کد خبر: ۲۰۳۲۹۲
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۰
درسیزدهمین جلسه محاکمه متهمان فساد در بانک سرمایه مطرح شد

اخذ ضمانتنامه ۱۰۰ میلیاردی یک شرکت در کمتر از ۳۶ ساعت!

سیزدهمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهم محمد امامی و دیگر متهمان پرونده فساد در بانک سرمایه به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.





به گزارش خبرگزاری میزان، در ابتدای جلسه متهم دولتشاهی در جایگاه قرار گرفت و گفت: من در شرکت‌ها هیچ سمتی نداشتم و تنها مسئول مالی پنج شرکت ضمانتنامه بودم.
این متهم افزود: گفته می‌شود ۵۰۰ میلیارد تومان یک روزه اخذ شده، در حالیکه این پروسه یک روزه نبوده و از برج ۴ سال ۹۴ تا برج ۷ و ۸ سال ۹۵ طول کشیده است. در مورد قیر بنده اطلاعی ندارم؛ اما در مورد نهاده‌ها، کمال همکاری را با دادستان و ضابطین داشته‌ام.
در ادامه جلسه دادگاه نماینده دادستان، گفت: ما در هیچ جا نگفتیم که یک شبه ۵۰۰ میلیارد ضمانت نامه اخذ شده بلکه مجموع این ضمانت نامه‌ها ۵۰۹ میلیارد بوده است.روند کار به این صورت بوده که قریشی بی‌بضاعت‌ها را شناسایی می‌کرده است. بعد از قریشی، کار به سمت محمد تقی روحی می‌رفته و ثبت شرکت‌ها انجام می‌شده است؛ و بعد از آن کار‌های بانکی انجام می‌شده است. دولتشاهی پول‌هایی را به بی‌بضاعت‌ها می‌داده است و بی‌بضاعت‌ها که چک برگشتی داشته‌اند چک آنها را صاف می‌کرده است و در قبال آن می‌گفته‌اند شما بیایید مدیر شرکت ما شوید.
قهرمانی افزود: آقایان توسط روحی به بانک می‌رفتند و در ازای ۲۰۰ هزار تومان پول در حساب جاری دسته چک می‌گرفته‌اند و به بی‌بضاعت‌ها می‌گفتند همه چک‌ها را سفید امضا کنید و آن را در اختیار دولتشاهی قرار می‌دادند. دولتشاهی نیز برای پیش پرداخت در عقد قرارداد از آنها استفاده می‌کرده است.در بازداشت اولیه دولتشاهی می‌گوید داستان‌نویس این ضمانت نامه‌ها امامی است و فرزان مجری آن بوده است.
وی ادامه داد: در شرکت پویان آدان کمتر از ۳۶ ساعت ۱۰۰ میلیارد تومان ضمانت نامه گرفته شده است که این سابقه ندارد و نشان از وجود مشکلاتی دارد.
نماینده دادستان گفت: هر کدام از شرکت‌ها درخواست بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان ضمانت نامه داشتند، در حالی که بی‌بضاعت بودند. در واقع ما می‌گوییم ۵۰۹ میلیارد تومان از اموال مال مردم را از بانک خارج کرده‌اید.
متهم دولتشاهی گفت: بنده مسئول مالی بودم و دسته چک باید پیش من باشد.
رئیس‌دادگاه در واکنش به دفاعیات متهم دولتشاهی گفت: ابلاغ‌های شما در این شرکت‌ها کجاست؟ این نشان‌دهنده این موضوع است که شما بخش مالی شرکت‌ها را مدیریت می‌کرده‌اید. این متهم گفت: مدیران عامل دسته چک‌ها را تحویل بنده دادند، اینکه بعد از فروش کالا به حساب تهرانی پول می‌ریختیم اینگونه نبوده است. من اگر می‌خواستم در این سیستم باشم چه لزومی داشت که بگویم ازخود حساب شرکت‌ها دسته چک کشیده شود.
قاضی گفت: اسم پنج مسئول مالی شرکت‌ها را بگویید.
متهم دولتشاهی پاسخ داد: ندارد.
قاضی گفت: چگونه فعالیت‌های مالی میلیاردی داشتند، اما مسئول مالی نداشتند. مطالبی که می‌گویید با اصول و قوانین مالیاتی همخوانی ندارد.
در نوبت بعدازظهر دادگاه، وکیل متهم دولتشاهی به دفاع از موکل خود پرداخت.
در ادامه جلسه دادگاه وکیل متهم غندالی در جایگاه قرار گرفت و گفت: درخصوص تحصیل مال از طریق نامشروع که به آقای غندالی منتسب شده است باید بگویم که آقای غندالی یک خانه و یک شرکت را در دوبی و یک آپارتمان در جمشیدیه تهران به امامی داد و درقبال آن ملکی در نیاوران را از امامی گرفت که، چون این ملک معارض داشت آن را عودت داد و یک آپارتمان به همراه خودرویی از امامی گرفت، پیشنهاد می‌شود داد و ستد‌های موکل من آقای غندالی با آقای امامی کارشناسی شود.در کیفرخواست مسافرت‌های موکل من به عنوان مدیر صندوق ذخیره فرهنگیان به خارج به عنوان تحصیل مال نامشروع محسوب شده، اما این موضوع ادله‌ای ندارد بنابر این فاقد وجاهت قانونی است، همچنین در پرونده حاضر هیچ‌گونه ادله‌ای مبنی بر وجود وحدت قصد دال بر همکاری آقای غندالی با امامی موجود نیست. در ادامه نماینده دادستان گفت: غندالی مدعی است که ۳۳ درصد از سهام شرکت اس دی ال را در دوبی به امامی فروخته؛ اما سندی گمرکی درخصوص فعالیت این شرکت ارائه نشده است. بر اساس آنچه که ما به همراه ضابطین درخصوص سهام این شرکت بررسی کردیم مشخص شد که ارزش ناچیزی دارد و ملکی که در دوبی به خواهر امامی داده شده نیز ارزش ناچیزی دارد. ما ۴ سال است که درگیر پرونده‌ایم و مقرون به واقع بودن اظهارات را بررسی کرده‌ایم. حیدرآبادی گفته است که غندالی دستور داده تا زاهدی را به بانک برگردانند. در کجای دنیا بدون قرارداد پول کلانی را به شخصی می‌دهند. مگر می‌شود بدون قرارداد پول داد؟
در ادامه جلسه دادگاه متهم محمد تقی روحی در جایگاه قرار گرفت و به دفاع از خود پرداخت.
در پایان قاضی ضمن اعلام ختم جلسه گفت: ادامه دادرسی 26 آبان برگزار می‌شود.