سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا:
کلیات سند ملی واکسیناسیون کشور تصویب شد
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به تصویب کلیات سند ملی واکسیناسیون کشور، گفت: تزریق واکسن کرونا در چهار فاز انجام میشود.
به گزارش وبدا، علیرضا رئیسی با اشاره به برگزاری جلسه دیروز ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور رئیسجمهور، درباره وضعیت شیوع بیماری کرونا در ایران و دنیا اظهارداشت: ویروس انگلیسی تقریبا سراسر اروپا را درنوردیده و بسیاری از کشورهای اروپایی درگیر این ویروس شدهاند.
رئیسی با بیان اینکه کرونا در آمریکا با مرگ چهار هزار بیمار رکورد زد، افزود: در آلمان و انگلیس هم مرگ و میر ناشی از کرونا از هزار نفر عبور کرد و وضعیت شیوع بیماری در اسپانیا، مکزیک و ایتالیا هم مناسب نیست.
کاهش 80 درصدی میزان بستری
و 70 درصدی مرگ و میر در کشور
وی با اشاره به اینکه میزان بستری 80 درصد و مرگ و میر 70 درصد در کشور کاهش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: باید بدانیم که این آمار نتیجه رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی همه مردم و همکاری مسئولان است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با ذکر این نکته که اکنون به غیر از استانهای شمالی، دیگر استانها وضعیت مناسبی از نظر شیوع بیماری دارند، گفت: در حال حاضر بیشترین میزان ابتلا به استان مازندران مربوط میشود البته فراموش نشود که استانهای گیلان و گلستان هم به مراقبت بیشتری احتیاج دارند.
رئیسی ضمن تاکید بر اینکه 7 شهر در کشور در وضعیت قرمز قرار دارند، یادآور شد: 30 شهر نارنجی و 411 شهر هم زرد هستند. پنج شهر آمل، ساری، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران و دو شهر بندرگز و کردکوی در استان گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند که حتماً نیاز است مراقبتهای بیشتری در این شهرها انجام شود.
وی با اشاره به ضرورت مراقبت بیشتر در برخی شهرها ادامه داد: شهرهای نور، نکا، قائم شهر، فریدونکنار، ساری، رامسر، جویبار، تنکابن و آمل در مازندران و ماسال، لنگرود و رودسر در استان گیلان و کردکوی و بندرگز در استان گلستان از جمله شهرهایی هستند که به مراقبت بیشتری احتیاج دارند تا روند بیماری کاهشی شود.
ویژگی شهرهای آبی
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه دیروز دو مصوبه در ستاد ملی مقابله با کرونا داشتیم، گفت: خوشبختانه میزان بستری در برخی شهرها از شهرهای زرد هم پایینتر است به عبارتی در 192 شهر میزان بستری بیمار از دو بیمار به ازای هر 100هزار نفر جمعیت کمتر شده و روند هم نزولی است، به دلیل اینکه وضعیت بیماری در این شهرها بسیار مناسب است، رنگ جدیدی برای این 192 شهر در نظرگرفته شد تا بتوانیم محدودیتهای کمتری نسبت به شهرهای زرد برای آنها در نظر بگیریم. در این 192 شهر که با رنگ آبی شناخته میشوند تقریباً همه مشاغل با رعایت پروتکلهایی که متعاقبا اعلام خواهد شد، میتوانند فعالیت داشته باشند. در شهرهای زرد و آبی منع تردد بین شهری وجود ندارد اما همچنان منع تردد شبانه از 9 شب تا 4 صبح برقرار است.
رئیسی افزود: با این رنگ بندی جدید 7شهر قرمز، 30شهر نارنجی، 219 شهر زرد و 192 شهر در کشور آبی هستند.
تصویب سند واکسیناسیون کشور
وی با اشاره به مصوبه دوم ستاد بیان کرد: کلیات سند ملی واکسیناسیون کشور در ستاد به تصویب رسید. تهیه این سند مبتنی بر مسائل علمی و اولویت بندیهای سطح دنیا انجام میشود و کمیتههای تخصصی در سطح کشور این برنامه را براساس بار بیماری و شیوه بیماریهایی که به عنوان بیماریهای پرخطر و زمینهای در سطح کشور هستند به تفکیک هر استان، شهر و شهرستان مشخص کردهاند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در این سند اولویت بندی برای تزریق واکسیناسیون در چهار فاز است، گفت: واکسن در فاز نخست به کادر بهداشت و درمان که مستقیماً با بیماری کرونا سرو کار دارند، سالمندان دارای بیماری زمینهای شدید و جانبازان شیمیایی، تنفسی و بالای 50 درصد تزریق خواهد شد و تقریبا یک میلیون و 300 هزار نفر مشمول فاز یک هستند.
رئیسی ادامه داد: در فاز دو، واکسن به گروههای پرخطر مانند سالمندان بالای 65 سال که به ترتیب سنی از ۸۰ تا ۸۵ سال، ۷۵ تا ۸۰ سال، ۷۰ تا ۷۵ سال، ۶۵ تا ۷۰ و ۶۰ تا ۷۵ سال اولویت بندی میشوند و نیز به افرادی که بین 16 تا 64 سال بوده و به بیماری زمینهای مبتلا هستند، تزریق خواهد شد.
وی افزود: در فاز سوم واکسیناسیون برای افراد حاضر در مراکز تجمعی یعنی اشخاصی که ریسک کمتری نسبت به فاز دو دارند در نظرگرفته خواهد شد و نهایتا در فاز چهار واکسن برای عموم، تزریق میشود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: واکسیناسیون هم از واکسنهای تولید داخل و هم واکسنهایی که از خارج خریداری میکنیم، انجام خواهد شد.
رئیسی با اشاره به پیشنهاد مطرح شده در ستاد مبنی بر آغاز فعالیت مشاغل فرهنگی و آموزشی در مناطق آبی و برخی مناطق زرد عنوان کرد: ان شاالله به زودی در این خصوص اطلاعرسانی خواهد شد.
استانهای تهران و البرز در وضعیت زرد قرار گرفتند
وی با بیان اینکه استان تهران و البرز بعد از هفتهها در وضعیت زرد قرار گرفتند، بیان کرد: فعالیت مشاغلی که در شهرهای نارنجی ممنوع بود پس از تغییر وضعیت، آزاد بوده و تردد بین شهری بدون مانع خواهد بود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: تغییر رنگ شهرها و کاهش مرگ و میر نتیجه رعایت پروتکلهاست که اگر خدایی ناکرده این همکاری ادامه پیدا نکند، مجبوریم دوباره محدودیتهایی را اعمال کنیم.