kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۷۸۹
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۸
بحران انتخاباتی آمریکا همچنان ادامه دارد

دلخوشـی ترامپ بـه هواداران و آشـوب های خیابانـی



دونالد ‌ترامپ ناامید از دستگاه قضایی و با بسته شدن راه‌های قضایی برای تغییر نتیجه آرای انتخاباتی به نفع خود، اکنون تنها راه برای حفظ قدرت را در ایجاد آشوب و ناامنی در آمریکا می‌بیند؛ ‌ترامپ در تازه‌ترین توئیت از لفظ «حکومت نظامی» استفاده کرد.
عدم پذیرش نتیجه آرای انتخابات ریاست‌جمهوری و نپذیرفتن شکست از سوی ‌ترامپ در این دور از انتخابات که بارها به‌عنوان یک تهدید بالقوه امنیتی از سوی تحلیلگران و مقامات پیشین دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی آمریکا درباره آن هشدار داده شده بود، حال این هشدارها و تهدید رنگ و بوی واقعیت به خود می‌گیرند.
‌ترامپ در روزهای اخیر با ناکامی ‌حقوقی در تغییر نتایج انتخابات ۲۰۲۰ به نفع خود اکنون و با توجه به آنکه یک ماه دیگر تا پایان دوره چهارساله وی زمان باقی است، درصدد بسترسازی ایجاد آشوب در آمریکا تا پیش از مراسم تحلیف است، اقدامی که می‌تواند با قصد و نیت به تاخیر انداختن یا برهم زدن این مراسم صورت گیرد.
حکومت نظامی
‌ترامپ برای زمینه‌سازی ایجاد آشوب در آمریکا، در توئیت خود از لفظ «حکومت نظامی» استفاده کرد، عبارتی که طی روزهای اخیر توسط «مایکل فلین» به شخص رئیس‌جمهوری توصیه شده بود.
فلین ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا و مشاور پیشین امنیت ملی کاخ سفید که در مدت زمان کوتاهی از سوی ‌ترامپ از این سمت اخراج شد.
مشاور پیشین امنیت ملی کاخ سفید با توجه به ناکامی‌ حقوقی ‌ترامپ در تغییر آرای ایالت‌های مانند پنسیلوانیا، میشیگان، ویسکانسین و جورجیا؛ چندی پیش در مصاحبه با تارنمای «نیوزمکس» عنوان کرد که برای جلوگیری از حضور جو بایدن در سمت ریاست‌جمهوری و ورود وی به کاخ سفید، ‌ترامپ حکومت نظامی در چند ایالت اعلام کند.
اکنون ‌ترامپ در تازه‌ترین توئیت خود با به کار بردن لفظ «حکومت نظامی» تنها آن را نفی می‌کند.
‌ترامپ در توئیت خود که می‌تواند نشانه‌هایی از یک حس تحریک درمیان هواداران خود باشد، نوشت: «حکومت نظامی برابر است با اخبار جعلی، تنها دانستن خبرهای بد بیشتر».
تحریک هواداران
‌ترامپ بازنده انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا در اقدامی دیگر و برای ایجاد فضای تحریک‌آمیز برای هواداران خود که به آنها برای ششم ژانویه برابر با ۱۷ دی‌ماه فراخوان حضور در پایتخت آمریکا را داده است، کلیپ ویدئویی به مدت حدود یک دقیقه و ۳۰ ثانیه که طرفداران وی در اقصی نقاط جهان و در داخل آمریکا را نشان می‌دهد، در توئیت خود نشر داده است.
نکته مهم درباره این کلیپ، میزان استقبال بی‌سابقه‌ای است که طی این مدت از توئیت‌های ‌ترامپ دیده نشده بود، این کلیپ ویدئویی که با متن آهنگ تند و خشنی همراه شده، بیش ۷۹هزار بار باز نشر و بالغ بر ۲۲۳هزار بار «لایک» شده است.
این میزان استقبال از چنین کلیپ ویدئویی با توجه به فراخوانی که ‌ترامپ برای ۱۷ دی‌ماه داده است، از لحاظ امنیتی حساس برانگیز است.
‌ترامپ ۲۹ آذرماه در فراخوانی در حساب توئیتر خود نوشته بود: از لحاظ آماری این غیرممکن است که نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ را ببازم، ششم ژانویه (۱۷ دی‌ماه) در واشنگتن‌دی‌سی اعتراضات بزرگی (برپا کنید)، آنجا باشید و «نا آرام» باشید.
اصرار بر ماندن
‌ترامپ که از زمان اعلام حضور در کارزار انتخاباتی در تابستان سال ۲۰۱۵ میلادی و تا ورود به کاخ سفید و درحالی که تنها یک ماه دیگر از دوره ریاست‌جمهوری وی باقی مانده است، تمامی قواعد و عرف دیپلماتیک را زیر پا نهاده، نشان داده که قصد کنار رفتن از قدرت را ندارد.
وی که به‌عنوان سومین رئیس‌جمهوری در تاریخ آمریکا فردی بود که به علت تصمیم و اقدامات وی استیضاح شد و از دیوار بلند استیضاح بدون حضور در هیچ یک از جلسات عبور کرد، مقاومت وی در نپذیرفتن شکست در انتخابات، نشانه‌هایی نگران‌کننده از به خطر افتادن شاکله نظامی سیاسی آمریکا است.
‌ترامپ در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبری «سی‌بی‌اس‌نیوز» که در مورخ ۲۶ اکتبر ۲۰۲۰ برابر با ۱۵ مهرماه ۱۳۹۹ انجام شد به صراحت گفت که وی قصد کنار رفتن از قدرت را ندارد.
«لزلی شتال» مجری ویژه برنامه «۶۰ دقیقه» این شبکه خبری در آن زمان از وی پرسید: در زمان مسئولیت شما شاهد شیوع اپیدمی‌(ویروس کرونا) تظاهرات ضد نژادپرستی و به تبع آن غارت و اغتشاش بودیم، به جهت خواهان این سمت بوده و می‌خواهید همچنان رئیس‌جمهوری آمریکا باقی بمانید.
‌ترامپ در پاسخ گفت: برای اینکه بزرگ‌ترین کارها را انجام داده‌ام، هنوز آنها را تمام نکرده‌ام و زمانی که آنها را به پایان رسانم، آمریکا به جایگاهی خواهد رسید که هرگز تا پیش از آن قرار نداشته است.
۳۹۰ میلیون اسلحه
رئیس‌جمهوری بازنده در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا، زمانی که ۲۸ آذرماه آشکارا از دستگاه قضایی و دیوان عالی کشور، محلی که با انتصاب سه قاضی از ۹ قاضی مدام‌العمر توسط وی، امید فراوانی به تغییر نتیجه آرا انتخاباتی داشت؛ اکنون رسما تنها راه برای حفظ قدرت را در ایجاد آشوب و ناامنی می‌بیند.
وی که ۲۹ آذرماه در توئیتی به طرفداران خود فراخوان حضوری «ناآرام» در اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در واشنگتن‌دی‌سی را می‌دهد و در توئیتی دیگر در ۲۶ آذر به شبکه فاکس‌نیوز گوشزد می‌کند: شاید بزرگ‌ترین تفاوت بین ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ وجود این واقعیت است که من از ۶۳ میلیون رای به ۷۵ میلیون رای رسیدم، یعنی رکورد ۱۲ میلیونی افزایش رای. اوباما (در دور دوم) ۲ میلیون رای کمتر آورد و پیروز شد. تقلب در انتخابات!؛ تمامی این موارد تحریک هواداران به غالب مسلح وی در سراسر آمریکا را یادآور می‌شود.
جامعه آمریکا بنابر تحقیقاتی که صورت گرفته، «متراکم‌ترین» کشور بر روی زمین از لحاظ داشتن سلاح درمیان افراد یک کشور به شمار می‌رود.
تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۷ توسط موسسه پژوهشی «اسمال آرمز» (Small Arms) به عمل آمد نشان داد که در آن زمان، از جمعیت ۳۲۶ میلیون و ۴۷۴ هزار نفری آمریکا تخمین زده می‌شود ۳۹۳ میلیون و ۳۴۷ هزار قبضه سلاح در اختیار شهروندان این کشور است.
بنابر تحقیقات این موسسه پژوهشی، تنها بیش از یک میلیون و ۷۳هزار سلاح گرم در آمریکا به ثبت رسیده، اما این در حالی است که ۳۹۲ میلیون و ۲۷۳ هزار و ۲۵۷ قبضه آمار سلاح ثبت نشده در آمریکا وجود دارد.
طی یک‌سال گذشته و به‌خصوص در ماه‌های منتهی به برگزاری پنجاه‌ونهمین انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا، گروه‌های سفیدپوست که گرایش‌های تند نژادپرستی دارند، هرچه بیشتر مسلحانه در انظار ظاهر شدند، گروه‌هایی که با حمایت ‌ترامپ که دارای حس نهفته نژادپرستی است، برخوردار می‌باشند.
در مقابل چنین گروه‌هایی که اکنون گروه «پسران مغرور» توجه رسانه‌های آمریکایی را به خود جلب کرده است، گروه‌های مسلح سیاه‌پوست ضدنژادپرستی نیز تحت عنوان «انفک» (NFAC) در خیابان‌های آمریکا به عرض‌اندام پرداخته‌اند.
در چنین شرایط ملتهبی که نتیجه بحران‌آفرینی‌های ‌ترامپ است، چنانچه در تقابل گروه‌های هوادار ‌ترامپ که به گفته وی در این دور از انتخابات ۱۲ میلیون نفر دیگر نسبت به ۲۰۱۶ افزوده شده و مخالفان وی؛ نخستین «ماشه چکانده» شود، آنگاه مانع شدن از ۳۹۰ میلیون قبضه اسلحه تشنه آتش در آمریکا، امری دشوار می‌نماید.
 منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی