kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۸۹۵۲
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۵

عقب‌نشینی فایزر در پی عوارض شدید این واکسن

همزمان با انتشار گسترده گزارش‌ها درباره عوارض شدید واکسن آمریکایی فایزر، مدیران این شرکت دارویی در یک عقب‌نشینی آشکار اعلام کردند، برای بررسی بیشتر عوارض این واکسن، روند توزیع آن را کند می‌کنند.




افزایش گزارش‌ها درباره تبعات بسیار منفی تزریق واکسن فایرز و مرگ و میر ده‌ها نفر در آمریکا و اروپا‌، سرانجام مدیران این شرکت دارو‌‌سازی را متقاعد کرد که بررسی‌های دقیق تری درباره تبعات تزریق این واکسن انجام دهند، مسئله‌ای که تا پیش از این، مدیران شرکت حاضر به انجام آن نبودند. بر اساس گزارش‌ها، این شرکت قصد دارد در طول زمستان جاری و تا پایان سال ۲۰۲۱ بررسی‌های گسترده‌ای در مورد تبعات تزریق واکسن کرونای خود انجام دهد. شرکت فایزر تایید کرده که روند توزیع واکسن کرونای خود را در اواخر ماه ژانویه(ماه جاری میلادی) کند خواهد کرد، تا در مورد اثرات استفاده از آن، بررسی‌های دقیق‌تری انجام دهد.به نظر می‌رسد انتشار اخبار گسترده‌ای در مورد
مرگ و میر برخی تزریق کنندگان این واکسن در آمریکا، نروژ و آلمان، و نیز فلج شدن صورت برخی دریافت‌کنندگان واکسن یادشده در سرزمین‌های اشغالی‌، فایزر را مجبور به بررسی‌های دقیق‌تر در این زمینه کرده است.فایزر بعد از اتمام بررسی‌ها، اگر بخواهد میزان تولید واکسن کرونا را افزایش  دهد، باید مجوزهای تازه‌ای را از کشورهای مختلف جهان دریافت کند.این شرکت هشدار داده که ممکن است انجام بررسی‌های فایزر تا اواخرماه فوریه و حتی ماه مارس(فروردین ماه) نیز طول بکشد.
از سوی دیگر، انتشار وسیع اخبار مرگ و میر افرادی که واکسن شرکت آمریکایی فایزر را دریافت کرده‌اند، منجر به استیصال برخی از کشورها برای آغاز واکسیناسیون  شده است و تصمیم گرفته‌اند تا حصول اطمینان کامل از ایمنی و موثر بودن واکسن کرونا، نسبت به استفاده از آن اقدام نکنند. به گزارش گاردین، کشورهای استرالیا، نیوزیلند، تایوان و ژاپن واکسیناسیون را تا ماه‌ها آغاز نمی‌کنند و در حال حاضر، مشغول بررسی دقیق واکنش مردم سایر نقاط دنیا به واکسن‌های فایزر، آکسفورد و مدرنا هستند. آنها می‌گویند عجله‌ای ندارند و منتظر نتایج تزریق فایزر در دیگر کشورها می‌مانند. « گرگ‌هانت»، وزیر بهداشت استرالیا، گفته است‌،این کشور مفتخر است که در گروه «موفق‌ترین کشورهای جهان در مبارزه با کووید۱۹» حضور دارد، اما برای آغاز واکسیناسیون تحت فشار نخواهد بود.بر اساس این گزارش استرالیا، نیوزیلند، ژاپن و تایوان تا پایان فوریه (اسفند) یا بعد از آن، واکسیناسیون را شروع نمی‌کنند؛ قرار است با تأخیر عمدی در روند واکسیناسیون، این کشورها داده‌هایی از اثربخشی و عوارض جانبی واکسن، قبل از واکسینه‌کردن جمعیت آسیب‌پذیر و عموم مردم، کسب کنند.
ژاپن نیز اعلام کرده است عجله‌ای برای واکسیناسیون ندارد. خودداری ژاپن از تزریق واکسن کرونای فایزر و اصرار به بررسی نتایج تزریق آن در سایر کشورها، در شرایطی است که این شرکت آمریکایی بخشی از آزمایش مرحله سوم تست انسانی واکسن خود را بر روی مردم این کشور انجام داده است. رسانه‌های ژاپنی گزارش داده‌اند، واکسیناسیون تا اواخر فوریه(اسفند)  آغاز نخواهد شد و زمانی هم که آغاز شود، حدود ۱۰ هزار نفر از کارکنان خط مقدم نبرد با کرونا در اولویت هستند. واکسیناسیون افراد بالای ۶۵ سال، مراقبان سلامت و افرادی با وضعیت سلامتی خاص، در ماه مارس(فروردین) پیگیری می‌شود. 
احتکار واکسن
همزمان، «تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، احتکار واکسن توسط کشورهای ثروتمند را اقدامی غیراخلاقی دانست. به گزارش فارس، آدهانوم دوشنبه طی یک نشست خبری در مقر سازمان جهانی بهداشت در ژنو گفت، در فقیرترین کشورهای جهان تنها ۲۵ دوز واکسن تزریق شده در حالی که در ۴۹ کشور ثروتمند دنیا بیش از ۳۹ میلیون دوز واکسن تزریق شده است. مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، که در جمع مدیران ارشد این سازمان سخن می‌گفت، درباره میزان واکسن تزریق شده در کشورهای فقیر گفت: «این رقم، ۲۵ میلیون دوز نیست، ۲۵ هزار نیست، بلکه فقط ۲۵ است!» آدهانوم بر همین اساس گفت: «دنیا در آستانه یک زوال اخلاقی وحشتناک قرار دارد. هزینه این زوال اخلاقی، با جان انسان‌ها در فقیرترین کشورهای دنیا پرداخت خواهد شد.»سازمان جهانی بهداشت و چند صندوق جهانی فعال در زمینه بهداشت و درمان، سال گذشته میلادی برنامه‌ای موسوم به «کواکس» را با هدف توزیع عادلانه واکسن میان کشورهای توسعه‌یافته و کشورهای در حال توسعه راه‌اندازی کرده بودند. با آنکه بسیاری از کشورهای ثروتمند عضو این برنامه شده‌اند، اما آنها به منظور تأمین واکسن برای شهروندان خودشان، اقدام به انعقاد قراردادهای جداگانه‌ با شرکت‌های دارویی کرده‌اند.