بررسیها نشان داد
70 روز پاسکاری دولتیها برای اخذ مالیات از خانههای خالی
نزدیک به 70 روز از قطعی شدن خالی از سکنه بودن 2574 واحد مسکونی میگذرد و در این مدت سازمان امور مالیاتی حتی یک برگه تعرفه مالیات برای این خانههای خالی صادر نکرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، سامانه اسکان و املاک پس از گذشت 60 ماه از مهلت شش ماهه مجلس شورای اسلامی بالاخره در مردادماه سال جاری به طور رسمی توسط وزارت راه و شهرسازی آغاز به کار کرد.
به استناد بررسیهای انجام شده این سامانه در اولین مرحله از فعالیت خود توانست، اطلاعات 13 میلیون از 24 میلیون واحد مسکونی موجود در کشور را مورد بررسی قرار دهد و از این تعداد یک میلیون و 500 هزار مالک که دارای خانه خالی هستند را شناسایی کند.
محمود محمودزاده؛ معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: تاکنون 109 هزار واحد مسکونی از نظر سامانه ملی املاک و اسکان بر اساس ماده 54 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، خالی تلقی شده و اطلاعات آن در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته است.
هادیخانی؛ معاون فناوری سازمان امور مالیاتی کشور در تاریخ 14 مهر ماه در پاسخ به ادعای وزارت راه و شهرسازی مبنی بر خالی بودن قطعی ۱۰۹ هزار واحد مسکونی، ضمن رد این موضوع تاکید کرد: اطلاعات این ۱۰۹ هزار واحد مسکونی به عنوان خانه خالی قطعی به ما داده نشده و مطابق بررسیهای ما فقط ۲۵۷۴ خانه خالی نهایی شده و این سازمان درصدد گرفتن آدرس دقیق آنها به منظور ارزشگذاری تعرفه مالیات است.
با استناد به جزئیات مطرح شده از سوی متولیان دو نهاد دولتی یعنی وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی مشخص کننده آن است که اخذ یکی از مهم ترین مالیاتهای تنظیمی در کشور درگیر پاسکاری این نهادهای دولتی شده است.
در شرایطی که سازمان امور مالیاتی بر خالی بودن قطعی 2574 واحد مسکونی صحه گذاشته است، مشخص نیست چرا با گذشت نزدیک به 70 روز از قطعی شدن خالی از سکنه بودن این تعداد واحد مسکونی، هنوز حتی از صدور برگه تعرفههای مالیاتی برای این خانهها هم خودداری کرده است؟
همچنین با توجه به اینکه مطابق ماده 54 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، مسئولیت ارائه اطلاعات واحدهای مسکونی خالی به عهده وزارت راه و شهرسازی است و این وزارتخانه اصرار بر صحیح بودن اطلاعات خود دارد، چرا سازمان امور مالیاتی در آمار وزارت راه تشکیک میکند.