کاهش آمار روزانه جانباختگان کرونا به زیر 300 نفر و لزوم هوشیاری مردم
آمار روزانه جانباختگان کرونا پس از مدتها در شرایطی به زیر 300 نفر کاهش پیدا کرد که بیش از هر چیز هوشیاری مردم در ادامه رعایت پروتکلها میتواند مانع افزایش آمار تلفات شود.
سخنگوی وزارت بهداشت دیروز در تشریح آخرین آمار کرونا در کشور گفت: از 15 تا ۱۶ آذرماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۵۶۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۳۳۳ نفر از آنها بستری شدند. به گزارش وبدا، سیماسادات لاری با بیان اینکه مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۴۰ هزار و ۵۴۷ نفر رسیده است، افزود: متاسفانه در طول این مدت، ۲۹۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۰ هزار و ۳۱۰ نفر رسید.
لاری بااشاره به اینکه خوشبختانه تا کنون ۷۳۰ هزار و ۷۹۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند، ادامه داد: پنج هزار و ۸۰۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه تاکنون ۶ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۱۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است، اظهارداشت: در حال حاضر ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
لزوم هوشیاری مردم
هر چند روز گذشته باز شاهد از دست دادن تعداد زیادی از هموطنانمان بر اثر کرونا و داغدار شدن خانوادههای آنها بودیم، اما کاهش تعداد فوتیهای روزانه به زیر 300 نفر بعد از مدتها نشان دهنده این است که اعمال محدودیتها و اجرای درست آنها در کنار رعایت پروتکلها از سوی مردم کلید اصلی کاهش تلفات است. همانگونه که بارها از سوی مسئولان وزارت بهداشت تذکر داده شده است، با وجود ادامه روند کاهشی تعداد فوتیها و مبتلایان کرونایی، شرایط در بیشتر مناطق از جمله تهران و شهرهای پر جمعیت همچنان شکننده است و با کوچکترین اهمال یا کم توجهی از سوی مردم در رعایت پروتکلها و زیر پا گذاشتن فاصله اجتماعی، باز دوباره شاهد صعودی شدن آمار تلفات خواهیم بود. این موضوع دقیقاً در ماههای گذشته در کشور رخ داد و در حالی که برخی کاهش آمار تلفات را نشانه شکست کرونا و مجوزی برای زیر پا گذاشتن پروتکلها تصور کردند بلافاصله ورق برگشت و سیر صعودی و وحشتناک مرگ و میرهای کرونایی تا قریب 500 مورد در روز ادامه پیدا کرد. اکنون وظیفه همه است تا با رعایت شیوه نامهها و احترام به محدودیتهای در حال اجرا، ضمن کمک به کاهش فشار بر روی کادر درمان خسته اما فداکار کشورمان، مانع از داغدار شدن خانوادههای دیگر شویم.