kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۲۳۲۲
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۳
با حضور شهردار و رئیس‌شورای شهر

100 دستگاه اتوبوس و مینی بوس تولید داخل به ناوگان حمل‌ونقل عمومی تهران اضافه شد

مراسم آغاز بهره‌برداری از 100دستگاه اتوبوس و مینی‌بوس جدید تولید داخل در ناوگان اتوبوسرانی پایتخت با حضور شهردار و رئیس‌شورای شهر تهران برگزار شد.




به گزارش خبرگزاری فارس، شهردار تهران در آئین بهره‌برداری از 100 دستگاه اتوبوس و مینی‌بوس جدید برای ناوگان اتوبوسرانی پایتخت اظهار داشت: قرارداد خرید 800 اتوبوس و مینی‌بوس جدید در دستور کار قرار دارد و مناقصه 80 اتوبوس دو کابین برای یک خط تندرو و مناقصه 200 اتوبوس تک‌کابین گازسوز مدنظر
است.
امید چندانی به دولت نداریم
پیروز حناچی افزود: تلاش‌مان را می‌کنیم تا دولت اقدامات لازم را برای کمک به حمل‌ونقل عمومی انجام دهد ولی امید چندانی در این زمینه نداریم. سال‌های گذشته از محل صرفه‌جویی در مصرف سوخت توانستیم سهم شهرداری را از وزارت نفت بگیریم ولی مسئله حمل‌ونقل عمومی یک موضوع حاکمیتی است و همه باید همکاری‌های لازم را در این زمینه انجام دهند. حناچی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی دولت‌های زیادی در توسعه حمل‌ونقل عمومی گام برداشته و کمک‌های لازم را به شهرداری داشته‌اند ولی اکنون مدت‌هاست که در زمینه این کمک‌ها دچار خلل هستیم. وی تأکید کرد: همه تلاش‌مان را برای حل مشکلات ناوگان اتوبوسرانی و به طور کلی حمل‌ونقل عمومی به کار می‌بندیم اما پشت تریبون داد نمی‌زنیم، به هر حال مشکلات جدی است و باید اقدامات لازم صورت گیرد. در مواردی که قانون هم برای تأمین اتوبوس داریم با مشکلاتی مواجه هستیم به طوری که ما در اوراق مشارکت باید 50 درصد اوراق را تضمین کنیم و بر اساس قانون تضمین 50 درصد دیگر بر عهده دولت است ولی بانک‌ها همچنان تضمین 100 درصدی از ما می‌خواهند.
رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در حمل‌ونقل عمومی، مستلزم 3 برابر شدن ناوگان
شهردار تهران گفت: یکی از محورهای کنترل کرونا رعایت فاصله‌‌گذاری اجتماعی است که در شرایط اقتصادی فعلی نمی‌توان تعطیلی کامل اعلام کرد ولی می‌توان شرایطی فراهم کنیم که تا حدودی از مشکلات کاسته شود. رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در ناوگان حمل‌ونقل عمومی مستلزم سه برابر شدن ناوگان
است. حناچی افزود: ما تمام تلاش خود را بکار می‌گیریم تا اتوبوس و مترو را افزایش دهیم از همه ظرفیت‌های داخلی هم برای افزایش توان داخلی بهره‌مند خواهیم شد، البته به ما اعلام کردند که شرکت ایران خودرو بدعهدی می‌کند و این شرکت قرارداد تأمین اتوبوس را می‌بندد و اجرایی نخواهد کرد ولی خوشبختانه تأمین اتوبوس امروز صورت گرفت و این موضوع محقق شد.
 از 10 شرکت اتوبوس ‌سازی کشور،
9 شرکت تعطیل شده‌اند
همچنین رئیس‌شورای شهر تهران در این مراسم اظهار داشت: سال 99 سال جهش تولید توسط رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده ولی متأسفانه اقدام مؤثری در حوزه ساخت اتوبوس انجام نگرفته و از 10 شرکت اتوبوس در کشور 9 شرکت به حالت تعطیل درآمده‌اند.
محسن‌هاشمی افزود:‌ در دولت احمدی‌نژاد 10 هزار دستگاه اتوبوس برای شهرهای ایران توسط دولت تأمین شد که بخشی از آنها سهم تهران بود و حتی به رفسنجان شهر ما هم اتوبوس تعلق گرفت.
هاشمی ادامه داد: در دولت حسن روحانی متأسفانه با وجود مصوبه تأمین 19 هزار اتوبوس برای شهرها هنوز یک دستگاه اتوبوس هم تحویل شهرداری تهران داده نشده است.
وی بیان داشت: ‌بر اساس این مصوبه، شهرداری می‌تواند با شرکت‌های اتوبوس‌ساز قرارداد منعقد کند ولی پیگیری‌های لازم برای عملیاتی شدن این مصوبه صورت نگرفته است.
رئیس‌شورای شهر تهران عنوان کرد: از این 19 هزار اتوبوس، پنج هزار مورد آن مربوط به تهران بوده و مدیریت شهری باید پیگیر این مسئله باشد. عدم اجرایی شدن این مصوبه باعث فرسودگی ناوگان‌ اتوبوسرانی شده و تعداد اتوبوس‌های تهران علیرغم اینکه باید 9 هزار دستگاه باشد، حدود پنج هزار و 500 مورد است که سه هزار دستگاه آن فرسوده بوده و باید به فکر چاره
باشیم. هاشمی با‌اشاره به اینکه 100 دستگاه اتوبوس و مینی‌بوسی که توسط شهرداری تهران تأمین منابع مالی شده فقط 20 مورد آن گازسوز و بقیه دیزلی است، گفت: این مسئله برای هوای تهران مناسب نیست و باید با کارگشایی سیستم بانکی و سایر دستگاه‌های دولتی ساخت اتوبوس‌های گازسوز برای تهران اجرایی
شود.
افزایش 2 برابری مرگ و میر در تهران
وی درباره وضعیت کرونا در پایتخت گفت: در دهه نخست آبان، مرگ و میر در تهران از هزار و 500 نفر در سال گذشته به سه هزار و 100 نفر رسیده یعنی بیش از دو برابر شده است و باید اقدامات عاجل در این راستا صورت
گیرد.
رئیس‌شورای شهر تهران اظهارداشت: در مورد اقدامات مقابله با کرونا با تردید و گاهی سلیقه‌ای عمل می‌شود. تعطیلی تهران اگر هر روز آن به تأخیر بیفتد سونامی تلفات و قربانی‌ها بزرگ می‌شود از طرفی باید در کنار این موضوع با توسعه حمل‌ونقل عمومی اقدامات مؤثری صورت گیرد تا بتوانیم از ابتلای بیشتر مردم به این بیماری جلوگیری
کنیم.
بیش از 100جلسه برای خرید 250 اتوبوس
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران نیز در این مراسم گفت: بیش از صد جلسه حضوری و غیرحضوری با مدیران ایران خودرو برای تحقق چنین قراردادی برگزار شد، که باتوجه به عقب‌ماندگی‌های طولانی در حوزه حمل‌ونقل عمومی، مدیریت شهری را خوشحال نمی‌کند، تحقق این قرارداد بسیار سخت و طاقت فرسا بود.
به گزارش پایگاه خبری شهرداری تهران، سید مناف‌هاشمی افزود: با دستور شهردار تهران، امسال تهیه ۵۰۰‌ دستگاه اتوبوس برقی با پایه گاز در برنامه قرار گرفته است. اگر دولت ۵۰ درصد از سهم خود را پرداخت کند، ۵۰۰ دستگاه اتوبوس به هزار دستگاه اتوبوس افزایش می‌یابد. درضمن دو قرارداد دیگر توسط شهرداری درحال پیگیری است.