توقف تزریق واکسن آسترازنکا (آفریقای جنوبی)
آفریقای جنوبی تصمیم دارد واکسیناسیون با محصول آسترازنکا را متوقف کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، پس از آنکه نتایج تحقیق نشان داد واکسن کووید ۱۹ شرکت آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد ایمنی محدودی در مقابل جهش ویروس کرونا در آفریقای جنوبی فراهم میکند، این کشور تصمیم گرفته تزریق آن را متوقف کند.
«زولی مخیز» وزیر بهداشت آفریقای جنوبی اعلام کرد دولت منتظر اظهار نظر محققان درباره واکسیناسیون با محصول آسترازنکا است.
از اواخر سال گذشته میلادی، شاخه ویروس کرونای ۵۰۱Y.V۲ که در این کشور جهش یافته به ایجاد موج دوم شیوع بیماری منجر شده است. البته قبل از گسترش این جهش از ویروس کرونا که مسریتر است، محققان اعلام کرده بودند واکسن آسترازنکا در مقابل آن ۷۵ درصد کارآمد است.
اما تحلیلهای بعدی مبتنی بر شاخههای جدید ویروس، نشان داد کارآمدی واکسن(انگلیسی-سوئدی) آسترازنکا در برابر ابتلاء به نوع خفیف تا معتدل کووید ۱۹ فقط ۲۲ درصد است. هرچند محققان اعلام کردهاند این ارقام از لحاظ آماری قابل توجه نیستند اما همچنان پایینتر از حداقل میزان کارآمدی ۵۰ درصدی است که قانون گذاران برای واکسنها تعیین کردهاند.
این تحقیق مشخص نکرده آیا واکسن آکسفورد و آسترازنکا از ابتلاء به نوع سخت کووید ۱۹ جلوگیری میکند یا خیر زیرا بیشتر شرکت کنندگان آن افراد جوانی بودند که در معرض ریسک بالای ابتلاء به بیماری قرار نداشتند.
خبر دیگر اینکه به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از فرانس بیست و چهار، در فرانسه به دلیل نرخ پایین تاثیر واکسن انگلیسی آسترازنکا، این واکسن به افراد بالای ۶۵ سال تزریق نمیشود.
در همین حال خبرها از ناکامی واکسن فایزر در مقابل کرونای انگلیسی حکایت دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، با شروع تزریق دوز دوم واکسن فایزر در آلمان رسانهها اعلام کردند شماری از دریافت کنندگان دوباره به ویروس کرونا با منشا ویروس انگلیسی مبتلا شدهاند.
گفتنی است، یکی از واکسنهایی که مسئولان وزارت بهداشت ایران از واردات 4.2 میلیون دوز آن در آیندهای نزدیک خبر میدهند، همین واکسن انگلیسی- سوئدی آسترازنکا است که با وجود هشدارهای قبلی درباره واردات واکسن انگلیسی و اکنون مشخص بودن کارآیی کم و محدود آن، قابل تأمل و نیازمند بازنگری است.