در آخرین روز فعالیت دولت ترامپ
سخنگوی وزارت خارجه از تحریم ترامپ و ۹ نفر از مقامات دولت وی خبر داد!
سخنگوی وزارت امور خارجه از تحریم ترامپ، پمپئو و هشت نفر از مقامات ارشد آمریکا بهخاطر نقش و دخالت در اقدامات تروریستی و ضد حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران و اتباع ایرانی خبر داد.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه از تحریم مقامات ارشد دولت آمریکا بهواسطه نقش و دخالت در اقدامات تروریستی و ضد حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران و اتباع ایرانی خبر داد. سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه» مصوب مجلس شورای اسلامی تعدادی از اشخاص آمریکایی را بهدلیل ارتکاب جنایات تروریستی، ترویج و حمایت از تروریسم که تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت منطقهای و بین المللی است و نیز بهدلیل نقض قواعد اساسی و اصول بنیادین حقوق بینالملل از جمله حقوق بشر، در فهرست تحریمهای جمهوری اسلامی ایران قرار داد. خطیبزاده در اینباره گفت: مقامات ارشد آمریکا شامل «دونالد ترامپ» رئیسجمهور، «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه، «مارک اسپر» وزیر دفاع سابق، «کریستوفر میلر» سرپرست وزارت دفاع، «استیون منوشین» وزیر خزانهداری، «جینا هاسپل» رئیس آژانس مرکزی اطلاعات (سیا)، «جان بولتون» مشاور سابق امنیت ملی، «برایان هوک» رئیس سابق گروه اقدام علیه ایران و نماینده سابق ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، «الیوت آبرامز» نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران و «آندریا گاکی» مسئول اداره کنترل داراییهای خارجی آمریکا (اوفک) از امروز در فهرست تحریمهای جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: این اشخاص به دلایلی همچون صدور دستور و راهبری عملیات ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همراهان ایشان، سازماندهی و حمایت از اقدامات تروریستی علیه جمهوری اسلامی ایران، اقدام به ایجاد، تامین مالی، ارائه تسلیحات و آموزش به گروههای تروریستی، حمایت همهجانبه از سرکوبگریهای رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین بهویژه اقدامات تروریستی این رژیم در ترور دانشمند شهید محسن فخریزاده، اعمال تحریمهای ظالمانه، غیرقانونی و یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران و اقدام عامدانه جهت تحمیل شرایط خاص زندگی بر ایرانیان، از جمله، از طریق ممانعت از دسترسی آنان به غذا، دارو، خدمات و تجهیزات پزشکی، پشتیبانی از رژیمهای سرکوبگر منطقه و حمایت از جنایات علیه بشریت و جرایم جنگی رژیمهای مذکور در یمن، ارتباط فعالانه و همهجانبه با گروهک تروریستی منافقین و حمایت سیاسی، تبلیغاتی و فرهنگی از این گروهک که اقدامات تروریستی متعددی علیه منافع دولت و شهروندان جمهوری اسلامی ایران مرتکب شده است، مورد تحریم قرار گرفتهاند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین از انتشار بیانیه تفصیلی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درخصوص جرایم اشخاص آمریکایی یادشده در اولین فرصت ممکن خبر داد. اقدام وزارت خارجه در تحریم ترامپ و اعضای دولت وی در آخرین روز فعالیت دولت ترامپ، اقدامی عجیب و تأملبرانگیز است.
این سوال در ذهن ایجاد میشود که چرا وزارت خارجه، دقیقا در آخرین روز فعالیت دولت ترامپ این اقدام را انجام داده و چرا زودتر از اینها این کار انجام نشده است. این در حالی است که اکنون بیش از یک سال از ترور سردار سلیمانی سپری شده است.
واکنش خطیبزاده
به بیانیه تروئیکای اروپا
درخصوص اورانیوم فلزی
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به بیانیه تروئیکای اروپا عنوان کرد: پرسشنامه اطلاعات طراحی کارخانه اورانیوم فلزی اصفهان هنوز به آژانس ارائه نشده و این اقدام، پس از انجام تمهیدات لازم و در مهلت تعیین شده در قانون انجام خواهد شد.
«سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز (سهشنبه) در پاسخ به پرسش خبرنگاران در ارتباط با بیانیه اخیر سه کشور اروپایی (تروئیکای اروپا)، گفت: البته بیانیه منتشره، بیانیه مشترک سخنگویان وزارت خارجههای این سه کشور بوده و نه بیانیه مشترک وزرای خارجه، اما در هر صورت همانگونه که از سوی سازمان انرژی اتمی نیز اعلام شد، بهرهبرداری از کارخانه تولید اورانیوم فلزی اصفهان مندرج در قانون مجلس شورای اسلامی و تولید سوخت پیشرفته (سیلیساید) برای استفاده در راکتور تحقیقاتی تهران، دو موضوع کاملاً متفاوت از هم هستند.
وی افزود: آنچه که آژانس مبادرت به گزارشدهی در مورد آن کرده است، ناظر بر آغاز فعالیت تحقیق و توسعه برای طراحی سوخت پیشرفتهتری برای رآکتور تحقیقاتی تهران تحت عنوان سوخت سیلیساید است که ایران دو سال پیش برنامه آن را به اطلاع آژانس رسانیده و اخیرا نیز اطلاعات طراحی مربوطه را ارائه کرده است.
خطیبزاده با اشاره به اینکه در فرآیند تولید سوخت سیلیساید، اورانیوم فلزی یک محصول میانی است، تصریح کرد: پرسشنامه اطلاعات طراحی کارخانه اورانیوم فلزی اصفهان هنوز به آژانس ارائه نشده و این اقدام، پس از انجام تمهیدات لازم و در مهلت تعیین شده در قانون انجام خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با انتقاد از جوسازیهای بی اساس در این خصوص، افزود: اورانیوم فلزی کاربردهای صلحآمیز نیز دارد و هم اکنون برخی کشورها از سوخت مبتنی بر اورانیوم فلزی برای رآکتورهای خود استفاده میکنند و این موضوع، منافاتی نیز با معاهده عدم اشاعه و تعهدات پادمانی کشورها ندارد. ضمن آنکه این فناوری برای ایران که باید نیازهای بیماران خود به رادیوداروها را با بهترین کیفیت تهیه کند، یک الزام است و کاملا از جنبههای بشردوستانه و صلحآمیز برخوردار میباشد.
به گزارش فارس، تروئیکای اروپایی در بیانیهای اعلام کردند: ما دولتهای فرانسه، آلمان و انگلیس عمیقاً از اعلامیه ایران مبنی بر آماده شدن برای تولید اورانیوم فلزی نگران هستیم.
آنها در ادامه مدعی شدند: ایران هیچ استفاده غیرنظامی موثقی از اورانیوم فلزی ندارد. تولید اورانیوم فلزی بهصورت بالقوه دلالتهای نظامی جدی دارد. تحت برجام ایران متعهد شد که به مدت ۱۵ سال در زمینه تولید اورانیوم فلزی یا انجام تحقیق و توسعه درباره متالورژی (فلزشناسی) اورانیوم فعالیت نکند.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز پیش از این به این بیانیه واکنش نشان داد و در توئیتی نوشت: رهبران سه کشور اروپایی- که برای اجرای تعهدات خود ذیل برجام بر امضاء و اجازه کارگزاران اوفک (دفتر کنترل داراییهای خارجی خزانهداری آمریکا) متکی هستند - هیچ کاری برای حفظ برجام انجام ندادهاند. آیا ابتکار مرده زاده شده امانوئل ماکرون یا خودداری انگلستان از پرداخت بدهی مقرر در حکم دادگاه را به یاد دارید؟ این به خاطر ایران است که برجام زنده است، نه سه کشور اروپایی.
به گزارش فارس، سازمان انرژی اتمی نیز در بیانیهای در پاسخ به تروئیکای اروپایی اعلام کرد: این سازمان هنوز اطلاعات پرسشنامه طراحی کارخانه اورانیوم فلزی را به آژانس ارائه نکرده و پس از انجام تمهیدات لازم و در زمان مقتضی و مهلت تعیین شده در قانون این اقدام انجام میشود.