kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۵۵۱۳
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۳
مدیرکل نساجی وزارت صمت اعلام کرد

آسیب 40 درصدی صنعت نساجی از واردات قاچاق

مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: صنعت نساجی حدود 30 تا 40 درصد از واردات بی رویه پارچه و محصولات این صنعت لطمه می‌خورد.





به گزارش خبرگزاری فارس، افسانه محرابی با اشاره به اینکه صنعت نساجی و پوشاک از سال‌های دور تاکنون از مسئله قاچاق لطمه خورده است، افزود: از آن جایی که پارچه‌ها بسیار متنوع و سلیقه‌ها هم متفاوت است نمی‌توانیم جلوی واردات آن را بگیریم اما باید به صورت رسمی انجام شود. البته با توجه به افزایش نرخ ارز، واردات کمتری انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه قاچاق پارچه به‌صورت رسمی انجام می‌شود، افزود: حدود 600 هزار تن مصرف پارچه در کشور داریم و این در حالی است که حدود 440 هزار تن میزان تولید داخلی داریم که مابه‌التفاوت آن از طریق واردات انجام می‌شود. در سال گذشته حدود 30 هزار تن واردات داشتیم و مابقی از طریق غیررسمی وارد شده است.
همچنین مجید الماسی؛ کارشناس مبارزه با قاچاق هم با اشاره به گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از عملکرد ستاد قاچاق کالا و ارز، افزود: ریشه قاچاق از مبادی رسمی است. در گزارش مجلس 31 شگرد برای قاچاق از مبادی رسمی ذکر شده بود که یکی از مهم‌ترین آنها اظهار خلاف واقع است که در قاچاق پارچه‌های پرده‌ای هم اتفاق می‌افتد.
الماسی با اشاره به اینکه ریشه این اظهار خلاف واقع به تعرفه‌گذاری برمی‌گردد, اضافه کرد: تعرفه‌گذاری باید برای پارچه‌های مختلف, متفاوت باشد. با دستگاه «ایکس ری» نمی‌توان تفاوت پارچه‌های داخلی کانتینر را تشخیص داد و بازرسی‌ها هم به‌صورت رندوم انجام می‌شود.
وی افزود: هدف منطقه آزاد، حمایت از تولید و صادرات بود ولی در حال حاضر به محل واردات تبدیل شده است. قانون‌گذار اجازه انبارگردانی را به گمرک نمی‌دهد و انبارگردانی در مناطق آزاد انجام نمی‌شود و نقش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم سیاست‌گذاری و فرماندهی است.
همچنین مجتبی دستمالچیان، رئیس کمیته بافندگی انجمن نساجی درباره قاچاق پارچه به کشور گفت: حجم واردات به اندازه‌ای زیاد است که تولیدات ما نمی‌تواند با آن رقابت کند در صورتی که توانایی تولید همه نوع پارچه را در کشور داریم. ریسک برای تولیدکنندگان صنعت نساجی به اندازه‌ای بالا است که حاضر به سرمایه‌گذاری برای توسعه این صنعت نیستند. ضمن اینکه قاچاق زیادی از طریق مناطق آزاد انجام می‌شود.