kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۰۵۶۶
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۸
1500 نفر از کادر درمانی تهران:

تفاوت مسئول یکجانشین و در میدان را به رسمیت می‌شناسیم

۱۵۰۰ نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان‌‌های تهران، دانشجویان و اساتید هیئت علمی دانشگاه‌‌های تهران طی نامه‌‌ای، ضمن تقدیر و استقبال از حضور رئیس‌ مجلس شورای اسلامی در بیمارستان امام خمینی(ره) و بازدید از بیماران کرونایی، خواستار تداوم این حضورها و حل مشکلات نظام سلامت شدند و تصریح کردند: ما تفاوت مسئول یکجانشین و در میدان را به رسمیت می‌شناسیم و در عمل دیده‌ایم که آنان‌‌که از حضور در میدان هراس دارند در نهایت اقدامی به نفع مجاهدان خط مقدم نخواهند کرد؛ که حال غرقه در دریا نداند خفته بر ساحل.



به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، در این نامه پس از سلام بر صبر و مجاهدت حضرت زینب کبری سلام‌الله علیها، روح بلند 50 شهید پرستار در راه مبارزه با ویروس کرونا، ایثار زینب‌وار 5 هزار پرستار مبتلا به کرونا و مجاهدت بی‌وقفه 110 هزار سفید پوش مدافع سلامت، خطاب به محمد باقر قالیباف، رئیس ‌مجلس شورای اسلامی آمده است: همانگونه که مستحضرید در هشت ماه اخیر، پرستاران سراسر کشور با مجاهدتی بی‌نظیر و با تأسی به راه عاشورای حسینی و منطق دفاع مقدس، از هیچ فداکاری و ایثاری برای دفاع از سلامت مردم پرهیز نکرده‌اند. پرستاران ما در سراسر کشور، ثانیه‌ای سنگر خدمت را ترک نکرد‌ند و با وجود ناملایمات، بی‌توجهی‌ها و تصمیمات خلق‌الساعه همانند مجاهدان خستگی‌ناپذیر سال‌‌های دفاع مقدس در برابر ویروس خطرناک کووید 19، سینه سپر کردند تا مردم آسیب نبینند. سفیدپوشان مدافع سلامت در وجب به وجب خاک ایران اسلامی، لحظه‌ای به منافع شخصی خود نیندیشیده‌اند و برخی از آن‌‌ها در این راه به درجه رفیع شهادت نائل آمده‌اند.
در ادامه این نامه آمده است: پرستاران کشور هم‌قسم شده‌اند بدون توجه به بی‌تدبیری‌ها و سوء‌مدیریتها فقط به سلامت مردم بیندیشند و هشت ماه است با سهمیه روزی یک ماسک و دو جفت دستکش در دهان شیر می‌جنگیم و سخنی بر زبان نمی‌آوریم. والله یک سینه حرف موج زند در دهان ما اما متاسفانه تعداد زیادی از مدیران با بی‌کفایتی و بی‌تدبیری خون به دل ما کرده‌اند. ما تاکنون به خاطر مردم و بیماران دم برنیاورده‌ایم ولی ادامه وضع موجود که از یکسو نیرو نیست و مجبوریم با اضافه کاری اجباری در بخش‌‌های کرونایی با مرگ مجادله کنیم و از یکسو اتفاقاتی چون سیرجان و رفتار با آن خانواده شهید سلامت دل ما را به درد می‌آورد را تحمل نخواهیم کرد.
در این نامه خاطرنشان شده است: پرستاران مدت‌هاست با مشکل کمبود نیرو و معیشتی مواجه هستند. بسیاری از مجاهدان عرصۀ سلامت چندین هفته یا ماه است که جگر گوشه‌های خود را ندیده‌اند و در نهایت شرافتمندی به بیماران خدمت کرده‌اند. در اوج کمبود نیرو و کمبود امکانات از جان خود مایه گذاشته‌‌اند اما در توهینی آشکار این روزها که کارانه‌های خود را هر چند ماه یک بار دریافت می‌کنند آن را تقلیل یافته تا حد یک پنجم و یک سوم می‌‌بینند. علاوه‌بر آن رفتار غیراصولی با پرستاران مبتلا به کروناست که از گردونه خدمت خارج شده‌‌اند و کسی از مسئولین اجرایی حالی از آنها یا خانواده شهدای سلامت نمی‌‌پرسد. تحمل این وضعیت برای کسانی که جان خود را کف دست گرفته‌اند غیرممکن است. در موضوع کمک‌‌های جبرانی از محل کمک‌‌های رهبری ظاهرا تاکنون از یک میلیارد دلار اختصاص یافته به کادر درمان فقط 23 درصد آن اختصاص یافته است و مشخص نیست 77 درصد دیگر آن کجاست؟
پرستاران شاغل در بیمارستان‌‌های تهران، دانشجویان و اساتید هیئت علمی دانشگاه‌‌های تهران تصریح کردند: ما خسته‌ نیستیم ولی دلگیریم. ما مردم عزیز این آب و خاک را فدای مصلحت‌اندیشی نمی‌کنیم ولی از جناب عالی تقاضامندیم با استفادۀ حداکثری از دو بازوی قانون‌گذاری و نظارت مجلس شورای اسلامی برای رسیدگی به مطالبات بر حق پرستاران مجاهد بهره بگیرید و آن را به طور شفاف اعلام کنید. سخنان بی‌عمل برای ما کفایت نمی‌کند ما خواهان تغییر وضع معیشتی پرستاران و توجهی اثربخش به آنان هستیم. باید چرخۀ بی‌اعتنایی و بی‌خیالی مسئولان بشکند و جریان جدیدی ایجاد شود. در پایان حضور جنابعالی در خط مقدم مبارزه با کرونا با همان تجهیزات در اختیار عموم پرستاران سراسر کشور را ارج می‌نهیم و مطمئن هستیم که این حضور به عموم فعالان عرصۀ سلامت و کادر درمان روحیۀ مضاعف خواهد داد. ما تفاوت مسئول یکجانشین و در میدان را به رسمیت می‌شناسیم و در عمل دیده‌ایم که آنان‌‌که از حضور در میدان هراس دارند در نهایت اقدامی به نفع مجاهدان خط مقدم نخواهند کرد؛ که حال غرقه در دریا نداند خفته بر ساحل. البته تأکید می‌کنیم که حضور صرف کافی نیست و این حضور باید به اقدامات فعالانه و ملموس به نفع کادر درمان منجر شود.