استفاده گسترده از روغن پالم در تولید لبنیات و سکوت سازمان استاندارد
یک منبع آگاه با اشاره به استفاده گسترده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی گفت: سازمان استاندارد باید هر چه سریعتر درج عبارت «تولید شده با روغن پالم» را روی برچسب محصولات غذایی اجباری کند.
این منبع آگاه در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه سازمان استاندارد اعتقادی به استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی و سایر محصولات غذایی ندارد، گفت: در اتحادیه اروپا سختگیری زیادی در این زمینه وجود دارد، به طوری که اکثر محصولات غذایی تولید شده در این منطقه فاقد روغن پالم هستند.
او با بیان اینکه روغن پالم دارای اسید چرب اشباع و سنگین است و به ویژه برای افراد دارای کلسترول و سنین بالا مناسب نیست، گفت: در دولت قبل اعلام شد که 2/5 درصد لبنیات قیمتگذاری میشوند و قیمتگذاری سایر محصولات آزاد میشود. به همین دلیل تولیدکنندگان به تولید محصولاتی مانند ماست پرچرب روی آوردند که در آن از روغن پالم استفاده شده است.
وی با بیان این که در ایران استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی و سایر مواد غذایی ممنوع نیست و سازمان استاندارد نیز در این زمینه سکوت کرده است، اظهار کرد: در دنیا اگر در تولید محصولی از روغن پالم استفاده شود، تولیدکننده باید حتما با تیتر خوانا و درشت این موضوع را روی برچسب محصول خود اعلام کند.
این کارشناس صنایع غذایی افزود: آمار مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلب و عروق طبق آمار وزارت بهداشت بالا است و به همین دلیل باید تلاش کنیم مصرف روغنهایی مانند روغن پالم به حداقل برسد.
وی با بیان اینکه در دولت قبل و سال گذشته بالغ بر 745 هزار تن روغن پالم وارد کشور شده، گفت: به این ترتیب حدود 52 درصد از کل روغن وارداتی به کشور را روغن پالم در بر گرفت و این روغن در تولید انواع محصولات غذایی مانند لبنیات و شیرینی و شکلات به کار رفته است.این منبع آگاه افزود: پیشنهاد ارائه شده در شورای عالی سلامت این بوده که اگر قرار بر واردات روغن پالم است باید سهم این روغن از کل واردات روغن به بیش از 30 درصد نرسد؛ ضمن این که روی واردات آن باید تعرفه بالایی وضع شود و در عوض تعرفه روغن زیتون که مفید است صفر شود.
وی تاکید کرد: سازمان ملی استاندارد باید هر چه سریعتر درج عبارت «تولید شده با روغن پالم» را برای برچسب محصولات غذایی اجباری کند تا از این طریق مصرفکنندگان از محتویات محصولی که خریداری میکنند مطلع شوند.
او با بیان اینکه روغن پالم دارای اسید چرب اشباع و سنگین است و به ویژه برای افراد دارای کلسترول و سنین بالا مناسب نیست، گفت: در دولت قبل اعلام شد که 2/5 درصد لبنیات قیمتگذاری میشوند و قیمتگذاری سایر محصولات آزاد میشود. به همین دلیل تولیدکنندگان به تولید محصولاتی مانند ماست پرچرب روی آوردند که در آن از روغن پالم استفاده شده است.
وی با بیان این که در ایران استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی و سایر مواد غذایی ممنوع نیست و سازمان استاندارد نیز در این زمینه سکوت کرده است، اظهار کرد: در دنیا اگر در تولید محصولی از روغن پالم استفاده شود، تولیدکننده باید حتما با تیتر خوانا و درشت این موضوع را روی برچسب محصول خود اعلام کند.
این کارشناس صنایع غذایی افزود: آمار مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلب و عروق طبق آمار وزارت بهداشت بالا است و به همین دلیل باید تلاش کنیم مصرف روغنهایی مانند روغن پالم به حداقل برسد.
وی با بیان اینکه در دولت قبل و سال گذشته بالغ بر 745 هزار تن روغن پالم وارد کشور شده، گفت: به این ترتیب حدود 52 درصد از کل روغن وارداتی به کشور را روغن پالم در بر گرفت و این روغن در تولید انواع محصولات غذایی مانند لبنیات و شیرینی و شکلات به کار رفته است.این منبع آگاه افزود: پیشنهاد ارائه شده در شورای عالی سلامت این بوده که اگر قرار بر واردات روغن پالم است باید سهم این روغن از کل واردات روغن به بیش از 30 درصد نرسد؛ ضمن این که روی واردات آن باید تعرفه بالایی وضع شود و در عوض تعرفه روغن زیتون که مفید است صفر شود.
وی تاکید کرد: سازمان ملی استاندارد باید هر چه سریعتر درج عبارت «تولید شده با روغن پالم» را برای برچسب محصولات غذایی اجباری کند تا از این طریق مصرفکنندگان از محتویات محصولی که خریداری میکنند مطلع شوند.