kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۱۰۵۹
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۹
با مرگ یک زن در کالیفرنیا

شمار قربانیان واکسن فایزر در آمریکا به 60 نفر افزایش یافت

به گفته مقامات بهداشتی آمریکا، یک زن سالمند کالیفرنیایی بعد از دریافت واکسن آمریکایی «فایزر»، دچار بیهوشی شد و بعد جان خود را از دست داد. بدین ترتیب، شمار تلفات واکسن فایزر، از مرز 60 نفر فراتر رفت.



سرویس خارجی-

داده‌های وبگاه «ورلد امترز» نشان می‌دهد تا عصر دیروز شما مبتلایان به ویروس کرونا در جهان، از مرز 109 میلیون و 165 هزار نفر فراتر رفته و شمار فوتی‌ها نیز به بیش از دو میلیون و 406 هزار نفر رسیده است. بر اساس داده‌های این وبگاه، آمریکا با 28 میلیون و 197 هزار مبتلا و 496 هزار فوتی، همچنان بدترین وضعیت را در بین کشورهای جهان دارا می‌باشد.
علی رغم ادامه واکسیناسیون سراسری، این کشور رکورد‌های جدیدی را از تعداد مبتلایان و فوتی‌ها به نام خود ثبت می‌کند. بر اساس گزارش‌ها، واکسن فایزر نیز هر روز در این کشور عوارض جدیدی را به نام خود ثبت می‌کند. دیروز روزنامه «نیویورک پست» از فوت یک زن ۷۸ ساله کالیفرنیایی بعد از دریافت واکسن فایزر‌، خبر داد.
بر اساس این گزارش، دکتر «مایکل موریس» مدیر برنامه واکسیناسیون در بیانیه‌ای اعلام کرد، این زن مقارن ظهر جمعه گذشته، بعد از دریافت دوز اول واکسن گفت که حالش مساعد نیست.  به گفته وی، این زن سپس تحت درمان قرار گرفت، اما هوشیاری خود را از دست داد و بعد، سی‌پی‌آر (احیای قلبی ریوی) او جواب نداد و این زن جان باخت.مقامات مدعی هستند، هیچ نشانه‌ای از اینکه مرگ وی با واکسن مرتبط باشد، وجود ندارد. به گفته خانواده وی، او سابقه بیماری قلبی داشت. تا کنون در آمریکا 60 نفر به دلیل تزریق واکسن فایزر، فوت کرده و صدها نفر نیز دچار عوارض جانبی شده‌اند.
پیش‌تر نیز بنا بر تایید کارکنان یک خانه سالمندان در اسپانیا، همه ۷۸ ساکن این مرکز بعد از دریافت اولین دوز واکسن فایزر، به کرونا مبتلا شده و هفت نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند. تاکنون خبرهای زیادی درباره موارد فوت و علائم شدید بعد از تزریق دو واکسن فایزر و مدرنا در آمریکا و کشورهای دیگری که استفاده از این واکسن‌ها را تایید کرده‌اند،
گزارش شده است.
تردید درباره واکسن
نتایج یک نظرسنجی جدید نیز نشان می‌دهد حدود یک سوم بزرگسالان آمریکایی هنوز درباره دریافت یا عدم دریافت واکسن کرونا تردید دارند.
پایگاه اطلاع‌رسانی کنگره در این باره نوشت: نظرسنجی مذکور که روز جمعه منتشر شده نشان می‌دهد 31 درصد بزرگسالان آمریکایی هنوز نسبت به دریافت واکسن کرونا تردید دارند و می‌خواهند مدتی منتظر بمانند تا میزان کارایی و تاثیر واکسن‌های کرونا را ارزیابی کنند. بر اساس این نظرسنجی، بسیاری از شهروندان آمریکایی که تمایلی برای دریافت واکسن کرونا ندارند، اعلام کرده‌اند که نگران عوارض جانبی این واکسن‌ها هستند، آن هم علیرغم اینکه سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز استفاده از واکسن‌ها را صادر کرده است. این گزارش می‌افزاید، حتی برخی از نیروهای کادر بهداشت و درمان نیز از دریافت واکسن کرونا خودداری کرده‌اند. مقام‌های بهداشت و درمان در نیویورک گفته‌اند که در راستای متقاعد کردن نیروهای کادر بهداشت و درمان برای دریافت واکسن کرونا، با مشکلات و چالش‌های زیادی رو‌به‌رو بوده‌اند.
 گزارش رویترز نیز نشان می‌دهد، تبعیض نژادی در ارائه خدمات درمانی؛ بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی و خستگی کادر درمانی به علت هجوم بیماران کرونایی، از دلایل اصلی تداوم بحران کرونا در آمریکا اعلام شده است. بر اساس این گزارش، از زمان شروع بحران
همه گیری کرونا در آمریکا، توان پرسنل و نیز منابع پزشکی و بیمارستانی این کشور رو به تحلیل رفته است و بسیاری از کادر درمانی امید و صبر خود را از دست داده‌اند. رویترز می‌افزاید، به علت افزایش روزمره مراجعان به بیمارستان‌ها، کادر درمانی از بی‌تدبیری مسئولان در مدیریت همه گیری و نیز بی‌توجهی و اهمال مردم به ویروس کرونا، عصبانی هستند.پرسنل و کادر درمانی می‌گویند، بی‌توجهی مردم به توصیه‌های بهداشتی مهم‌ترین علت افزایش مداوم بیماران و قربانیان کرونا است. حتی بعضی‌ها به تاثیر واکسیناسیون نیز امیدی ندارند.از سوی دیگر، برخورد تبعیض‌آمیز با بیماران سیاه پوست، اسپانیایی تبار‌ها و اقلیت‌های قومی، به شدت
مشهود است.
استعفای وزیر بهداشت پرو
خبر دیگر کرونایی اینکه، «پیلار مازِتی» وزیر بهداشت پرو، به دنبال تشدید جنجال‌ها در این کشور آمریکای لاتین بر سر دریافت واکسن کرونا توسط رئیس‌جمهور سابق، از منصب خود استعفا داد. به گزارش فارس، بعد از انتشار خبرها درباره اینکه «مارتین ویزکارا» رئیس‌جمهور سابق پرو، چند ماه قبل از اینکه واکسن کرونا وارد این کشور قرار گیرد، این واکسن را تزریق کرده بود، وزیر بهداشت پرو استعفا داد.به دنبال انتشار خبر واکسن زدن رئیس‌جمهور سابق پرو، جنجال‌های زیادی در این کشور ایجاد شد و کنگره (پارلمان) پرو هم از این موضوع به شدت انتقاد کرد.بعد از شدت گرفتن فشارها و انتقادات در پرو، وزیر بهداشت این کشور استعفای خود را به رئیس‌جمهور تقدیم کرد.