kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۷۰۰۵
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۶
در آینده نزدیک صورت می‌گیرد

راه‌اندازی سوئیفت داخلی میان بانک‌های مرکزی ایران و سوریه

عضو ستاد تعاملات اقتصادی ایران با عراق و سوریه از راه‌اندازی سوئیفت داخلی میان بانک‌های مرکزی ایران و سوریه در آینده نزدیک خبر داد.




گل محمدی با تأکید بر لزوم فعال شدن بخش‌های خصوصی ایران و سوریه برای افزایش تعاملات اقتصادی ابراز داشت: رفع این مسئله از دوسال گذشته در دستور کار ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه قرار گرفته است. عمده روابط ایران و سوریه روابط دولتی بوده و جای بخش خصوصی در این میان خالی است.
وی تشکیل اتاق‌های بازرگانی مشترک میان ایران و سوریه را راهکاری برای توسعه روابط اقتصادی دو کشور دانست و گفت: اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه تا چند ماه آینده به طور رسمی ‌کار خود را آغاز می‌کند.
عضو ستاد تعاملات اقتصادی ایران با عراق و سوریه با اعلام اینکه مرکز تجارت ایرانیان در سوریه راه‌اندازی شده است افزود: شرکت‌های خصوصی ایران می‌توانند در این مرکز، فعالیت‌های تجاری خود را انجام دهند. تاکنون ۳۰ شرکت ایرانی در مرکز تجارت ایرانیان سوریه مستقر شده است.
گل محمدی با اعلام اینکه به منظور مقابله با تحریم‌ها در تلاش هستیم یک سوئیفت داخلی میان بانک‌های مرکزی دو کشور ایران و سوریه ایجاد کنیم، ادامه داد: مقدمات فنی اجرای این طرح در مرحله پایانی است که مشکل نقل و انتقال پول میان ایران و سوریه را برطرف می‌کند. ضمن اینکه به دنبال تاسیس بانک مشترک میان ایران و سوریه هستیم که معادله تجاری میان دو کشور را تغییر خواهد داد. وی، مسئله‌ ترانزیت را یکی از موانع موجود در مسیر گسترش روابط اقتصادی ایران و سوریه عنوان کرد و گفت: تکمیل مسیر زمینی ایران به سوریه تأثیر شگرفی در گسترش روابط میان دو کشور خواهد داشت. عضو ستاد تعاملات اقتصادی ایران با عراق و سوریه، فقدان رزومه بین‌المللی را مانعی برای مشارکت شرکت‌های ایرانی در مناقصات خارج از کشور دانست و تصریح کرد: شرکت‌های ما باید استاندارد بین‌المللی را پوشش دهند.
وی با تأکید بر اینکه فعالان اقتصادی ما باید در پروژه‌های ماندگار در کشور سوریه مشارکت داشته باشند، افزود: باید تلاش کنیم با ایجاد شرکت‌‌های مشترک با طرف سوری، حضور خودمان در بازار سوریه را پررنگ‌ کنیم.
ترکیه ۸ برابر ایران به سوریه
 صادرات دارد
گفتنی است طی دوسه سال اخیر مقامات سوری تمهیدات فراوانی برای تسهیل فعالیت فعالان اقتصادی ایران در سوریه مهیا کرده‌اند اما به دلایل متعدد ایران از این فرصت استفاده نکرده و متأسفانه شنیده‌ها حاکی است کشورهایی همچون‌ترکیه ،عربستان سعودی و امارات علی‌رغم دشمنی آشکارشان با ملت و دولت سوریه در دهه اخیر اما تلاش زیادی برای تصاحب بازار این کشور کرده‌اند. مقصودی تهیه‌کننده برنامه ثریا، اخیرا طی سخنانی  با اعلام اینکه‌ترکیه با وجود حمایت از گروه‌های  ‌تروریستی، ۸ برابر ایران به سوریه صادرات دارد عنوان کرد: در حال حاضر اتفاقات تجاری بسیاری مهمی‌در سوریه در حال انجام است که رسانه‌ها باید به آن ضریب دهند. وی با‌ اشاره به اینکه پس از پخش مستند «سوریه سرزمین شگفتی‌ها» بسیاری از شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری در این کشور اعلام آمادگی کردند افزود: آماده نبودن مسیر دسترسی زمینی به سوریه یکی از عواملی است که هزینه واردات از ایران را برای تجار سوریه بالا برده است.مقصودی با بیان اینکه سفارتخانه‌های ایران نباید صرفاً نگاه سیاسی در کشورهای مختلف داشته باشند گفت: متأسفانه امروز نظارت دقیقی بر عملکرد سفارتخانه‌ها وجود ندارد. وی با تأکید بر اینکه سفارتخانه‌ها باید به خانه تجار و فعالان اقتصادی در کشورها تبدیل شوند ابراز داشت: تنها ۲ تا ۳ درصد از واردات کشور سوریه از ایران انجام می‌شود.تهیه‌کننده برنامه ثریا با انتقاد از روند فعالیت وزارت خارجه در حوزه اقتصادی بین‌الملل و دیپلماسی اقتصادی خاطرنشان کرد: وزارت صمت نیز در حال حاضر تمرکز خود را روی واردات گذاشته و تغییری در نگرش خود نداشته است.