یک مسئول:
اجرای عملیات آبخیزداری تاثیر بسزایی در کنترل سیل دارد
مدیرکل دفتر سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها گفت: اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در مدیریت سیل در کشور تاثیر بسزایی دارد.
ابوالقاسم حسینپور در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین جزئیات خسارت سیل اخیر اظهار کرد: در سیلاب اخیر که در آذرماه در ۲ نوبت در جنوب و جنوب غرب کشور اتفاق افتاد، با انجام اقدامات آبخیزداری که طی یکسال گذشته در این مناطق انجام گرفت، از بروز خسارت سیل در این مناطق پیشگیری شد.
حسینپور ادامه داد: در برخی شهرهای مناطق جنوبی به ویژه استان خوزستان مشکلاتی ناشی از آبگرفتگی معابر حادث شد.
این مقام مسئول از اجرای طرحهای آبخیزداری در ۲۴ نقطه بحرانی و پرمخاطره خبر داد و گفت: از ابتدای سال در ۲۴ نقطه بحرانی در ۱۱ استان سیلخیز، طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری اجرا شده است که در ۶ ماه نخست سال قبل از شروع بارشهای آذر به بهرهبرداری رسیدند که یکی از حوزههای شاخص دروازه قرآن شهر شیراز بود که علیرغم آنکه استان فارس در پهنه سیل اخیر قرار داشت، خوشبختانه از حوزه آبخیز مذکور سیل، خسارتی به وجود نیامد و وقایع تلخ سال گذشته را که در شهر شیراز رخ داد، در سیلاب اخیر شاهد نبودیم. مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخیزداری سازمان جنگلها ادامه داد: با توجه به اجرای فعالیت آبخیزداری، کنترل سیل در سطح ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار و در حوزه آبخیزداری تنگه دروازه قرآن در سطح ۲۸۰ هزار هکتار طرحهای آبخیزداری و کنترل سیل را داشتیم، پیشبینی میشود که تا پایان سال در ۶۱۸ هزار هکتار عملیات اجرایی شود.
او با تاکید بر این مسئله که گستره وسیع حوزههای آبخیز نیازمند اقدامات پیشگیرانه نظیر فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری است، بیان کرد: اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در مدیریت مخاطره سیل در کشور تاثیر بسزایی دارد که این امر نیازمند تقویت منابع اعتبارات از سوی مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ است. به گفته حسینپور، در قانون برنامه هفتم توسعه کشور که در سال آینده تدوین میشود، توجه ویژه به این بخش، تقویت آبخیزداری و آبخوانداری را به همراه دارد که مورد خاص مردم و تاکید مقام معظم رهبری است.
مدیرکل دفتر آبخیز و سازمان جنگلها در پایان تصریح کرد: هدایت منابع به سمت پیشبینی و پیشگیری از مخاطرات نه تنها آسیبها را به حداقل میرساند، بلکه باید از ظرفیت سیلاب در راستای تقویت منابع آبی کشور و رفع مشکلات کمآبی و خشکسالی به طور بهینه استفاده شود.