آییننامه اجرایی «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» در دولت تصویب شد
آییننامه اجرایی قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران، به تصویب هیات وزیران رسید.
هیئت وزیران در جلسه روز چهارشنبه خود به ریاست حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور، آییننامه اجرایی قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران را به تصویب رساند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۱۱ آذرماه کلیات و جزئیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها را به تصویب رساندند.
این قانون که مشتمل بر ۹ ماده و دو تبصره است در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ ۱۲ آذرماه ۱۳۹۹ پس از رفع ایرادات شورای نگهبان توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در همان روز (۱۲ آذرماه) به تایید شورای نگهبان رسید. پس از آن محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی طی نامه ای به حسن روحانی رئیسجمهور قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران را ابلاغ کرد.
پس از آن علیرغم جنجال ها و فضاسازیهای برخی دولتمردان و فعالین مدعی اصلاحات و رسانههای زنجیره ای درباره طرح اخیر مجلس درباره لغو تحریم ها، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با انتشار بیانیهای به حاشیهسازیها در این خصوص واکنش نشان داد و تاکید کرد که اقدام مجلس با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی انجام شده است.
در بخشی از این بیانیه تاکید شد:«حدود دو ماه قبل، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی کلیات طرحی را که جمعی از نمایندگان محترم مجلس ارائه و مراحلی از آن نیز طی شده و طراحان نیز بر فوریت تصویب آن اصرار داشتند را در یکی از نشستهای شورای عالی امنیت ملی برای آگاهی اعضا ارائه کردند. شورا نیز ضمن استقبال از اصل موضوع و احترام به حق نمایندگان محترم مجلس در ارائه و تصویب طرحهای مورد نظر، ملاحظاتی را نسبت به جوانبی از موضوع جمع بندی و مورد تصویب قرار داد که پس از طی مراحل نهایی به عنوان مصوبه شورا ابلاغ شد».
نکته قابل توجه اینجاست که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا با عصبانیت و نگرانی به مصوبه قانونی مجلس شورای اسلامی برای لغو تحریمها اعتراض کرد و در اقدامی مداخلهجویانه و گستاخانه مدعی شد که دولت روحانی نباید این قانون را اجرا کند.
در همین رابطه پمپئو بیانیه ای گستاخانه در واکنش به مصوبه مجلس ایران برای لغو تحریمها صادر کرد. در این بیانیه آمده بود: ایالات متحده آمریکا قانونی که به تصویب مجلس ایران و شورای نگهبان رسیده را محکوم می کند. این مصوبه چیزی جز جدیدترین ترفند رژیم برای استفاده از برنامه هستهایاش جهت ارعاب جامعه بین المللی نیست.
تروئیکای اروپا نیز در اقدامی خصمانه، موضع مشابهی اتخاذ کرد. علت این عصبانیت و نگرانی کاملا آشکار است؛ چرا که این مصوبه، دولت و وزارت خارجه را در مقابل عهدشکنی و گستاخی طرف غربی در موضع قدرت قرار می دهد.
به عبارت دیگر، این مصوبه، ابزار قدرت در اختیار دولت قرار داده و به همین خاطر است که جیغ طرف عهدشکن به هوا برخاسته است.
مصوبه اخیر مجلس، محاسبات طرف عهدشکن را بههم ریخت و این پیام را داد که دیگر عهدشکنی و بیعملی در برجام، بدون هزینه نخواهد بود.
تجربه ثابت کرده است که آمریکا و تروئیکای اروپا فقط زبان زور را می فهمند. به همین منظور هر زمان که با زبان اقتدار با طرف غربی مواجه شدیم، نتیجه گرفتهایم.