kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۰۵۵۸
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۶

جشـنواره تک تیرانـداز


 
  درحالی که بسیاری از فیلم‌های سی‌ونهمین جشنواره فیلم فجر، با انتقادات فراوانی از سوی منتقدان و کارشناسان دلسوز و متعهد مواجه شده‌اند، باز هم این سینمای انقلاب و دفاع مقدس است که پرچم هویت‌مندی و غیرت‌مداری و مطالبات مردم را برافراشته کردند. فیلم‌هایی چون «منصور»، «مصلحت»، «تک‌تیرانداز» و... که اگر چه انتقادات ساختاری و بعضا محتوایی هم به آنها وارد است، اما به‌طور کلی، این فیلم‌ها هم ناقل تاریخ و فرهنگ انقلاب اسلامی در جشنواره فجر به نسل جدید هستند و هم استعدادهای جدیدی در عرصه فیلمسازی را رو کرده‌اند.
در این میان، فیلم «تک‌تیرانداز» از معدود آثاری است که همه قصه آن در متن دفاع مقدس می‌گذرد و شخصیت اول آن نیز یکی از قهرمانان بی‌بدیل آن دوران است؛ شهید عبدالرسول زرین، ملقب به ماهرترین تک‌تیرانداز جنگ‌های تاریخ معاصر جهان، سوژه پرجاذبه و هویت‌ساز این فیلم است که توجه مخاطب عام و علاقه‌مند به سینمای اکشن را هم به خودش جلب می‌کند. علی غفاری، کارگردان فیلم‌هایی چون «ابوزینب» و «استرداد» و سازنده سریال «بچه مهندس» با ساخت «تک‌تیرانداز» یک جهش آشکار را در کارنامه کارگردانی خودش نشان داده است. همچنان که کامبیز دیرباز با نقش‌آفرینی شهید زرین، یکی از بهترین تجربیات بازیگری خودش را رقم زده است و می‌تواند حتی نامزد سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد در سی‌و‌نهمین جشنواره فیلم فجر شود.
غفاری با حضور در برنامه «هفت» درباره «تک‌تیرانداز» گفت: ما جزو آن نسلی هستیم که وقتی به سالن سینما می‌رفتیم برای قهرمان داستان کف می‌زدیم و آرزو می‌کردیم جای او باشیم. متأسفانه ماجرای قهرمان مدت‌هاست در سینمای ایران کم‌رنگ شده است و چراغ سینمای قهرمان‌محور ما رو به خاموشی است. من علاقه دارم وقتی مخاطب به پرده چشم می‌دوزد لحظاتی آرزوی بودن جای قهرمان داستان را داشته باشد و البته که در تاریخ کشور و به‌ویژه هشت سال دفاع مقدس از این شخصیت‌ها زیاد داریم اما متأسفانه مهجور ماندند.
وی افزود: این گلایه را از مسئولان فرهنگی کشور دارم که چرا این شخصیت‌ها مثل شهیدان همت، باکری و... هنوز پای‌شان به پرده سینما باز نشده است. به همین دلیل، بدون هیچ شعاری و به دور از سیاست، احساس تکلیف کردم و در این مورد کار کردم. قهرمان‌های این نوع داستان‌ها تا سال‌های سال، برای مردم ایران عزیز هستند و در واقع «تک‌تیرانداز» ادای دینی به این عزیزان بود. تیم «تک‌تیرانداز» با عشق و علاقه آمد تا بتواند یکی از این شخصیت‌ها را به تصویر بکشد.
کامبیز دیرباز نیز درباره فیلم گفت: پیشنهاد بازی در «تک‌تیرانداز» از آن پیشنهادهایی بود که روی هوا زدم و مدت‌ها بود منتظر چنین فرصتی بودم حتی ممکن است مدت‌های مدیدی این فرصت برای من به‌وجود نیاید و همان‌طور که آقای غفاری گفت، مدت‌هاست که جای قهرمان خالی است و به ندرت قهرمان می‌بینیم البته به جزء فیلم‌های آقای حاتمی‌کیا. عشق به سینما برای من، از قهرمان‌های سینما ایجاد شد و جذابیت سینما در این است داستانی را تعریف کند که دست‌نیافتنی باشد و در رویای خودم غرق آن داستان شوم. این قهرمان مصداق ضرب‌المثل «آب در کوزه و ما تشنه لبان می‌گردیم» بود؛ شهید زرین یک ویژگی خاصی داشت که در دنیا منحصربه‌فرد است و 700 شلیک موفق داشت و به‌شدت جذاب بود کما اینکه اتفاقات فرامتنی نیز افتاد چون من به نشانه‌هایی که خدا سر راه آدم می‌گذارد، اعتقاد دارم. تمام سعی خودم را برای ایفای این نقش کردم حتما کم و کاستی‌ها بوده اما با عشق بازی کردم.
امیررضا دلاوری دیگر بازیگر «تک‌تیرانداز» نیز در این برنامه گفت: همه ما حس مشترکی درباره فیلم، فیلمنامه و کاراکترها داشتیم. در کارهایم سعی می‌کنم برای کاراکتر یک ما به ازای بیرونی پیدا کنم؛ شهید خرازی بزرگوار یک شخصیت واقعی بود و توانستم بخش‌هایی از زندگی ایشان را در منطقه از طریق ویدئو در فضای مجازی مشاهده کنم که برای نزدیک شدن به نقش کمک کرد. به قول کامبیز، برای حضور در این فیلم و نقش ذره‌ای شک نکردم و تا آنجایی که فیلم را دیدم فکر می‌کنم شخصیت‌ها هر کدام جای خودشان توانستند بخشی را به تصویر بکشند ممکن است کاستی‌هایی وجود داشته باشد اما بخش عمده‌ای را در این زمینه موفق بودیم.