kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۱۲۱۷
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۶
رئیس‌ اتاق بازرگانی تهران:

دستگاه اجرایی به کارخانه صدور بخشنامه‌های متناقض تبدیل شده است





رئیس ‌اتاق بازرگانی تهران از صدور بخشنامه‌های متعدد و متناقض با یکدیگر از سوی دولت انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، مسعود خوانساری دیروز در جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، با‌ اشاره به مشکلات محیط کسب و کار، اظهار کرد: مجموعه اجرایی کشور تبدیل شده است به کارخانه تولید بخشنامه و هر روز بخشنامه‌های متعددی صادر می‌شود که یا متناقض با بخشنامه قبلی است و یا بخشنامه جدید است که باعث مشکل برای تولیدکنندگان و بازرگانان می‌شود.
این مسئول در مورد زمان ترخیص کالا از گمرکات توضیح داد: امروز در بهترین حالت حداقل سه الی چهار ماه طول می‌کشد تا یک کالا از گمرک ترخیص شود و همه این مسائل باعث شده که قیمت کالا در داخل افزایش یابد و لذا نباید همه تقصیرات را مربوط به تحریم عنوان کرد بلکه بخشی از مسائل مربوط به مشکلات داخلی از جمله مشکلات محیط کسب و کار است که اگر این مسائل حل نشود، باعث مشکلات بیشتری می‌شود. خوانساری در مورد بخشنامه جدید ارزی در مورد پرداخت مابه‌التفاوت ارزی چهار هزار و 200 تومانی، یادآور شد: براساس تصمیم دولت در سال 97 تصمیم گرفته شد که به همه واردکنندگان به صورت نامحدود ارز چهار هزار و 200 تومانی پرداخت شود، اما به تازگی بخشنامه‌ای صادر شده مبنی بر اینکه واردکنندگان باید مابه‌التفاوت ارز چهار هزار و 200 تومانی کالاهایی که در آن سال وارد شده را پرداخت کنند، شاید این کار درست باشد با توجه به اینکه ممکن است افرادی سوءاستفاده کرده باشند، اما تشخیص اینکه چه کسی ارز کالا با ارز چهار هزار و 200 تومانی وارد کرده و با قیمت مصوب در بازار عرضه کرده سخت است و این افراد از کدام محل باید مابه‌التفاوت بپردازند.
وی ادامه داد: اگرچه ممکن است افرادی سوءاستفاده کرده باشند، اما بعد از سه سال تصمیم‌گیری در مورد یک بخشنامه و آن را بسط دادن به همه مشکلاتی است که فعالان اقتصادی را دچار مشکل می‌کند.
رئیس ‌اتاق بازرگانی تهران همچنین با ‌اشاره به تحلیل اتاق بازرگانی تهران و اعلام مرکز آمار، گفت: افزایش شاخص قیمت کالاهای وارداتی در طول دو سال 97 و 98 نسبت به سال 96 ده برابر شده است در حالی که قیمت ارز در پایان 98 نسبت به 96 سه برابر شده است.
خوانساری عنوان کرد: بنابراین سه برابر از 10 برابر شدن شاخص قیمت کالاهای وارداتی مربوط به افزایش قیمت ارز و هفت برابر آن نیز مربوط به افزایش سایر هزینه‌ها است.
وی همچنین با انتقاد از مشکلاتی که برای کارخانه‌های سیمان ایجاد شده است، افزود: از آبان‌ماه کارخانه‌های سیمان تعطیل شده یا با ظرفیت کم کار می‌کند و قیمت یک کیسه سیمان از 17 هزار تومان به 50 هزار تومان رسیده و مشکل این کارخانجات در یک مقطع در ابتدا قطع گاز و اکنون قطع برق است و این مسائل هزینه‌های مبادله و تولید را افزایش می‌دهد.