kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۰۷۸
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۲
سد لار و لتیان از مدار خارج می‌شوند

مشکل تامین آب شرب در ماه‌های پاییز

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اعلام کرد: در ماه‌های آبان و آذر احتمالا دو سد لار و لتیان از مدار خارج خواهند شد.


حمیدرضا جانباز در جمع خبرنگاران درباره شرایط آبی پاییز گفت: مشکل تامین آب شرب در پاییز به یکی دو استان برمی‌گردد که شاخص آن استان تهران است. در سدهای لار و لتیان بیشترین کمبود آب را داریم و مجموع آب مخازن سدهای تامین‌کننده آب تهران بسیار کمتر شده است.
وی با تاکید بر اینکه پیک مصرف آب را در تهران طی دو هفته گذشته رد کردیم و امیدواریم گرما به حدی نباشد که در یکی دو هفته پیش‌رو چنین پیکی داشته باشیم گفت: با توجه به اینکه آورد رودخانه‌های لار و لتیان به حداقل می‌رسد، پیش‌بینی می‌شود که در پاییز بارش نیز نداشته باشیم و در ماه‌های آبان و آذر دو سد لار و لتیان کمترین آب را داشته باشند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر اینکه راهکارهایی را برای گذر از پاییز در نظر گرفته‌ایم، تصریح کرد: مشکلات عدیده‌ای در تهران پیش رو است البته این سخن برای ایجاد نگرانی و به معنی قطع احتمالی آب نیست بلکه برای اطلاع‌‌رسانی شفاف شرایط را بیان می‌کنیم.
جانباز تصریح کرد: با توجه به اینکه سامانه شرق تهران در ماه‌های مذکور دچار مشکل می‌شود، به احداث تصفیه‌خانه هفتم سرعت دادیم تا آب ماملو وارد مدار شود و از سوی دیگر بخشی از آب سامانه غرب را به سامانه شرق تزریق می‌کنیم.
وی با اشاره به اینکه بخشی از کارها معطوف به تامین آب جدید با توجه به توزیع ناموزون بارش‌ها است،‌ گفت: برنامه‌ریزی برای آبرسانی به کلیه شهرهای کشور و همچنین آب‌رسانی توسط مجتمع‌های آبرسانی روستایی بالای 20 خانوار در دستور کار قرار دارد و 12 کلانشهر به طور خاص در اولویت قرار گرفتند و در هیچ‌کدام از مناطقی که احتمال قطع آب وجود داشت، این اتفاق رخ نداد.
جانباز گفت: با توجه به حجم فزاینده نیاز به آب با کیفیت در شهرها، وزارت نیرو ناچار است از منابع دور دست برای تامین آب شرب این شهرها با سامانه جدید و تصفیه‌خانه جدید اقدام کند.
وی با بیان اینکه منابع تامین آب پایدار با کیفیت کم شده است و دور از دسترس است، گفت: 130 طرح آبرسانی در کشور در حال اجرا است که برای تکمیل این طرح‌ها نیازمند 18 هزار میلیارد تومان اعتبار هستیم. اگر 100 درصد این اعتبارات تخصیص یابد 15 سال طول می‌کشد تا طرح‌های آبرسانی در دست اجرا تکمیل شود.
به گفته وی این 130 طرح آبرسانی 300 شهر کشور را تحت پوشش خود قرار خواهد داد.جانباز ادامه داد: جهت‌گیری‌های آینده وزارت نیرو نشان می‌دهد که از 130 طرح، 44 طرح آبرسانی پیشرفت بالای 80 درصد دارد که با تخصیص 1000 میلیارد تومان می‌توانیم این طرح‌ها را به پایان برسانیم.
به گفته وی، 54 طرح نیز بین 20 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که 10 هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد تا به اتمام برسد.
وی در خصوص تامین آب شرب واحدهای مسکونی مهر گفت: در جلساتی که با حضور دو وزیر راه و شهرسازی و وزیر نیرو برگزار شد، وزارت نیز متعهد است که آب شرب تمام واحدهای مسکونی مهر را تامین کند به همین دلیل در این جلسه مقرر شد انشعاب 450 هزار واحد مسکونی را در سال جاری نصب کنیم.
وی تاکید کرد: در این جلسه مقرر شد سایت‌هایی که به لحاظ ساختمانی آماده است و مردم تمایل به سکونت در آنها دارند در اولویت قرار دهیم تا هرچه زودتر آب شرب این واحدهای مسکونی نصب شود.
جانباز در مورد اعتباری که قرار بود به بهبود وضعیت آب شرب 12 کلانشهر کشور اختصاص یابد،‌ اظهار داشت: این اعتبار از سوی رئیس‌جمهور تا حدودی تخصیص یافته و مابقی در حال انجام است. این میزان با عنایت دولت از 300 میلیارد تومان به 426 میلیارد تومان افزایش یافت و امید است با تخصیص این اعتبارات وضعیت 12 کلانشهر بهبود یابد.