درسیکه شطرنج ایران داد
سرویس ورزشی-
نود و یکمین مجمع عمومی فدراسیون جهانی شطرنج (فیده) هفته گذشته به صورت وبینار برگزار شد. یکی از مهمترین مباحث مطرح شده در این مجمع، تعلیق فعالیتهای فدراسیون شطرنج ایران بود که از یک ماه قبل توسط «نایجل شورت» نایبرئیسانگلیسی فیده مطرح شده بود.
عدم تقابل شطرنج بازان ایرانی با نمایندگان رژیم غاصب صهیونیستی، بهانه نایبرئیسفیده برای ارائه پیشنهاد تعلیق ایران بود. «شورت» البته در طرح خود مواردی چون تخطی از اصول ضد نژادپرستی، تبعیض و اعتقادات مذهبی و فرهنگی را مطرح کرده بود که در نهایت راه به جایی نبرد و سایه تعلیق از سر شطرنج ایران برچیده شد.
طبق گزارشهایی که هفته گذشته در رسانههای کشور منتشر شد، در این مجمع نمایندگان ایران به مسئولان فدراسیون جهانی یادآوری کردند که ایران 6 ماه قبل پاسخ نامه فیده را درخصوص این موضوع داده بود و دلیلی نداشت که دوباره همان موضوع در مجمع فدراسیون جهانی مطرح شود.
مسموم کردن فضا علیه شطرنج ایران تا آنجا پیش رفت که حتی سرپرست فدراسیون شطرنج ایران در جلسه مذکور عنوان داشته: «کشورهایی مثل انگلیس و کانادا که علیه شطرنج ایران توطئه کردهاند، خود عضو کمیته ملی المپیک کشورشان نیستند و بهتر است به جای ورود به این مسائل برای عضویت خود و رعایت منشور المپیک در این زمینه اقدام کنند.»
در این ماجرا که چند صباحی است موجب نگرانی مسئولان ورزش هم شده بود، علاوهبر استدلالهای درست و منطقی نمایندگان ایران، قدرت شطرنج ایران نیز به یاری این رشته ورزشی آمد و اجازه نداد مسئولان فیده از انگلیس و کانادا گرفته تا کشورهای دیگر برای شطرنج ایران نقشه بکشند. تمام اینها در شرایطی بود که سُنبه طرف مقابل پرزور بوده و هست تا جایی که عنوان شده رئیسروسی فیده، یهودی است و نایبرئیسآن نیز ارتباطات نزدیکی با رژیم جعلی اسرائیل دارد.
وقتی صحبت از قدرت شطرنج ایران میشود اشاره به این موضوع است که همین حالا ورزشکاران ایرانی نامهایی شناخته شده در شطرنج جهان هستند. به عنوان نمونه علیرضا فیروزجا جوان 17 سالهای که در شطرنج ایران رشد و برای خودش نامی دست و پا کرد، هم اکنون با ریتینگ بالای 2700 لقب «سوپر استاد بزرگ» را یدک میکشد و معمولا یک پای ثابت تورنمنتهای معتبر شطرنج جهان به حساب میآید.
در لیست 10 شطرنج باز برتر رده سنی جوانان، نامهایی چون پرهام مقصودلو و سید محمد امین طباطبایی به چشم میخورد. پرهام مقصودلو همان نابغهای است که توانست در سال 2018 جام قهرمانی مسابقات جوانان جهان را در کشور ترکیه بالای سر ببرد.
افتخارات شطرنج ایران تنها به بخش مردان خلاصه نمیشود. در بخش بانوان نیز ستارهای چون سارا خادم الشریعه سالهاست در رقابتهای معتبر جهانی به رقابت با حریفانش میپردازد. اوج هنرنمایی این ورزشکار در مسابقات قهرمانی سریع و برق آسای جهان در سن پترزبورگ روسیه بود که در حضور رقبای سرشناس و بزرگی چون «جو ونجو»، «موزیچوک» و
«الکساندرا گوریاچکینا» توانست دو مدال نقره و طلای مجموع را به دست آورد.
همه اینها نشان دهنده قدرت شطرنج ایران است، اتفاقات چند روز اخیر این رشته ورزشی بار دیگر ثابت کرد اگر قرار بر مقابله با دشمنیها و شرارتها در تمام زمینهها و عرصهها از جمله ورزش باشید، ابتدا باید از درون قوی باشیم. وقتی در شطرنج، کشتی و یا وزنه برداری، ایران همیشه در عرصههای بینالمللی حرفی برای گفتن دارد، همه و همه به خاطر قدرت نهادینه شده ما در این رشتههای ورزشی است.
ورزش ایران اگر میخواهد در تمام رشتههای ورزشی دهان بدخواهان این سرزمین را ببندد باید از درون قوی شود. اگر ورزش ما در جودوی جهان جایگاه شایسته و بایستهای داشت و همچون گذشته قهرمانانی چون میراسماعیلی و میران را به جودوی جهان معرفی میکرد، امکان نداشت امروز اسیر پرونده سازیهای «ویزر» صهیونیستی شود و برای حل و فصل مشکلش چشم به دادگاه عالی ورزش در سوئیس داشته باشد.
اینها واقعیاتی است که نمیتوان انکار کرد. باید واقعیتها را بشناسیم و برای مقابله با آنها تاکتیکها و روشهای لازم را به کار ببندیم. باید در ورزش و در همه جا قوی شویم و راه قوی شدن هم خوب حرف زدن و قشنگ شعار دادن نیست. راه قوی شدن به کار بستن اصول و اولین اصل هم شایستهسالاری و سپردن کار به دست کاردان و طرد و دفع عوضی آمدهها و فرصتطلبهای آویزان از ورزش است.