kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۳۶۶
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۱

محققان موسسه رازی موفق به ساخت کیت تشخیص سرمی‌کووید ۱۹ شدند

محققان موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی با ساخت کیت تشخیص سرمی‌کووید ۱۹ توانسته‌اند در مقایسه با روش‌های سرولوژی موجود برای شناسایی ویروس بیماری کووید ۱۹ ابداع کنند.


کرج- خبرنگار کیهان:

طراح و سازنده کیت الایزای تشخیص سرمی‌بیماری کووید ۱۹ در موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی درباره این موفقیت گفت: توانستیم ۲ کیت الایزای ردیابی آنتی‌بادی کلاس IgM وIgA  و IgG را برای شناسایی ویروس کووید - ۱۹ (SARS- COV- ۲ ) طراحی و بسازیم.
دکتر روح‌الله کشاورز درباره این طرح بیان داشت: تحقیقات و پژوهش بر روی این طرح در فروردین سال ۹۹ آغاز و اواخر اردیبهشت ماه نمونه‌های قابل ارائه به آزمایشگاه رفرانس وزارت بهداشت (مستقر در انستیتو پاستور ایران) تحویل داده شد.
 وی افزود: طی ۲ ماه ارزیابی کیت، تاییدیه برای هر ۲ کیت به اداره کل تجهیزات پزشکی و سازمان غذا و دارو ارسال و به‌صورت موازی مستندات مورد نیاز از جملهKMF، DOC، BOM و سایر مستندات تهیه و طی چندین بار بازنگری مورد تایید این سازمان قرار گرفت.
شهریورماه امسال نیز پروانه بهره‌برداری و فروش این کیت برای موسسه رازی صادر شد.
این محقق موسسه رازی، استفاده از آنتی ژن اختصاصی S و فرمولاسیون خاص محلول‌های آن را از ویژگی‌های این ۲ کیت نام برد و تأکید کرد: این وضعیت علاوه‌بر ایجاد ویژگی ۱۰۰، سهولت انجام آزمایش برای کارشناس آزمایشگاه را به همراه داشته و همچنین با استفاده از آنتی بادی کلاس A در کنار آنتی بادی کلاس G باعث افزایش حساسیت این کیت شده است.
 کشاورز، همچنین به تجربه موفق موسسه رازی در تولید کیت‌های الایزا‌ اشاره و تصریح کرد: اخذ پروانه تولید تجاری کیت‌های الایزای پاراتوبرکلوز(یون) و بروسلوز در گاو و گوسفند برای نخستین بار در ایران از سال‌های گذشته نویدبخش بومی‌شدن دانش فنی تولید کیت‌های الایزای تجاری در کشورمان است.
مسئول آزمایشگاه تشخیص موسسه رازی، اظهار داشت: در صورت تداوم حمایت‌ها، تولید تمام کیت‌های الایزای دامپزشکی مورد نیاز سازمان دامپزشکی و آزمایشگاه‌های بخش خصوصی برای چند ماه آینده دور از دسترس نخواهد بود.