تلفات کرونا در آمریکا از شمار قربانیان این کشور در جنگ جهانی دوم فراتر رفت
مرگ و میر مبتلایان کرونا در آمریکا، از شمار کشته شدگان این کشور در جنگ جهانی دوم هم فراتر رفته و به بیش از 300 هزار نفر رسیده است.
داده های وبگاه «ورلد امتر» نشان می دهد که شمار مبتلایان به کرونا در جهان، از مرز 70 میلیون و 848 هزار نفر فراتر رفته و شمار فوتیها نیز به یک میلیون و 591 هزار نفر رسیده است. بر اساس دادههای این مرکز،
آمریکا با بیش از 16 میلیون مبتلا و 300 هزار فوتی، بدترین وضعیت را در بین کشورهای جهان دارد.
در حال حاضر بیش از 160 هزار کرونایی در بیمارستانها بستری هستند و نرخ مرگ و میر در هفته گذشته، 44 درصد رشد داشته است. در طول هفته گذشته، نزدیک به 16 هزار آمریکایی به علت ابتلا به کرونا فوت کرده اند. فراتر رفتن شمار فوتیهای کرونا در آمریکا، از شمار کشته های این کشور در جنگ جهانی دوم، نیز از دید مقامات و رسانههای دور نماند.
«نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، در نشست خبری خود، از سهل انگاری دولت «دونالد ترامپ» در مقابله با کرونا از طریق قیاس کشته های جنگ جهانی با فوتی های کرونا، انتقاد کرد. پلوسی با طعنه به شمار فوتی های کرونا در آمریکا گفت: از جنگ جهانی هم فراتر رفته ایم! در کنار تریبون سخنرانی پلوسی، نوشته بزرگی قرار داده شده بود که روی آن، این مقایسه معنادار نوشته شده بود: «کل کشتههای نظامیان آمریکایی در دوران جنگ جهانی دوم، 291 هزار و 557 نفر بوده، اما اکنون تعداد کل فوتیهای کرونا در آمریکا، به 290 هزار نفر رسیده است».
پلوسی برای جلب توجه بیشتر به این نوشته، در ابتدای سخنرانی خود ،وقتی پیش تریبون قرار گرفت، لحظاتی تامل کرد و به این نوشته خیره شد. بر اساس گزارشها، بیمارستان ها تقریبا در تمام ایالتهای آمریکا پر است و کارشناسان بهداشتی هشدار دادند که اگر همچنان مردم به توصیهها بیتوجهی کنند و به دور هم جمع شدن و سفرهای غیر ضروری ادامه دهند، وضعیت در هفته های پیش رو بدتر هم خواهد شد.
«رابرت ردفیلد» مدیر مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، نسبت به افزایش چشمگیر تلفات ناشی از کرونا در این کشور، هشدار داد و گفت: آمریکا احتمالا در یک بازه زمانی مرگبار، هر روز با فوتی هایی روبرو خواهد شد که تعداد آن از تلفات حادثه 11 سپتامبر بیشتر خواهد بود.بر اساس این گزارش، وی افزود: اکنون در یک چارچوب زمانی قرار داریم که ممکن است طی 60 تا 90 روز آینده تلفاتی بیشتر از کشته شدگان در 11 سپتامبر داشته باشیم. تلفات ویروس کرونا در آمریکا چهارشنبه گذشته برای نخستین بار به بیش از 3054 نفر رسیده است.
این رقم بسیار بیشتر از تلفات 2900 نفری در حادثه 11 سپتامبر یا تلفات 2400 نفری در حمله پرل هاربور در آغاز جنگ جهانی دوم است.آمریکا هم اکنون روزانه بیش از 200 هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا را ثبت می کند. این در حالی است که پیش بینی می شود، سازمان غذا و داروی آمریکا طی روزهای آینده مجوز استفاده از واکسن شرکت فایزر را صادر کند، ولی این واکسن تا ماه ها به طور گسترده در دسترس شهروندان آمریکایی نخواهد بود.در پیش بودن تعطیلات کریسمس و سال جدید میلادی نیز موجب تشدید نگرانی مقام ها و کارشناسان بهداشت و درمان آمریکا شده است.
42 میلیون زیر خط فقر
نتایج جدیدترین گزارش دفتر سرشماری آمریکا نیز نشان میدهد در نتیجه کرونا ،بیش از ۴۲ میلیون شهروند آمریکایی زیر خط فقر فدرال به سر میبرند.
آمارهای دفتر سرشماری آمریکا همچنین نشان می دهد میانگین درآمد خانوارهای سیاهپوست در 10 سال گذشته با افزایش بسیار ناچیزی روبرو شده و میانگین درآمد بومی های آمریکایی و بومی های آلاسکا در این مدت هیچ تغییری نداشته است. روزنامه «واشنگتن پست» نیز روز روز پنجشنبه از افزایش سرقت از فروشگاههای مواد غذایی در آمریکا بعد از شیوع ویروس کرونا خبر داد.این روزنامه آمریکایی نوشت، فروشندگان، کارشناسان امنیتی و نیروهای پلیس نیز میگویند که سرقت مواد غذایی مانند نان، ماکارونی و شیر خشک کودک افزایش
یافته است.
روزنامه واشنگتن پست تخمین زد، ۵۴ میلیون آمریکایی امسال با معضل گرسنگی روبهرو خواهند شد . این روزنامه با ذکر آماری از وزارت کشاورزی آمریکا نوشت، این میزان نسبت به سال گذشته، رشد ۴۵ درصدی را نشان می دهد.
روزنامه واشنگتن پست در این گزارش افزود، بیش از ۲۰ میلیون آمریکایی در حال حاضر به نوعی از بستههای حمایتی بیکاری بهره میبرند و در صورتی که بسته حمایتی جدیدی در نظر گرفته نشود، ۱۲ میلیون نفر از آنان، بهرهای از این مزایا نخواهند برد.نمایندگان هر دو حزب کنگره آمریکا چند هفتهای است در حال مذاکره در مورد یک بسته حمایتی ۹۰۸ میلیارد دلاری هستند که ۱۸۰ میلیارد دلار آن به مزایای بیکاری اختصاص خواهد یافت. با این وجود، مذاکرات در این باره هنوز به نتیجهای نرسیده و بر اساس اخبار منتشر شده در رسانههای آمریکایی، نمایندگان جمهوریخواه و دموکرات کنگره بر سر این مسئله جدال دارند.اقتصاددانها پیشبینی کرده بودند تقاضای بیکاری در آمریکا در هفته گذشته حدود ۷۳۰ هزار نفر باشد، ولی قرنطینههای کرونا باعث شده این رقم تا ۸۵۳ هزار نفر بالا برود.
هشدار عفو بین الملل
سازمان «عفو بینالملل» نیز هشدار داد، در کشورهای فقیر جهان از هر ده نفر تنها یک تن میتواند به واکسن کرونا دسترسی داشته باشد.به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «راشا تودی»، این سازمان اعلام کرد، در این میان، متخلفترین کشورها، کانادا است که با حجم واکسنی که سفارش داده، میتواند تمام ۳۸ میلیون نفر جمعیت این کشور را پنج بار واکسینه کند.
به گفته این سازمان، کشورهای ثروتمند جهان فقط 12 درصد جمعیت جهان هستند، اما ۵۳ درصد از کل واکسنهای ساخته شده را خریداری کردهاند.با این اوصاف، ۶۷ کشور فقیر فقط میتوانند حدود ده درصد از مردم خود را واکسینه کنند.
از میان این تعداد کشورهای فقیر، پنج کشور (کنیا، میانمار، نیجریه، پاکستان و اوکراین) بیش از یک و نیم میلیون مورد ابتلا به ویروس کرونا را ثبت کردهاند.کشورهای انگلیس و کانادا مجوز استفاده از واکسن ساخته شده توسط «فایزر» و «بیونتک» را به تأیید رسانده و روسیه نیز استفاده از واکسن بومی «اسپوتنیک وی» را آغاز کرده است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، سهشنبه هفته گذشته در کاخ سفید دستوری را امضا کرد که بر اساس آن، شهروندان آمریکایی «اولویت نخست» دستیابی به واکسن کرونا را
خواهند داشت .