ظریف:
همکاری نظامی ایران و ونزوئلا به آمریکا هیچ ارتباطی ندارد
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: همکاری نظامی ایران و ونزوئلا به آمریکا هیچ ارتباطی ندارد.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان در جریان سفر به آمریکای لاتین در مصاحبه با شبکه ونزوئلایی «تلهسور» درباره موضوعات مختلف اظهارنظر کرد.
ظریف درباره دیدار خود با «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا و سطح روابط دو کشور گفت: روابط عالی بین ایران و ونزوئلا وجود دارد. ملاقات با رئیسجمهور مادورو بسیار دوستانه بود. با مهربانی من را در منزلش پذیرفت. ما گفتوگوی خوبی درباره این داشتیم که چطور روابط دو جانبه را در زمینه انرژی، علوم و فناوری و کووید-۱۹ گسترش بدهیم. در زمینه کووید-۱۹ ونزوئلا پیشرفت قابل توجهی داشته و ایران هم همینطور و میتوانیم (اطلاعات) را بهاشتراک بگذاریم.
وی افزود: ما درباره وضعیت بینالمللی هم صحبت کردیم. درباره این نیاز که کشورهایی که از سوی آمریکا تحت فشار قرار دارند، کنار هم قرار بگیرند و بر حاکمیت قانون و منشور سازمان ملل مصّر باشند و با یکدیگر برای غلبه بر تحریمهای غیرقانونی همکاری کنند.
وزیر امور خارجه در ادامه درباره اظهارنظر «الیوت آبرامز» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا مبنی بر اینکه آمریکا انتقال موشک از ایران به ونزوئلا را تحمل نمیکند و به آن اجازه نخواهد داد، گفت: برای ایران و ونزوئلا کاملاً قانونی است که همکاری دفاعی داشته باشند و آمریکا تلاش کرد مانع آن در شورای امنیت شود و شکست خورد. شکست سنگینی خورد، ۱۳ در برابر ۲ (اشاره به آرای مخالف آمریکا در مقابل آرای موافق) و به همین خاطر ایالات متحده به استراتژی کهنه خود که اساساً تهدید کشورها و قلدری کردن است، متوسل شده است.
ظریف تاکید کرد: ایران و ونزئلا به آمریکا اجازه قلدری ندادند و فکر میکنم این روند ادامه خواهد داشت. همکاری ما کاملاً قانونی است و ما به همکاری با ونزوئلا حتی در زمینه دفاعی ادامه خواهیم داد و معتقدیم حق ونزوئلاست که از هر جایی که بخواهد تجهیزات نظامی خریداری کند. اما اینکه ونزوئلا به چه چیزی نیاز دارد و ما چه چیزی برای عرضه داریم، قطعاً مورد مذاکره قرار خواهد گرفت و یکی از موضوعات روابط دو جانبه ما خواهد بود. فکر میکنم به آمریکا هیچ ارتباطی ندارد.
تغییر لحن مهم نیست
وی در پاسخ به سؤال مجری در اشاره به انتخابات آمریکا، درباره اینکه آیا بین روی کار آمدن یک جمهوریخواه یا دموکرات، تفاوتی میبیند، گفت: هنوز نمیدانیم چه کسی وارد کاخ سفید خواهد شد. بین دو کارزار تفاوتهای روشنی وجود دارد. بهخصوص در دولت ترامپ که در حزب جمهوریخواه تفاوت دیده شد درباره نوع دیپلماسی که ترامپ دنبال میکرده یا نمیکرده و اساساً شاهد دیپلماسی زیادی نبودیم. در دوران ترامپ شاهد تهدیدهای زیادی از سوی او و زیر خارجه بودیم، بنابراین تفاوتهایی خواهد بود، اما چیزی که برای ما اهمیت دارد لحن یا الفاظ نیست بلکه اقدامات است.