kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۳۲۷
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۲
در صورت استفاده از روغن پالم صورت می‌گیرد

برخورد سازمان استاندارد با تولیدکنندگان لبنی متخلف

300 نوع فرآورده لبنی در ایران تولید می‌شود که 8 نوع از آنها مجاز به مصرف چربی گیاهی هستند.
نیره پیروزبخت رئیس سازمان ملی استاندارد دیروز در جمع خبرنگاران گفت: پنیر پروسس آنالوگ، پنیر تازه با چربی گیاهی، پنیر خامه‌ای با چربی گیاهی، پنیر پیتزا پروسس، اسپریدهای مخلوط، شیرخشک با چربی گیاهی، بستنی پروبیوتیک و بستنی با استفاده از چربی‌های گیاهی مجاز به استفاده از چربی گیاهی هستند که البته باید در بسته‌بندی این محصولات به آن اشاره شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته 124 نمونه شیر و فرآورده‌های لبنی توسط سازمان استاندارد از بازار نمونه‌برداری شد، گفت: حدود 20 تا 25 درصد از این نمونه‌ها حاوی چربی گیاهی بودند که البته باید نوع چربی استفاده شده در آنها مشخص شود.
پیروزبخت تصریح کرد: اگر وزارت بهداشت در مورد استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی به قطعیت رسیده ما آمادگی داریم تا با استفاده از این نتایج در برخورد با واحدهای متخلف اقدام و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت در استانداردهای موجود تجدید نظر کنیم.
وی با بیان اینکه در برخی کشورها استفاده از روغن پالم در فرآورده‌های لبنی مجاز است، گفت: البته در این کشورها نیز باید محتویات محصول بر روی بسته‌بندی آن ذکر شود و در غیر این صورت واحد تولیدکننده جریمه خواهد شد که این رقم در کشوری مانند انگلیس به 50میلیون پوند می‌رسد.
وی با بیان اینکه نمونه‌برداری محصولات لبنی از سطح بازار توسط سازمان استاندارد انجام می‌شود، افزود: در صورتی که به نتیجه قطعی برسیم که واحدی از روغن پالم در محصولات لبنی خود استفاده کرده در صورتی که استفاده از این روغن غیرمجاز باشد با آن واحد تولیدی برخورد خواهیم کرد و علاوه بر این اسامی صنایع لبنی متخلف نیز اعلام عمومی خواهد شد.
رئیس سازمان ملی استاندارد در ادامه در مورد بررسی کیفیت بنزین مورد استفاده در کشور نیز، گفت: در یک ماه اخیر دو نمونه آزمایش بر روی بنزین وارداتی انجام دادیم که هیچ کدام از این موارد مغایرتی با استاندارد
یورو 4 نداشته‌اند.