kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۰۷۳
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۲
با ادامه روند نزولی بازار سهام

ارزش شرکت‌های بورس کاهش یافت

با ادامه‌دار شدن روند افت بورس از ابتدای سال جاری تا روزهای اخیر، ارزش شرکت‌های بازار سرمایه کاهش یافته است.


به گزارش ایسنا، جدیدترین آمار منتشر شده از تالار شیشه‌ای نشان می‌دهد که با کاهش قیمت‌ها در تالار شیشه‌ای تعداد شرکت‌های 10 هزار میلیاردی در بورس کاهش یافته است به طوری که در حال حاضر تنها 6 شرکت 10هزار میلیاردی در بورس تهران حضور دارند.
به این ترتیب با کاهش شاخص بورس و بازدهی منفی بورس تهران از ابتدای سال تاکنون جایگاه بزرگان بورسی با کاهش معناداری مواجه شده و تعداد شرکت‌های 10 هزار میلیاردی به 6 شرکت رسیده است. بر این اساس تازه‌ترین رتبه‌بندی شرکت‌های بورسی نشان می‌دهد که هلدینگ خلیج‌ فارس در حال حاضر با ارزشی معادل 37 هزار و 425 میلیارد تومان در صدر جدول قرار گرفته است. این در حالی است که ارزش این شرکت در ابتدای سال 40 هزار میلیارد تومان بود.
پس از هلدینگ خلیج‌ فارس، تاپیکو و ارتباطات سیار نیز با کاهش معنادار ارزش بازار مواجه شده و به ترتیب ارزشی معادل 14 هزار و 952 میلیارد و 12 هزار و 582 میلیارد تومان رتبه‌های دوم و سوم را در اختیار گرفته است.مخابرات با 12 هزار و 165 میلیارد تومان، غدیر با 12 هزار و 141 میلیارد تومان و نفت و گاز پارسیان با 11 هزار و 752 میلیارد تومان رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص دادند و شش شرکت 10 هزار میلیاردی بازار سرمایه شدند.
در همین حال با ادامه افت بورس از ابتدای سال تاکنون، تعداد شرکت‌های هزار میلیاردی در بورس تهران افزایش یافته و ارزش بازار شرکت‌های مطرح بازار به هزار میلیارد تومان تقلیل یافته است به طوری که در حال حاضر ارزش بازار گل‌گهر 9 هزار و 903 میلیارد تومان، ملی مس 9 هزار و 784 میلیارد تومان، چادرملو 7 هزار و 568 میلیارد تومان، مپنا 7 هزار و 839 میلیارد تومان، توسعه معادن و فلزات 4 هزار و 929 میلیارد تومان، بانک صادرات با 4 هزار و 837 میلیارد تومان، بانک پارسیان 4 هزار و 630 میلیارد تومان، بانک تجارت چهار هزار و 570 میلیارد تومان و کشتیرانی 4 هزار و 488 میلیارد تومان رتبه‌های بعدی را در اختیار گرفتند.
همچنین شرکت‌هایی همچون پتروشیمی خارک، فولاد خراسان، سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی، ایران خودرو، خدمات انفورماتیک، پتروشیمی شازند، بانک اقتصاد نوین، پتروشیمی فناوران، سایپا، بانک کارآفرین، پتروشیمی شیراز، نفت بهران، صنایع شیمیایی ایران، دارویی تامین، سرمایه‌گذاری خوارزمی، نفت سپاهان، بانک انصار، سیمان فارس و خوزستان، صبانور، بانک سینا، حفاری شمال، پتروشیمی کرمانشاه، توسعه صنایع بهشهر و سرمایه‌گذاری ملی ایران ارزشی معادل 3 هزار تا هزار میلیارد را در اختیار گرفته و در رتبه‌های بعدی ایستاده‌اند.