معاون بانک مرکزی: تا دو هفته آینده
نرخ سود بین بانکی به 20 درصد میرسد
معاون نظارت بانک مرکزی اظهار کرد: نرخ سود بین بانکی در حال حاضر 22 درصد است که ظرف دو هفته آینده به 20 درصد و روند عادی میرسد.
فرهاد حنیفی در گفتوگو با خبرگزاری فارس در مورد نرخ سودی که بین بانکها اعمال میشود، گفت: نرخ سود بین بانکی که یک نرخ سود شبانهروزی است، برای کوتاه مدت بین بانکها اجرا میشود و در واقع برای تسهیلاتی است که بانکها برای یک شب در اختیار همدیگر قرار میدهند. وی افزود: در ابتدای سال که منابع بانکها مصرف نشده بود، نرخ سود بین بانکی حتی به زیر 10 درصد رسید، اما الان نرخ سود بین بانکی حدود 22 درصد است.
معاون نظارت بانک مرکزی ادامه داد: طبق مشاهدهای که از آخرین جداول نرخ سود بین بانکی داشتم، روند نزولی نرخ سود بین بانکی شروع شده و به زیر 22 درصد میرسد و به نظر من ظرف حداکثر دو هفته این نرخ سود به 20 درصد میرسد که روند عادی و منطقی خواهد داشت.
گفتنی است زمزمه احتمال افزایش نرخ سود سپردههای بانکی نیز در پی انتشار آمار نرخ سود بازار بین بانکی در هفتههای اخیر به محل بحث کارشناسان اقتصادی و تحلیلگران بازارهای مالی تبدیل شد.
برخی از این کارشناسان، معتقدند به دلیل منفی بودن نرخ بهره حقیقی در اقتصاد، افزایش این نرخ ضروری و در میان مدت به نفع سایر بازارها خواهد بود، اما در مقابل، گروهی معتقد هستند که افزایش نرخ بهره بانکی به سایر بازارها و اقتصاد کشور ضربه میزند.
در این بین، با وجودی که معاون نظارت بانک مرکزی از کاهش نرخ بهره بین بانکی خبر میدهد و پیش از این نیز وزیر اقتصاد و برخی مسئولان بانکی، خبر افزایش نرخ سود بانکی را تکذیب کرده بودند، بررسیها نشان میدهد برخی بانکها سود سپرده را در نرخهایی بالاتر از مصوب شورای پول و اعتبار قرار دادهاند. خبرگزاری فارس چند روز قبل گزارش داد که در حال حاضر بالاترین نرخ سود سپرده توسط یک بانک مشهور به تخلف و دو موسسه مالی اعتباری پرداخت میشود. این سه موسسه نرخ سود سپرده را در سطح 20 درصد قرار دادهاند.
از طرف دیگر همه بانکهای تجاری کشور برای سپردههای بالای 100 میلیون تومان نرخ سود سپرده را به سطح 18 درصد افزایش دادهاند.
این در حالی است که براساس مصوبه شورای پول و اعتبار، سقف نرخ سود سپرده در شبکه بانکی باید 16 درصد باشد.