kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۵۸۱۸
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۴

هادی عامری:آشوب‌های سال 2019 عراق کار حزب منحله بعث بود

رهبر ائتلاف «فتح» عراق اعلام کرد، تظاهرات سال گذشته این کشور، که از اکتبر (مهر) آغاز شده و مدت‌ها ادامه داشته است، به وسیله عناصر حزب منحل شده بعث زمینه ‌سازی شده بود.




«هادی عامری» ضمن حمله شدید به تظاهرات اکتبر ۲۰۱۹، که به استعفای دولت وقت این کشور منجر شده بود، آن را فتنه توصیف کرد و از نقش حزب منحل شده بعث‌، داعش و القاعده در زمینه ‌سازی این تظاهرات و سوءاستفاده از آن، پرده برداشت.
به گزارش فارس، عامری دراین باره توضیح داد، حزب بعث حضور عناصر القاعده و داعش در میدان‌های تحصن را زمینه ‌سازی کرده بود. رئیس‌جریان «بدر» در ادامه، تظاهرات اکتبر « فتنه اُکتبر» خواند و افزود که حزب بعث، دشمن نخست و عامل اصلی تهدید روند سیاسی عراق بوده، هست و خواهد بود.
استان‌های مرکزی و جنوبی عراق از اول اکتبر ۲۰۱۹ (مهرماه ۱۳۹۸) شاهد اعتراضات خیابانی علیه فساد، بیکاری و نقصان خدمات عمومی به شکل تظاهرات، را‌هپیمایی، تحصن و اعتصاب بوده است. این تظاهرات‌، که ابتدا با موجی آرام آغاز شد، به مدت چند هفته ادامه یافت و پس از توقف به مناسبت اربعین حسینی، دور دوم آن از ۲۵ اکتبر(5 آبان) از سر گرفته شد.
قبل از آن، برخی شخصیت‌های سیاسی عراقی هشدار داده بودند که طرحی با حمایت برخی کشورها علیه عراق در حال اجراست، این توطئه در شکل تظاهرات خیابانی، از ماه دهم (اکتبر) آغاز خواهد شد.
با اوج گیری این تظاهرات، حزب منحله بعث و برخی عناصر خرابکار وابسته به دشمنان داخلی و خارجی عراق بر موج این اعتراض‌ها سوار شدند و با
هرج و مرج کشاندن آن، اعتراضات مسالمت‌آمیز مردمی را به خشونت کشاندند. در جریان این اعتراضات خیابانی، بسیاری نیز جان خود را از دست داده‌اند.
در طول این اعتراضات، مشخص شد که سازمان دهندگان آن، از سوی سفارت‌های آمریکا‌، عربستان و امارات حمایت می‌شوند. این تظاهرات هر چند با شعار‌های فریبنده مبارزه با فساد آغاز شده بود، ولی در روند خود، ماهیت ضدایرانی به خود گرفت و حتی شماری از عناصر نفوذی به کنسولگری و منافع کشورمان در شهرهای جنوبی عراق حمله کرده بودند.
همین تظاهرات‌ موجب شد «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر وقت، که دولت او هنوز یک ساله نشده بود، برای مهار اعتراضات و با هدف حراست از منافع ملی، استعفا کند و در نهایت، پس از کش‌وقوس‌های فراوان، «مصطفی کاظمی» به عنوان نخست‌وزیر جدید، سوگند یاد کرد.
پس از گذشت یک‌سال از آغاز اعتراضات مذکور، علیرغم انتشار بیانیه‌ها و فراخوان‌های متعدد برای برگزاری تظاهرات پرشور در سالگرد اعتراضات اکتبر، این تظاهرات به صورت کم‌ رمق ‌ برگزار شد.