kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۳۶۵۱
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۶
وزیر بهداشت:

ظرفیت تولید کیت تشخیص کرونا افزایش می‌یابد

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: ظرفیت تولید کیت تشخیص ویروس کرونا از 100 هزار در روز به ۱۷۰ هزار عدد افزایش پیدا می‌کند.




به گزارش ایرنا، سعید نمکی ، دیروز (سه شنبه) در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در سالن اجتماعات رویش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: خط تولید این کیت با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری با ظرفیت ۱۰۰ هزار نفر افتتاح می‌شود و تا چند روز آینده ظرفیت آن را بیشتر خواهیم کرد.
وی هشدار داد: جدی نگرفتن و غفلت از محدودیت‌های جدید که مقرر است از شنبه آینده اول آذر اجرا شود، منجر به چهار رقمی شدن آمار مرگ و میر در کشور می‌شود.
وی اظهارداشت: اگر مردم و مسئولان در قبال این محدودیت‌ها، کوتاه بیایند به ورطه‌ای می‌افتیم که دیگر نمی‌توان از آن خارج شد، وقتی آمار مرگ و میر در کشور سه رقمی شد عده‌ای تصور کردند که این تمام می‌شود اما اینگونه نشد.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه محدودیت‌های جدید با هدف قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا و افزایش تاب آوری کادر درمان اجرا می‌شود، گفت: ما نیروی وارداتی نداریم که در بیمارستان‌ها از آنها استفاده کنیم و کادر درمان و پرستاران ما نیاز به مقداری آرامش دارند و برای این کار باید از ورودی بیمارستان‌ها کم کرد.
نمکی تصریح کرد: با اعمال دو هفته‌ای محدودیت‌های جدید مهلت می‌دهیم که ورودی بیمارستان‌ها کاهش یابد و وقتی تعداد بیماران کاهش یابد مراقبت‌ها بالا می‌رود و کادر درمان می‌توانند آرامش پیدا کنند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه ما اجازه ندادیم که تا این لحظه حتی یک بیمار پشت در بیمارستان‌ها سرگردان باشد یا بدلیل بی‌پولی پشت در بیمارستان بماند، گفت: ما به صدها تن از اتباع افغان بدون کارت بطور رایگان خدمات داده‌ایم و اجازه ندادیم بخاطر نداشتن ونتیلاتور افراد مسن را از روی تخت برداریم و جوانان را جای آنها قرار دهیم که این افتخاری برای نظام جمهوری اسلامی است.
نمکی اضافه کرد: ما اجازه ندادیم که هیچ قومیتی در ارجحیت باشد و جنسیت، سن، پولداری یا بی‌پولی و قومیت عامل تبعیض در ارائه خدمات باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۵۱ درصد از عوامل ایجاد‌کننده بیماری کووید ۱۹ در نتیجه دورهمی خانوادگی و برگزاری میهمانی‌ها، مراسم عروسی و عزاداری هاست.
نمکی افزود:امروز قدرت سرایت این ویروس ۱۰ برابر شده و به انتقال درون خانواده‌ها کشیده شده است.
وی با بیان اینکه ویروس امروز کرونا با ویروسی که در ووهان چین بود، بسیار متفاوت است ادامه داد: اجرای پروتکل‌ها و محدودیت‌های جدید باید با قاطعیت بیشتری اعمال شود.
وی افزود: هر گونه غفلت در این مرحله از سوی مردم و مسئولان موجب انتقال بمب ویروس و گسترش ترکش‌های آن در جامعه خواهد شد.
 نمکی اظهار داشت:۸۸ درصد مرگ ومیرهای کرونا به افراد بالای ۶۵ سال و بیماران زمینه‌ای اختصاص دارد  کمااینکه ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از مردم کشور سن بالای ۶۵ سال و دارای بیماری زمینه‌ای هستند که بیشترین هزینه را باید برای این افراد بپردازیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: باید با استفاده از سامانه الکترونیک سلامت و ارائه خدمات درمنزل، کاری کنیم که این افراد از خانه بیرون نیایند و آلوده نشوند؛ خدمات در منزل را با کمک بسیج، هلال احمر و سایر سازمان‌های مردم نهاد در راستای کاهش مرگ و میر و بستری در کشور به این اقشار ارائه خواهیم داد.
نمکی گفت: درمان سرپایی خدمت دیگریست که در این زمینه به بیماران ارائه می‌شود و در صورتیکه به بیمار مبتلا تا سه چهار روز اول رسیدگی شود این فرد وارد مرحله بحرانی بیماری نمی‌شود.
به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تنها ۲۰ درصد بیماران کرونا علامت‌دار هستند و ۸۰ درصد آنها هیچ علامتی از این بیماری ندارند و بطور عادی در جامعه عبور و مرور می‌کنند.
نمکی با‌ اشاره به دو هدف اصلی محدودیت‌های سنگین و طرح محله محور گفت: قطع زنجیره ویروس و کاهش مرگ و میر از اهداف بزرگ این طرح است که با حمایت‌های رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهوری در حال ابلاغ برای اجراست.
وی ابراز امیدواری کرد که با اجرای این طرح عظیم در کشور توفیق بالایی در مقابله با کرونا کسب خواهیم کرد که اثرات این کار بزرگ را یک‌ ماه آینده می‌توان مشاهده کرد.
وی تصریح کرد: تعطیلی ۲ هفته‌ای کسب و کارها به قطع زنجیره بیماری و کاهش مرگ و میرها در جامعه کمک می‌کند.