نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس:
ایران توانایی مدیریت بازار جهانی زعفران را دارد
نماینده تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس گفت: ورود زعفران در تالار صادراتی بورس کالا میتواند بازارهای جهانی را تحت تأثیر قرار دهد.
به گزارش ایرنا از تربت حیدریه، ابوالقاسم خسروی افزود: بورس کالا با توجه به دارا بودن تالار صادراتی، میتواند زعفران ایران را به اصلیترین قیمت این محصول در دنیا عرضه و کل بازارهای جهانی را مدیریت کند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: باید صندوق حمایت از زعفران بهعنوان سرمایه ملی تشکیل شود زیرا دست دلالان و سودجویان را از بازار این محصول کوتاه میکند و آنان نخواهند توانست زعفران را از کشاورزان به صورت فلهای و با قیمت پایین بخرند.
وی گفت: گرچه براساس آمارهای رسمی 95 درصد تولید زعفران جهان متعلق به ایران است؛ اما نتوانستهایم از این مزیت استفاده بهینه داشته باشیم.
خسروی افزود: در مقابل، کشور اسپانیا که بزرگترین واردکننده زعفران ایران است فقط در سال پنج تن تولید دارد اما 90 تن صادرات زعفران را در جهان به نام خود ثبت کرده است.
وی گفت: اسپانیا زعفران ایران را پس از بستهبندی با برند خود در بازارهای جهانی میفروشد و این اتفاق جای تاسف دارد. این نماینده مجلس ادامه داد: تمام مشکلات در بازار زعفران در شرایطی رخ میدهد که به راحتی میتوان با عرضه زعفران در بورس کالا زمینه ایجاد بهترین بسته بندی و استاندارد را با برند ایرانی مهیا کرد تا زعفران ایران حرف نخست را در جهان بزند و اقتصاد کشور را متحول کند.
رشد 21 درصدی صادرات زعفران در سال جاری
رئيس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی گفت: با توجه به رفع موانع صادرات، در سه ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد رشد 21 درصدی صادرات زعفران بودهایم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، غلامرضا میری، اظهار کرد: در حال حاضر موانع صادرات از جمله اخذ عوارض و لزوم اخذ کد ملی کشاورز توسط صادرکننده حذف شده است اما نمیتوان توقع داشت که وضعیت صادرات به یک باره متحول شود.
وی افزود: اعتمادسازی، جلب توجه مشتریان و به دست آوردن بازارهای هدف قطعا زمانبر خواهد بود چرا که طی چند سال گذشته با توجه به موانع موجود صادرات زعفران دچار لطمههای زیادی شده است.
میری اظهار کرد: در حال حاضر مانع خاصی برای صادرات زعفران وجود ندارد اما موانعی که بر سر راه توسعه صادرات وجود دارد همچنان پابرجاست.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی از نوسان قیمت زعفران در کشور به عنوان یکی از موانع توسعه زعفران یاد کرد و گفت: با توجه به اینکه کشورهای هدف نوسانی در قیمت زعفران ندارند زمانی که زعفران ایران به فاصله یک ماه 500 هزار تومان افزایش مییابد برای آنها توجیه نخواهد داشت.
وی ادامه داد: هزینه بالای حمل و نقل زعفران از دیگر موانع موجود بر سر راه صادرات است، با توجه به اینکه محصول زعفران به صورت صددرصد هوایی حمل میشود حمل و نقل این محصول بین 100 هزار تومان تا یک میلیون و 500 هزار تومان هزینه دارد و این هزینه زیاد باعث میشود که ما نتوانیم با کشورهایی مثل اسپانیا که زعفران ایرانی را صادر میکنند رقابت کنیم.