریح کرد: وزیر علوم به افرادی در این وزارتخانه مسئولیت داده که از باند و گروه هستند نه براساس شاخص‌ها و صلاحیت‌ها، حتی بدعت‌گذاری‌هایی نیز شده است، انتخابات انجام داده‌اند، ولی کسانی که بالاترین رأی را آوردند، انتخاب نکردند اما کسی که پایین‌ترین رأی را آورده انتخاب کردند، این موارد گزارشاتی است که به مجلس ارائه شده است.
میرکاظمی که از امضاکنندگان طرح استیضاح وزیر علوم است، همچنین خاطرنشان کرد: حذف نیروهای دلسوز و متعهد، عدم توجه به صلاحیت‌ها و توانمندی‌های علمی افراد در انتصابشان، از جمله ایراداتی است که ما به وزیر علوم داریم؛ گزارش دادند یک فردی را به عنوان رئیس دانشگاه منصوب کردند ولی یک گروهی او را مدیریت می‌کنند و این موضوع در بسیاری از دانشگاه‌های کشور تکرار شده است، یعنی دانشگاه‌ها به صورت گروهی و حزبی اداره می‌شوند.
وی اضافه کرد: به افراد افراطی به نام اعتدال مسئولیت دادند و افراطی‌ترین افراد را در رأس دانشگاه‌ها منصوب کردند این موارد مشکلاتی را ایجاد کرده است، بکارگیری برخی افراد که مجلس آنها را رد کرده است مانند توفیقی و میلی منفرد در مسئولیت‌های مختلف وزارت علوم، نوعی دهن‌کجی به مجلس است، قبلاً می‌گفتند مجلس باید ریل‌گذاری کند و دولت روی این ریل حرکت کند، ولی امروز دولت می‌گوید اصلاً نه اطراف من بیایید و نه ریل بگذارید، فقط هر کاری که من انجام دادم شما آن را تأیید کنید.
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه افراد فتنه‌گر در وزارت علوم در پست‌های مختلف منصوب شدند، تأکید کرد: فضای دانشگاه‌ها یک فضای علمی است و باید از توانمندی اساتید دانشگاه‌ها که سرمایه اصلی دانشگاه‌ها هستند،‌استفاده شود، نمی‌شود اینگونه سرمایه‌ها با غربال‌های حزبی،‌حذف شود، ولی متأسفانه در این مقطع چنین اقداماتی انجام شده است.
وزیر علوم به شروط نمایندگان توجه نکرد
در ادامه عباس مقتدایی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه موضوع استیضاح وزیر علوم،‌تحقیقات و فناوری مسئله جدی برای دفاع از حقوق ملت و در راستای باقیماندن اعتماد نمایندگان به کابینه است، گفت: برای تداوم مسیری که برای دولت ترسیم کرده‌ایم و سنجش امکان تداوم اعتمادمان به دولت و یا سلب اعتماد از آن جدی هستیم. وی به شروط نمایندگان با فرجی‌دانا پیش از رأی اعتماد اشاره کرد و با تأکید براینکه این وعده‌ها و شرایط از سوی او نادیده گرفته شده است، افزود: اگر ایشان به قول‌هایش عمل می‌کرد هیچ گاه استیضاح صورت نمی‌گرفت.
مقتدایی با استقبال از افشای تخلفات صورت گرفته در مورد بورسیه‌های غیرقانونی در صورت استیضاح وزیر علوم ابراز داشت: باید مشخص شود چرا آقای وزیر پیش از طرح مسئله استیضاح این تخلفات را رسانه‌ای نکرده است تا ما از ایشان حمایت کنیم.
 انتصابات وزیر علوم درست نیست
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوعات مطرح شده در خصوص استیضاح وزیر علوم از جمله برخی انتصابات در این وزارتخانه و کاهش رشد علمی دانشگاه‌ها اظهار داشت: بنده عملکرد وزیر را در خصوص انتصاباتش درست نمی‌دانم، به دلیل این که از نیروهایی استفاده کرد که مجلس نسبت به آنها حساسیت دارد. نماینده مردم تهران ادامه داد: زمانی که دانشگاه‌ها باید با آرامش اداره شود، دلیلی ندارد که وزیر علوم از بین این همه نیروی علمی، به سراغ کسانی برود که مجلس به آنها حساسیت دارد. توکلی تصریح کرد: این کار به معنای نوعی لجاجت با مجلس است و طبعاً آثار منفی دارد و اعتماد را از بین می‌برد و نوعی تخاصم را با مجلس ایجاد می‌کند.