عضو هیئت رئیسه مجلس:
مافیای واردات اجازه ورود کالاهای اساسی را نمیدهد
یک عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی درباره گرانیهای اخیر در بازار کالاهای اساسی گفت: مافیای واردات برای گران کردن نهادهها دستور میدهند کشتیها در مسیر متوقف شده و در اسکلهها پهلوگیری نکنند.
سیدناصر موسوی لارگانی با انتقاد از افزایش روزافزون قیمت کالاهای اساسی در کشور، اظهار داشت: متأسفانه مافیای واردات در چند ماه اخیر، قیمت نهادههای دامی و کشاورزی را با نیرنگهای خاص و برنامهریزی شده افزایش دادهاند و این مسئله در قیمت نهایی فرآوردههای لبنی نیز اثر گذاشته است.
وی افزود: مافیا برای گران کردن نهادهها دستور میدهند کشتیها در مسیر متوقف شده و در اسکلهها پهلوگیری نکنند تا روند تأمین و توزیع نهاده در داخل دچار مشکل شود. مردم در گذشته میگفتند که ما برای رفع گرسنگی حداقل نان و ماست میخوریم؛ اما امروز محرومان همین نان و ماست را نیز نمیتوانند بخورند.
در همین زمینه، فرهاد منتصر کوهساری، معاون بندری سازمان بنادر و دریانوردی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم درخصوص وضعیت تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی در بنادر کشور بیان کرد: چنانچه تعرفهها پلکانی باشد، ماندگاری کالا در بنادر کاهش مییابد. اما وقتی تعرفه ثابت است و در جا میزند این مسئله باعث میشود تا ماندگاری کالا در بنادر کشور بیشتر از حد معمول شود.
وی درباره تخلیه و بارگیری مواد اولیه مورد نیاز تولید روغن خوراکی بیان کرد: اگر کشتی اعلام ورود کند به دلیل آنکه اسکله خالی و تجهیزات داریم به صورت آنلاین در همه بنادر شمالی و جنوبی پهلوگیری میشود. کشتیهای حامل روغن خام مشکل اسنادی دارند که بار خود را تخلیه نمیکنند، هر کشتی که این مشکل را داشته باشد، نماینده کشتیرانی هیچوقت برای تخلیه به ما درخواست نمیدهد.
گفتنی است، مردم در کنار گرانی مواد مصرفی خود به ویژه گوشت، مرغ، برنج و روغن شاهد کمبود و افزایش قیمت پوشک در بازار هم شدهاند. در این باره، محرابی مدیرکل دفتر صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی اظهار داشت: کمبود تولید پوشک نداریم و اگر کمبودی احساس میشود به علت سوداگری برخی افراد است. پوشاک و سلولزی 70 درصد مواد اولیه تولید پوشک از خارج تامین میشود و 10 درصد مواد اولیه نیز به رقابت در بازار بورس و پتروشیمی بستگی دارد که در چند ماه گذشته به علت رقابت بالا در این بخش، شرایط نامناسبی داشتیم.
توضیحات این مقام مسئول در وزارت صنعت در حالی است که تولیدکنندگان پوشک معتقدند تاکنون سنگاندازیهای بسیاری در تأمین ارز برایشان بوجوده آمده و وزارت صنعت میگوید بروید از ارز حاصل از صادارت صادرکنندگان استفاده کنید اما صادرکنندگان تمایلی به همکاری با آنها ندارند و حتی ارقام بالایی را برای ارائه ارزها عنوان میکنند که اصلاً متناسب با نقدینگی واحدهای تولیدی نیست.