kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۱۰۰۴
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۵
با حضور وزیر صنعت:

واحد بنزن فریمان به بهره‌برداری رسید




با حضور علیرضا رزم‌حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت واحد تولید بنزن با آخرین استانداردهای جهانی در پالایشگاه مشتقات نفتی فریمان افتتاح شد.
رزم حسینی در این مراسم افزود: هفت سال پیش «طرح انتقال آب از خلیج ‌فارس به صنایع فولادی مستقر در جنوب شرقی کشور» آغاز و آبان‌ماه امسال مرحله نخست پروژه با انتقال آب به شهرستان سیرجان عملیاتی شد.
رزم‌حسینی ادامه داد: مراحل دوم و سوم انتقال آب از خلیج‌ فارس به خراسان رضوی و همچنین استان اصفهان نیز روز ۳۰ بهمن ماه جاری به‌طور همزمان با دستور رئیس‌جمهوری عملیاتی می‌شود.
وی گفت: دورانی که به سبب نبود منابع آب طرح‌های توسعه واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی کشور متوقف شده بود به پایان رسیده و امیدواریم با اجرای پروژه انتقال آب به خراسان رضوی، این استان به یکی از قطب‌های تولید فولاد در کشور تبدیل شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به وجود ۹۵ هزار میلیارد تومان سپرده بانکی در خراسان رضوی ‌اشاره و بیان کرد: گردش مالی این میزان سرمایه، ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: به‌کارگیری این سرمایه‌ها زمینه‌ساز تولید و ‌اشتغال فراوان در خراسان رضوی است.
وی در ادامه، بارگاه منور حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) را در خراسان رضوی بزرگ‌ترین جاذبه و مهم‌ترین امتیاز این استان توصیف و بیان کرد: باید در جوار آن حضرت سرمایه‌گذاری‌های بزرگی انجام دهیم. اگر موانع برداشته شوند به‌طور قطع می‌توان سرمایه‌گذاری بزرگی را در صنعت و معدن خراسان رضوی انجام داد.
سه درصد معین‌های اقتصادی خراسان رضوی از موسسات عمومی غیردولتی، ۹۵ درصد از بخش خصوصی و دو درصد آنها از بخش دولتی هم‌اینک مشغول اجرای فعالیت در چارچوب «مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی» هستند. تفاهمنامه‌های سرمایه‌گذاری طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان  رضوی شامل ۲۱ درصد در حوزه خدمات و گردشگری ۴۴ درصد در حوزه صنعت و ۳۵ درصد در حوزه کشاورزی است.
بر این اساس تاکنون ۹۸ درصد روستاهای خراسان رضوی زیر پوشش برنامه‌های توسعه‌ای معین‌های اقتصادی قرار گرفته و هزار و ۱۴۹ تفاهمنامه سرمایه‌گذاری به ارزش ۱۵۳ هزار و ۵۴۲ میلیارد تومان با ‌اشتغالزایی برای ۱۷۱ هزار و ۶۶۰ نفر در این استان به امضا رسیده است. میانگین پیشرفت اجرایی این طرح‌ها تا پارسال ۴۹ درصد بود.
این میزان سرمایه‌گذاری در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی شامل ۲۹.۵ درصد آورده نقدی و غیرنقدی سرمایه‌گذار و ۷۰.۵ درصد تسهیلات بانکی است.