kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۸۱۸۷
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۰
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

تحقیرشدن رئیس‌­جمهور صربستان توسط ترامپ عقلانیت سیاسی و عامل سرافرازی است!

تمجيد نشريه اصلاح‌طلب از رفتار حقيرانه رئيس‌جمهور صربستان مقابل ترامپ بیانگر آن است که شعار عزت ایرانی و پاسپورت ایرانی که توسط این جماعت سرداده می‌شد صرفا ابزاری برای فریب مردم بوده و اقرار صریح نشریه اصلاح‌طلب گواهی محکم بر این موضوع است.


سرویس سیاسی-

 هفته‌نامه «صدا» از جمله نشریات طیف موسوم به اصلاح‌طلب نوشت: «آيا اقداماتي از جنس كنش رئیس‌جمهور صربستان را بايد مايه شرمساري او دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده در مقابل همتاي آمريكايي خود نشسته است؛ اگر منافع صربستان چنين اقتضايي كند، بايد اقدام رئیس‌جمهور اين كشور را تمسخر كرد يا بايد آن را عقلانيتي سياسي خواند؟! ووچيچ در بلندمدت سياستمداري خواهدبود سرافراز و متعهد به منافع ملي، حتي اگر در كوتاه‌مدت بي‌هنران مدعي او را به باد تمسخر گيرند!»  چند روز پيش ارگان دولت نيز از توصيه روزنامه‌هاي اصولگرا به عبرت‌گيري دستگاه ديپلماسي از اين قضيه انتقاد كرده ‌بود. نکته مهمی که باید به عنوان غفلت تاریخی طیف موسوم به اصلاح‌طلب و همچنین غربگرایان از آن یاد کرد این است که کدام منفعت از پی تحقیر شدن به دست می‌آید؟! کجا شخص یا ‌اشخاصی را می‌توان سراغ گرفت که خود را در معرض تحقیرشدن قرار داده باشند و به تبع آن به سربلندی و منافع خود دست یافته باشند؟!
متاسفانه طیف موسوم به اصلاح‌طلب از درک این موضوع عاجز است که اساسا آنکه در پی تحقیرکردن کسی برمی آید با این کار می‌خواهد عزت و شرف و آزادگی او را لگدمال کند تا با نابود کردن این ویژگی‌ها راحت بر گُرده او سوار شود و از او سواری بگیرد.  
بی­‌انصافانه می­‌گویند دولت مقصر است!!
اشرف ‌بروجردي، نماینده رئیس‌جمهور در شورای فرهنگی- اجتماعی زنان و رئیس‌کتابخانه ملی در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «از زماني که بحران‌ها در کشور شدت گرفت و تحريم‌ها از هر سو مردم را تحت فشار قرار دادند قصه چه کسي بود و من نبودم در کشور آغاز شد و هرکسي سعي داشت تقصير را به گردن ديگري بيندازد. اين در حالي است که مردم بيش از شناسايي مقصر نياز به حل مشکلات و بحران‌ها دارند؛ البته در اين ميان کساني هستند که به‌عنوان افراد هميشه در صحنه تمام تقصيرات را به گردن دولت انداختند و براي پوشاندن خطاهاي خود دولت را در معرض نقد قرار دادند، اما اين افراد مي‌دانند بخش بزرگي از مشکلات فعلي به گردن سنگ‌اندازي‌ها و کارشکني‌هاي نيروهاي تندرو درون کشور است».
بروجردی پیش از این در اظهارنظری تأمل برانگیز گفته بود:«برای دولت کاری ندارد که بخواهد به‌طور مرتب کارنامه خود را به رخ بکشد و مواردی که در آنها موفق عمل کرده را بیان کند اما امروز زمان مناسبی برای این کار نیست»!
اکنون دولت در سال پایانی فعالیت خود به سر می‌برد، اما برخی دولتمردان همچنان قصور و تقصیرهای خود را به گردن دیگران می‌اندازند. برخی دولتمردان و فعالین مدعی اصلاحات با انداختن تقصیرها به گردن «دولت قبل از روحانی»، «دولت سایه»، «تحریم» و موارد مشابه در پی آن هستند تا بر کارنامه خود سرپوش بگذارند. این در حالی است که اکنون زنگ حساب دولت است.
مردم گرفتار معیشت، بانیان وضع موجود مشغول جلد کتاب درسی!
روزنامه حامی دولت اعتماد به مدیر مسئولی الیاس حضرتی نماینده اصلاح‌طلب رد صلاحیت شده انتخابات مجلس یازدهم روز گذشته در شرایطی که قیمت دلار به 26 هزار تومان رسیده و قیمت خودرو و سایر اقلام مصرفی مردم افسار پاره کرده، تیتر و عکس یک خود را به موضوع جلد کتاب درسی دانش‌آموزان پایه سوم ابتدایی اختصاص داد و نوشت: «يك عكس از دو كتاب رياضي كنار هم منتشر شد؛ كتاب سال گذشته با تصوير سه پسر بچه و دو دختر بچه در حال بازي با نقاله و گونيا زير درخت اعداد، كتاب امسال با سه پسربچه و نقاله و درخت اعداد، بدون حضور دختر بچه‌هاي كارتوني. همين يك عكس مادر و پدرهايي را به شك انداخت كه سراغ كتاب‌هاي درسي امسال بچه‌ها بروند، عده‌اي شروع كردند به تاييد حذف عكس دختران و بعد همين‌ها ناگهان تبديل شد به موجي كه در دو روز گذشته شبكه‌هاي اجتماعي را پيمود.. كاربران خشمگين با همين يك خبر خاطرات بسيارشان از تبعيض جنسيتي در سيستم آموزشي كشور را زنده كرده بودند و بعد حتي به ياد رومينا و قتلش توسط پدر افتادند... پس از ماجراهاي كتاب رياضي، پدر و مادرهايي سراغ كتاب‌هاي درسي رفتند، از جدا بودن عكس‌هاي دختران و پسران از هم عكس و فيلم گرفتند و منتشر كردند. حساسيتي كه از سوي جامعه روي كتاب‌هاي درسي ايجاد شده است البته تنها ماجراي امروز و ديروز نيست.»
همچنین روزنامه سازندگی ارگان حزب اصلاح‌طلب کارگزاران عکس تمام صفحه اول خود را به این موضوع اختصاص داد و در اقدامی مشابه در گزارش تیتر یک خود با عنوان «به نام عدالت» نوشت : «حذف تصویر دختران از روی جلد کتاب ریاضی سوم دبستان با واکنش‌های بسیاری همراه شده؛ آیا این حذف با هدف کمرنگ جلوه‌دادن زنان انجام شده است؟»
روزنامه زنجیره‌ای و اینترنتی همدلی نیز در عکس یک صفحه اول خود نوشت: «حالا توجه بسیاری از به‌هم ریختگی تصمیمات وزارت آموزش‌وپرورش در بازگشایی مدارس به سمت اقدام پُر شایبه آن درخصوص حذف تصاویر دختران منتقل شده است و گروهی چنین اقدامی را نتیجه نگاه جنسیت‌زده در بدنه این وزارتخانه می‌دادند و معتقدند که چنین تفکری سبب حذف تدریجی زنان شده و سهم زنان درخصوص آموزش نادیده گرفته می‌شود»
گفتنی است در روزهایی که مردم درگیر مشکلات اقتصادی و معیشتی ناشی از سوء مدیریت دولت برآمده از جریان مدعی اصلاح‌طلبی است ، رسانه‌های زنجیره‌ای این جریان در تلاش برای منحرف کردن افکار عمومی و فرار از پاسخگویی ، هر روزه مسائل فرعی و حاشیه‌ای را برجسته و به عنوان موضوع اصلی کشور به مردم قالب می‌کنند. به راستی ناکارآمدی و بی‌کارنامگی مهم‌ترین راهنما در رفتارشناسی طیف مدعی اصلاحات است. این وضعیت منشا اصلی کنش‌ها و واکنش‌هایی از سوی متظاهران به اصلاح‌طلبی است که ماهیت آن در حکم همان نارنجک‌های دودزا و بهانه‌ای برای فرار به جلو و فرافکنی است.
ارگان دولت مرزهای تحریف و دروغ‌بافی را جابه‌جا کرد
روزنامه دولتی ایران دیروز گفت‌وگویی را با دیاکو حسینی، مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری منتشر کرد که واجد تحریف چندلایه واقعیات است.
وی مدعی شده است: «برجام در امتداد سلسله‌ای از مقررات و قوانین بین‌المللی، در زمان خود یک توافق دقیق و کارآمد از لحاظ توانایی ساختار حقوقی‌اش در مقابله با عهدشکنی‌های آمریکا بود.»
مصاحبه شونده در بخش دیگری از گفت‌وگو با نادیده گرفتن نسبت به تجربه خسارت محض برجام و عهدشکنی آمریکا گفته است: «از این ما به ازای مذاکرات هسته‌ای برای ما رفع تحریم‌ها بود ولی ما به ازای مذاکرات منطقه‌ای برای ایران باید اعم از برطرف کردن تهدیدات آمریکا علیه ایران و از جمله محدود کردن حضور نظامی مستقیم یا غیرمستقیم آمریکا مانند فروش تسلیحات و حمایت از گروه‌ها و کشورهایی باشد که تاکنون برای ما خطرآفرین بوده‌اند. بنابراین بازگشت آمریکا به برجام می‌تواند شروع روند مذاکراتی جدید باشد که می‌توانیم منافع تازه و گسترده تری را در آن تعریف کنیم به نحوی که نتیجه آن خروج آمریکا از این منطقه باشد. وی ادعا کرده است: ما باید این مسئله را بپذیریم و در این اصل مناقشه وجود نداشته باشد که می‌توانیم روابط ایران و آمریکا را به سمت یک رابطه رقابت آمیز و حتی خصمانه ولی کم هزینه هدایت کنیم. همان کاری که در این ۶ الی ۷ سال اخیر در دولت آقای روحانی انجام گرفته است. ما می‌توانیم گاهی از یک سری لفاظی‌های غیر ضروری که ممکن است دستگاه تبلیغاتی اسرائیل و برخی از کشورهای عربی را علیه ایران فعال کند، بپرهیزیم. ما یک دشمنی غیرقابل چشم‌پوشی با آمریکا داریم تا زمانی که آمریکا به طور مطلق تابع رژیم اسرائیل و حاضر است به خاطر این حرف شنوی فراموش کند که رژیم اسرائیل عملا گسترش طلب‌ترین رژیم جهان حداقل بعد از آلمان نازی بوده است، این مشکلات همچنان برقرار است.»
مصاحبه شونده مدعی شده است: «آمریکا خود را به یک حمایت بی‌قید و شرط از رژیم اسرائیل و اخیرا حمایت بی‌قید و شرط از نتانیاهو متعهد کرده است. تا وقتی اوضاع این گونه است ایران به عنوان یک کشور مسئولیت پذیر نمی‌تواند به این موضوع بی‌اعتنا باشد و این دشمنی ادامه خواهد داشت؛ ولی اگر این موضوع تغییر کند، رابطه دو کشور هم تغییر خواهد کرد. ما تا زمان درک واقعیات ایران از سوی آمریکا باید دشمنی با این کشور را مدیریت کنیم. مدیریت دشمنی، هنری است که به نظر بنده رهبر معظم انقلاب تا امروز این کار را به بهترین نحو ممکن انجام داده‌اند. ما دراوج دشمنی آمریکا که به طور بی‌سابقه‌ای در دوره ترامپ شدت گرفت، نهایت خویشتن داری ایران را دیدیم و این نشان دهنده عقلانیت حاکم در عالی‌ترین سطوح تصمیم گیری در جمهوری اسلامی است.» درباره ادعاهای مصاحبه شونده که مردود است و مرزهای تحریف و دروغ‌بافی را جابجا کرده باید گفت؛ اولا، برجام مقابله با عهدشکنی آمریکا نبود، برجام بستر ایجاد شده برای پیمان شکنی آمریکا و کلاه گشادی بود که تروریست‌های کت و شلواری سر دولت گذاشتند، هنوز هم می‌گذارند. ثانیا، ظریف تصریح کرد که توافق با آمریکا به اندازه جوهر روی کاغذ هم ارزش ندارد. با وجود عهدشکنی آمریکا در برجام، کدام عاقلی از توافق دیگر حرف می‌زند؟ ثالثا، نفوذ ثبات‌آفرین منطقه‌ای ایران، ملک طلق مصاحبه شونده و دیگر مدعیان اصلاحات نیست که درباره مذاکره بر سر آن گنده‌گویی کنند. رابعا، مصاحبه شونده مدعی است که در دولت روحانی رابطه رقابت آمیز و حتی خصمانه ولی کم هزینه با آمریکا داشته‌ایم که باید گفت؛ در دولت روحانی، با برجام فروش نفت به زیر 300 هزار بشکه رسید در حالی‌که بدون برجام روزانه 1/5 میلیون بشکه نفت می‌فروختیم، تحریم‌ها بیشتر و پردامنه شد، همچنین برجام‌بازی و انفعال دولت در برابر خباثت‌های آمریکا و پالس علی‌الدوام مذاکره، ترامپ را برای ترور سردار شهید سلیمانی گستاخ کرد. در مقابل خسارت محض برجام و هزینه‌های سنگین آن برای اقتصاد کشور، جوانان مؤمن و انقلابی با جهاد فی سبیل الله، طرح خاورمیانه‌ای آمریکا را ناکام گذاشتند، داعش را در عراق و سوریه زمینگیر ساختند و فرصت‌های عمیق اقتصادی برای کشور به وجود آوردند. خامسا، رژیم صهیونیستی، یک رژیم غاصب و نامشروع است نه گسترش‌طلب‌ترین رژیم جهان! سادسا، رهبر انقلاب همواره با قاطعیت و اقتدار مثال‌زدنی مقابل آمریکا ایستاده‌اند و خباثت این رژیم را هشدار داده‌اند اما دولت به آمریکا اعتماد کرد و فاجعه آفرید.