بر اساس تصمیم ستاد تنظیم بازار
خروج دام از استانها بدون مجوز دامپزشکی قاچاق محسوب میشود
بر اساس جدیدترین تصمیم ستاد تنظیم بازار، هرگونه خروج دام از استانها، بدون مجوز رسمی سازمان دامپزشکی قاچاق محسوب میشود.
به گزارش ایسنا، در مصوبات ستاد تنظیم بازار به افزایش قاچاق دام زنده از استانهای مرزی و اخبار دریافتی از برخی استانها مبنی بر اعمال نظر استانداران درخصوص عدم اجازه خروج دام زنده از استان اشاره شده و مقرر شده در راستای مدیریت قیمت دام زنده (سبک و سنگین) و جلوگیری از قاچاق آن، استانداران از هرگونه بخشی نگری در این خصوص پرهیز و نظرات کارشناسی خود را به دبیرخانه کارگروه تنظیم بازار ارسال کنند.
همچنین در این مصوبات تأکید شده که استانداران بهعنوان عالیترین مقام اجرایی استانها باید ناظر و ضامن اجرای مصوبات کارگروه ملی تنظیم بازار باشند.
در هفتههای گذشته افزایش قیمت گوشت قرمز خبرساز شد. طبق اعلام وزارت صمت گوشت قرمز نرخ مصوب ندارد، اما اخیرا معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت اعلام کرد که قیمت مناسب برای عرضه گوشت گوساله بر اساس نوع گوشت بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار تومان است و بیش از این قیمت گران فروشی محسوب میشود. در این زمینه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز اخیرا اذعان کرده که افزایش قاچاق دام زنده به گران شدن گوشت قرمز دامن زده است.
گفتنی است به گفته مسئولان، در حال حاضر جمعیت دام سبک کشور ۷۰ میلیون راس است که از این تعداد ۲۰ میلیون راس بز و بقیه گوسفند است. جدا از این ۱۲ میلیون راس دام سنگین گوساله نیز در کشور وجود دارد. بنابر ادعای مسئولان، حدود سه تا سه و نیم میلیون راس دام سبک سنگین در دامداریها انباشت شده است. همچنین قیمت دام سبک زنده در درب دامداریها به ازای هرکیلوگرم ۴۰ هزار تومان است.
وزن مناسب دام سبک نزدیک ۵۰ کیلوگرم با سن بین هفت تا هشت ماهگی است، اما اکنون بخشی از جمعیت گوسفندی کشور دارای وزن بین ۷۰ تا ۷۵ کیلوگرم و سن بیش از ۱۷ ماه است. طبق آمارها سال گذشته بیش از ۹۶۰ هزارتن گوشت قرمز در کشور تولید شد، همچنین نزدیک ۱۰ درصد نیاز کشور هر ساله از محل واردات تامین میشود.