اهداء جایزه شهید سلیمانی به بهترین نمایش جشنواره مقاومت(اخبار ادبی و هنری)
مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت با سخنرانی محمدحسین صفار هرندی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی، اهداء جوایز به برگزیدگان و تقدیر از روزنامه کیهان برگزار شد.
در این مراسم که شامگاه سهشنبه دوم دی در تالار وحدت برگزار شد، سردار عبدالرضا آزادی معاون فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین، حسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، سید محمد یاشار نادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح، حجتالاسلام محمدمهدی بهداروند، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد در کنار هنرمندان تئاتر حضور داشتند.
در بخش رسانههای برتر فعال در هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، از خبرنگار کیهان و برخی دیگر از رسانهها تقدیر به عمل آمد.
نمایش «کجایی ابراهیم» که به نویسندگی و کارگردانی لیلی عاج به زندگی شهید ابراهیم هادی میپردازد نیز بهعنوان بهترین اثر در هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت معرفی و جایزه شهید قاسم سلیمانی را دریافت کرد. تجلیل از نصرالله قادری و کوروش زارعی، دو هنرمند پیشکسوت تئاتر مقاومت از دیگر بخشهای این مراسم بود. یاد میلاد حاجیزاده هنرمند جوان تئاتر که بهتازگی فوت کرده نیز در این مراسم گرامی داشته شد. در این مراسم همچنین برگزیدگان بخشهای مختلف جشنواره هفدهم تئاتر مقاومت، معرفی و تقدیر شدند؛ حضور پررنگ بانوان هنرمند درمیان برگزیدگان، از نکات قابل تأمل این بخش بود.
محمدحسین صفار هرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی بهعنوان سخنران ویژه مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت گفت: اگر اذهان تمام جهانیان بر این مسئله استوار باشد که تأکید بر مفهوم مقاومت میتواند در بسیاری از موارد یاریگر انسانها برای مبارزه با ظلمستیزی باشد، جمهوری اسلامی ایران طی تاریخ بیش از چهار دهه صلابت و حریتِ راه و مسیرش، مفهوم مقاومت را در عمل تجربه کرده است و نشان داده درخت مقاومت در کنار سایه آرامبخشش میتواند چه میوههای شیرینی داشته باشد.
وی افزود: پیام مقاومت علاوه بر آنکه در تاروپود زندگی تمامی ایرانیان تنیده شده است در تمام ساحتهای فرهنگی و هنری تجلی و نمودی بارز و جریانساز داشته و دراینمیان هنر تئاتر یکی از پیشقراولان زنده نگهداشتن یاد و حماسه خاطرهسازان هشت سال دفاع مقدس، رزمندگان، ایثارگران، آزادگان و شهدایی است که طی تاریخ پرشکوه انقلابمان با تکیه بر مفهوم مقاومت پرچم سربلندی، سرافرازی، حریت و آزادی کشورمان را با افتخار نهتنها در کشور که در سراسر جهان به اهتزاز درآوردند.
صفارهرندی با تأکید بر آنکه اصل و ذات هنر تئاتر ارتباطِ زنده، نفس به نفس و چشم در چشم هنرمندان با مخاطبان است خاطرنشان کرد: شرایط فعلی و برگزاری رویداد تئاتر مقاومت در کنار اهمیت آن و بهره بردن از بستر فضای مجازی بار دیگر نشان داد که شاید اینبار تئاتر در قالب اجرای زنده با دمِ مخاطب به حیات خود ادامه نمیدهد اما میتواند با حلقه واسطی چون مفهوم مقاومت، ایثار، از جانگذشتگی و شهادت بار دیگر معیارهای متعالی هنر را اینبار در عرصه تئاتر از طریق فضای مجازی با مخاطبان خود قسمت کند.
وی ضمن تشکر از برگزارکنندگان جشنواره گفت: امیدواریم با مقاومت حساب شدهای که اقشار مختلف در برابر فشارهای زیاد جوامع اهل ستم در دنیا روا میدارند، در این مورد هم ستمگران تسلیم اراده ملت ما شوند.
حمید نیلی دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت نیز در این مراسم گفت: تئاتر ازجمله ابزارهای انتقال مقاومت است که هنرمندان غزل مقاومت را در قالب نمایشنامه نامه میسرایند. ما در این جشنواره با تهدید کرونا روبهرو بودیم و این شرایط ما را به سمت آنلاین برگزار کردن جشنواره برد که موجب تجربه شدن عرصههای جدیدی شد.
وی به استقبال گسترده از این رویداد اشاره کرد و افزود: ۲۰ هزار نفر از صفحات جشنواره تئاتر مقاومت بازدید کردند.