kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۳۶۰۳
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۱

راهکارهای رؤسای دانشگاه‎ برای حذف کنکور



رئیس‌دانشگاه تهران با بیان اینکه برای حذف کنکور نباید به جو موجود توجه کنیم، گفت: باید سازوکاری ایجاد شود تا اکوسیستم آموزش در دانشگاه‌ها اصلاح شود به تبع آن خلاقیت و مسئولیت در این مراکز رشد کند.
رئیس‌دانشگاه تهران در جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: در چند سال گذشته رشته‌های پزشکی متقاضی زیادی داشته، این در حالی است که ۱۰ سال پیش هم رشته‌های مهندسی پر متقاضی بود. به اعتقاد من این امر وابسته به شرایط اقتصادی است و با تغییر شرایط این گرایش نیز عوض خواهد شد.
وی در ادامه تصریح کرد: باید سازو کاری ایجاد شود تا اکوسیستم آموزش را در دانشگاه‌ها اصلاح شود به تبع آن خلاقیت و مسئولیت در این مراکز رشد کند.
رئیس‌دانشگاه تهران با بیان اینکه حذف کنکور و قرار دادن تمام رشته‌ها و گرایش‌ها در درون آن غیرممکن است، افزود: باید تجربیات دنیا را بپذیریم. در کمتر کشوری کنکور سراسری به شیوه کشور ما برگزار می‌شود. در وضعیت کنونی خلاقیت در دانشگاه‌ها وجود ندارد. برای اصلاح کنکور، جدا شدن سنجش از پذیرش امری ضروری است.
به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس‌دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه درباره مسئله کنکور اظهار کرد: در کنکور دچار عدم موفقیت‌‌هایی هستیم به ‌عنوان مثال مصوبه شکست خورده مجلس برای حذف این آزمون را داریم و علاوه‌بر این موفق نشدیم ضریب معدل را در کنکور قطعی کنیم.
وی با تأکید بر اینکه کنکور به‌ عنوان نقطه اتصال لیسانس؛ کل ۱۲ سال تحصیلی را نابود می‎کند، تصریح کرد: برای حل مشکل کنکور ابتدا بایستی نظام آموزش از پیش دبستانی تا پایان کارشناسی یک بسته در نظر گرفته شود. به عبارتی یک دوره ۱۲ بعلاوه ۳ سال یا ۴ سال را برای آموزش در نظر بگیریم، اما اثرگذاری دوره لیسانس روی این دوره خیلی جدی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه تأکید کرد: اگر بخواهیم کنکور را یکپارچه کنیم که دکتری حرفه‌ای هم در آن در نظر گرفته شود، هیچ وقت به نتیجه نخواهیم رسید.
رئیس‌دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: بحث پذیرش بدون کنکور نیز به یک مسئله تبدیل شده است و معدل‌‌های بسیار پایین به این شیوه وارد دانشگاه می‌‌شوند و هیچ رقابتی و نظارتی بر آن نیست.
وی ادامه داد: راه‌حل ساماندهی وضعیت کنکور در کشور این است که بعضی از رشته‌ها در یک دوره ۳ ساله از کنکور بیرون بیایند و برای آنها نظام ارزش‌گذاری قائل شویم.
نامبرده تأکید کرد: تا زمانی که دانشگاه‌ها بر اساس کنکور دانشجو جذب کنند، قداست کنکور باقی خواهد ماند حتی اگر کنکور در دکتری حرفه‌ای حذف شود.
همچنین رئیس‌دانشگاه صنعتی امیرکبیر که در این جلسه حاضر بود درباره اصلاح کنکور گفت: باید تحولی در نظام سنجش و پذیرش کشور به وجود بیاید.
رئیس‌دانشگاه صنعتی امیرکبیر تأکید کرد: مشکلی که هم‌اکنون با آن روبه‌رو هستیم این است که دانشجویان ناهمگن به دانشگاه وارد می‌شوند.
رئیس‌دانشگاه صنعتی شریف نیز در این جلسه بیان کرد: مدت‌های طولانی است که درباره کنکور و ساماندهی آن در حال بررسی هستیم. برای ساماندهی وضعیت کنکور در کشور باید ابتدا درباره کنکور دکتری و کارشناسی ارشد و سپس درباره کنکور سراسری کارشناسی تصمیم‌گیری شود.
وی ادامه داد: کنکور کارشناسی ارشد معایب و آسیب‌هایی دارد ولی مورد اعتماد مردم و دانشگاه‌هاست، بر عکس دو کنکور سراسری و دکتری که مورد اعتماد دانشگاه و مردم نیست.
رئیس‌دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه برای عملی کردن حذف کنکور نمی‌‌توانیم برای تمام دانشگاه‌‌ها یک دستورالعمل در نظر بگیریم، تأکید کرد: اگر بخواهیم کنکور را حذف کنیم عمده اتکای ما باید به سوابق تحصیلی باشد. البته سوابق تحصیلی فعلی مورد اعتماد جامعه نیست.
وی با تأکید بر اینکه در حذف کنکور باید دقت زیادی داشت، افزود: بسیاری از رشته‌‌های فعلی اصلاً نیازی به کنکور ندارند و علت گرایش به پزشکی در جامعه درآمد بالای این رشته ‌ها است.