kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۰۷۶۲
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۶

پاکسازی گسترده در وزارت دادگستری آمریکا /56 دادستان اخراج می‌شوند

بعد از پنتاگون حالا نوبت به وزارت دادگستری آمریکا رسیده که از وجود کارکنانی که در دوران ترامپ جذب شده‌اند پاک‌سازی شود. وزیر دادگستری «بایدن» گفته ده‌ها دادستان دوره ترامپ را اخراج می‌کند.


سرویس خارجی-

طی روزهای گذشته رسانه‌ها گزارش‌های متعددی از اقدام دولت بایدن برای پاک‌سازی نهادهای دولتی منتشر کرده‌اند. مثلا خبرگزاری «آسوشیتدپرس» روز 24 ژانویه (5 بهمن )، در حالی که تنها چهار روز از روی کار آمدن «بایدن» می‌گذشت گزارش داد دولت او سریعاً دست به کار شده و قصد دارد چندین نفر از منصوبان ترامپ که مجلس سنا هم صلاحیت آنها را تأیید کرده از سمت‌هایشان برکنار کند. به دنبال آن رسانه‌ها گزارش دادند «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا فعالیت ده‌ها کمیسیون مشترکی پنتاگون را به حالت تعلیق درآورده و از صدها نفر از منصوبان ترامپ در این نهاد خواسته از سمت‌های خودشان کناره‌گیری کند.
به علاوه، «جان کربی» سخنگوی پنتاگون نیز اعلام کرده ظرف پنج ماه آینده فعالیت بیش از 40 کمیسیون در پنتاگون متوقف خواهد شد. او این را هم گفته که «از اعضای این کمیسیون‌ها که از سوی پنتاگون منصوب شده‌اند، خواسته می‌شود تا در ماه میلادی جاری از مقام خود استعفا دهند».
در ادامه این پاک‌سازی‌ها حالا، شبکه خبری «سی ان ان» نیز گزارش داده وزارت دادگستری آمریکا از دادستان‌های منصوب‌ شده توسط دولت ترامپ خواسته استعفانامه‌هایشان را تقدیم کنند. این استعفاها، به نوشته سی‌ان‌ان 56 دادستان را شامل می‌شود که صلاحیت آنها توسط سنا به تأیید رسیده بود. اما یکی از جنجالی‌ترین بخش‌های اقدام دولت جو بایدن این است که او از برخی از دادستان‌هایی که در حال انجام تحقیقات درباره پرونده‌های مرتبط با ترامپ، مانند حمله به کنگره یا دخالت ادعایی روسیه در انتخابات آمریکا هستند نخواسته سمت‌هایشان را ترک کنند. به عبارت دیگر، اقدامات دولت بایدن بیش از آنکه در راستای به‌کارگیری افراد همفکر برای پیشبرد سیاست‌هایش باشد، اقدامی حزبی برای تسویه حساب با جمهوری‌خواهان به نظر می‌رسد.
استیضاح ترامپ
خبر دیگر از آمریکا اینکه فرایند استیضاح ترامپ دیروز نیز در مجلس سنای این کشور پی گیری شد. طبق گزارش‌ها فضا در واشنگتن و در اطراف ساختمان کنگره از ترس آشوب‌های احتمالی به شدت امنیتی بود. سنای آمریکا بامداد چهارشنبه (به وقت تهران) با 56 رای در مقابل 44 رای به قانونی بودن برگزاری جلسه استیضاح ترامپ در حالی که دوران ریاست جمهوری وی پایان یافته رای داد. با توجه به این رای سنا، تلاش طرفداران ترامپ برای غیرقانونی جلوه دادن برگزاری دومین استیضاح ترامپ با شکست مواجه شد. در این رای‌گیری علاوه‌بر تمامی 50 سناتور دموکرات، 6 سناتور جمهوری‌خواه نیز برگزاری استیضاح ترامپ پس از پایان دوران ریاست جمهوری وی را قانونی اعلام کردند.
با توجه به این رای سنا، روند استیضاح ترامپ ادامه خواهد یافت. این دادگاه در حالی برگزار می‌شود که دونالد ترامپ از قدرت کنار رفته، اما مسئله محوری آن نه برکناری او از قدرت بلکه پایان دادن به حیات سیاسی ترامپ برای همیشه است.چنانچه ترامپ مجرم شناخته شود تا ابد از احراز سمت‌های دولتی محروم خواهد شد.