kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۰۴۲۷
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۰
بلومبرگ:

7 سال زمان نیاز است تا جهان آسیب‌های ناشی از کرونا را جبران کند

در حالی که روند شیوع جهانی ویروس کرونا با سرعت ادامه دارد،پایگاه اطلاع‌رسانی «بلومبرگ» طی گزارشی، با توجه به روند کند واکسیناسیون در جهان نوشت، دست کم 7 سال زمان نیاز هست تا دنیا به شرایط نسبتاً عادی باز گردد.





داده‌های وبگاه «ورلد امترز» نشان می‌دهد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از مرز 106 میلیون نفر فراتر رفته و شمار فوتی‌ها نیز به بیش از دو میلیون و 310 هزار نفر رسیده است. علیرغم شیوع گسترده کرونا در جهان، واکسیناسیون اما در بسیاری از کشورهای فقیر، به کندی پیش می‌رود.پایگاه اطلاع‌رسانی بلومبرگ نیز طی مطلبی، به پیش‌بینی درباره پایان همه‌گیری کرونا پرداخت.در گزارش بلومبرگ با عنوان «جهان چه زمانی به شرایط عادی باز می‌گردد؟» آمده است: «مقامات علمی آمریکا، از جمله دکتر آنتونی فائوچی، واکسیناسیون ۷۰ تا ۸۵ درصدی جمعیت جهان را شرط بازگشت شرایط به حالت عادی می‌دانند. اما در این روند، تفاوت فاحشی را میان کشور‌های فقیر و ثروتمند شاهد هستیم. در حالی که در کشور‌های ثروتمند، روند واکسیناسیون با سرعت بیشتر دنبال می‌شود، ولی با همین روند، دست کم ۷ سال زمان نیاز است تا دنیا به شرایط نسبتا عادی بازگردد. به عنوان نمونه، کانادا اعلام کرد، برای واکسیناسیون ۷۵ درصد جمعیت خود، به بیش از ۱۰ سال زمان نیاز دارد».
این گزارش می‌افزاید: در کشور‌های پرجمعیتی همانند هند، شرایط‌اندکی وخیم‌تر است. اگر روند واکسیناسیون در این کشور‌ها مناسب باشد، حداقل ۱۰ سال برای ایمنی ‌سازی بیش از سه چهارم جمعیت، زمان لازم است. با در دسترس قرار‌دادن واکسن‌های بیشتر، سرعت این روند بیشتر می‌شود. برخی از بزرگترین مراکز تولید واکسن در هند و مکزیک، در ابتدای راه هستند. برای خرید بیش از ۸.۵ میلیارد دوز واکسن، کشور‌ها بیش از ۱۰۰ توافق امضاء کرده‌اند. اما تنها یک سوم کشور‌های دنیا واکسیناسیون خود را آغاز کرده‌اند». در پایان این گزارش آمده است:«پیش‌بینی روند ۷ تا ۱۰ ساله بازگشت به جهان عاری از کرونا، با فرض ایمن ‌سازی مطمئن و فاقد خطر واکسن‌های کنونی کرونا است. هر چند کارنامه واکسن‌های فعلی کرونا، از جمله فایزر و مدرنا، آینده روشنی در مبارزه با این بیماری را نوید نمی‌دهد».
تصویب طرح ۹/۱ تریلیون دلاری
از آمریکا خبر رسید که کنگره این کشور طرح 1.9 تریلیون دلاری نجات اقتصاد کرونا زده آمریکا را به تصویب رساند. در سنا، روند بررسی این طرح، که با مخالفت جدی جمهوری خواهان مواجه شده بود، 15 ساعت به درازا کشیده شد و سرانجام زمانی به تصویب رسید که «کامالا هریس»‌، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس‌سنا، با استفاده از رای طلایی خود، کفه ترازو را به سمت دموکرات‌ها سنگین کرد؛ بدین ترتیب، «برنامه نجات آمریکا» با 51 رای موافق در برابر رای مخالف تمامی 50 سناتور جمهوری خواه، تصویب شد. در مجلس نمایندگان نیز بودجه 1.9 تریلیون دلاری بدون رای موافق هیچ عضو جمهوری‌خواه از تصویب گذشت و حتی یک دموکرات نیز به آن رای مخالف نداد. عدم همراهی جمهوری خواهان نشان داد که بایدن برای اجرای سیاست‌های خود در کنگره آمریکا کار بسیار سختی را پیش رو دارد. به گفته کارشناسان، جمهوری خواهان نگران هستند که تخصیص بودجه 1.9 تریلیون دلاری به شرکت‌ها، موسسات و افراد حقیقی و حقوقی آسیب دیده از کرونا، به اتلاف پول مالیات دهندگان و افزایش شدید کسری بودجه و بدهی عمومی دولت فدرال آمریکا منجر شود. در حالی که دموکرات‌ها، به ویژه جریان ترقی خواه به رهبری سناتور مستقل «برنی سندرز» (که اکنون به دلیل ریاست وی بر کمیته بسیار با نفوذ بودجه سنا، از قدرت فزاینده‌ای برخوردار شده است)، تنها راه نجات از بحران کرونا را اتخاذ سیاست انبساط مالی و توزیع پول در بین خانواده و اقشار آسیب پذیر جامعه می‌دانند.
هشدار سازمان ملل
سازمان ملل نیز هشدار داد، افراط‌گرایان در حال برنامه‌ریزی یک «موج از حملات از پیش برنامه‌ریزی شده»هنگام برداشته شدن محدودیت‌های تحرک اعمال شده در طول همه‌گیری کووید-19 هستند. به گزارش ایسنا، یک گزارش سازمان ملل بر مبنای اطلاعات دریافت شده از سوی کشورهای عضو، حاکی است که گروه تروریستی داعش قصد دارد از انزوا خارج شده و موجی از خشونت را راه بیندازد. این گروه تروریستی اخیرا از حامیانش خواست کمتر در شبکه‌های اجتماعی وقت بگذارند، تا برای عملیات، وقت بیشتری داشته باشند. در این گزارش تهیه شده از سوی متخصصان در سازمان ملل، که تحریم‌های بین‌المللی علیه داعش و القاعده را رصد می‌کنند، تصریح شده است: همه‌گیری بیماری آن قدر که دولت‌ها را در مناطق جنگی ضعیف‌تر کرده، گروه‌های تروریستی را تضعیف نکرده است.