تصویب FATF کشور را گل و بلبل نمیکند
یک کارشناس اقتصادی حامی دولت روحانی با بیان اینکه نباید همه مشکلات را به موضوع FATF گره بزنیم تاکید کرد در شرایط تحریم عضویت در این کنوانسیون کم اثر است.
سعید لیلازدر برنامه تلویزیونی عیار گفت: معتقد هستم نباید موضوع FATF را ناموسی کنیم و گره همه مشکلات را به این بخش گره بزنیم. زمانی که شبکه بانکی کشور در تحریم است از راههای عمومی و عادی نمیتوانیم انتقال منابع بانکی داشته باشیم و این موضوع ربطی به عضویت در FATF یا عضو نبودن ندارد.
در ادامه برنامه فوق ،مسعود براتی مجری کارشناس هم با بیان اینکه عضویت در FATF میتواند دور زدن تحریمها را سختتر کند تاکید کرد: چند سال پیش آقای قمصری معاون وقت بینالملل شرکت ملی نفت اعلام کرد ما اطلاعات صرافیها را دادیم و همین موضوع کار را برای ما سخت کرد.
در کشورهای عضو FATF هم
پولشویی اتفاق میافتد
به گزارش فارس ،لیلاز با بیان اینکه پیوستن به کنوانسیونهای بینالمللی یک مانع را از سر راه بر میدارد افزود: مسئله مهمی که وجود دارد این است که آیا همه کشورهایی که عضو FATF هستند پولشویی نمیکنند. آمریکا (که عضو FATF (کشور صادرکننده تسلیحات و گسترش دهنده تروریسم است.
براتی در این زمینه توضیح داد: برخی مقامات غربی صریحا اعلام کردند به دلیل اینکه ایران در حال دور زدن تحریمها است لازم داریم این کشور به FATF بپیوندد و معاهدات آن را بپذیرد. مشخص است برای ایران برنامه ویژه دارند، همانطور که در برجام ایران همه تعهدات خودش انجام داد اما کشورهای دیگر از این کار سر باز زدند.
لیلاز گفت: من موافق صحبت رهبری درباره اینکه باید قدرتمندتر شویم هستم. هرچند همانطور که ایشان گفتند ما بایستیم آنها متوقف نخواهند شد اما قدرتمند شدن ما باعث میشود فشار به کشور کمتر شود. باید توجه داشت هر موافقت نامهای که امضا شود فقط در همان لحظه اعتبار و موازنه دارد و ما باید به FATF بپیوندیم اما در عین حال باید در مسیر قدرتمند شدن قرار گیریم.
تصویب FATF کشور را
گل و بلبل نمیکند
این کارشناس حامی دولت روحانی با بیان اینکه پیوستن به FATF این امکان را به ایران میدهد که بتواند از ابزارهای بینالمللی استفاده کند تصریح کرد: موضوع FATF و پیوستن به کنوانسیونهای آن نباید از حدود خارج شود. نکته قابل توجه اینجاست که تصویب FATF کشور را گل و بلبل نمیکند و عدم تصویبش هم ایران را به خاک سیاه نمینشاند.
براتی در این زمینه گفت: طبق اذعان غربیها اکنون ایران روزانه یک میلیون بشکه نفت میفروشد و صادرات فراوردههای نفتی ایران هم افزایش زیادی داشته است. پیوستن به FATF و کنوانسیونهای سیافتی و پالرمو دور زدن تحریمها را سخت میکند و دیگر دست ایران برای صادرات نفت و صادرات فراورده نفتی باز نیست.
لیلاز سپس با بیان این ادعا که ما اکنون با نظم بینالملل در افتادیم و معتقدم پذیرش FATF یک مانع را از سر ایران بر میدارد و به لحاظ روابط عمومی نپذیرفتن آن بازی کردن در زمین حریف است مدعی فواید برجام شد وگفت: برجام به نفع مردم ایران بود و تاجایی که زورش رسید تحریمها را برداشت. ما در سال 96 تولید ناخالص داخلی بالایی داشتیم اما با اینکه معتقد هستم برجام برای ایران فایده داشت مسئولیت به هم خوردن توافق برجام آمریکا است و ایران نباید در این زمینه کوتاه بیاید و تسلیم شود. بیشترین فشاری که بعد از دوران مغول به ایران وارد شده اکنون مشاهده میکنیم و کشورهای غربی هم توقع نداشتند که اقتصاد ایران تا این حد تاب آوری داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی اصلاحطلب افزود: دولت آقای روحانی این چشم انداز را دارد که تحریمها برداشته شود. در مورد موضوع FATF هم باید تاکید کنم که قول میدهم که در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب میشود.
براتی گفت: چشم انداز برداشتن تحریمها واقعی نیست و مسئله ایران مستقل از همه دنیاست.
لیلاز در پاسخ به براتی گفت: FATF یک بده بستان دیپلماتیک است و شرکای ایران مثل روسیه و چین هم تشویق کردند که ما به FATF بپیوندیم اما براتی اعلام کرد که این در جایی گفته نشده و نمیتوان به آن استناد کرد.
لیلاز گفت: پذیرش FATF به این معنا نیست که نتوانیم از راههای غیر رسمی استفاده کنیم و لبنان که حزبالله در قلب آن قرار دارد پذیرفته اما از راههای غیر رسمی کار خود را پیش میبرد.
براتی در این زمینه پاسخ داد: حزبالله لبنان FATF را نپذیرفته و معتقدم پذیرش آن و پیوستن به کنوانسیونهایی که غربیها پیشنهاد میکنند راهی برای مقابله با دور زدن تحریمهای ایران است.