kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۸۱۴۲
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۴
عضو اتاق بازرگانی ایران ادعا کرد

توزیع سلیقه‌ای ارز نهاده‌های دامی بین شرکت‌های دولتی

عضو اتاق بازرگانی ایران از نحوه توزیع ارز نهاده‌های دامی بین شرکتهای دولتی انتقاد کرد.

مجید موافق قدیری در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر درباره اینکه چرا علیرغم اینکه هفته گذشته شرکت پشتیبانی امور دام اعلام کرد نهاده وارد کشور شده و در حال توزیع است، قیمت‌ها همچنان روند صعودی دارد؟ اظهار داشت: محموله حدود ۲۰۰ هزار تنی کنجاله سویای شرکت پشتیبانی که در انبارهای بندر حضرت امام (ره) موجود است مربوط به واردات ماه‌های گذشته بوده که ارز آن به تازگی توسط بانک مرکزی تأمین شده است.
وی افزود: لذا شرکت پشتیبانی صرفاً مبادرت به فروش ذخیره استراتژیک کرده و این اقدام اثر بخشی چندانی نیز نداشته است. به اعتقاد بنده اگر می‌خواهیم عطش بازار در زمینه کنجاله سویا فروکش کند باید حداقل ۵۰۰ هزار تن کنجاله سویا در این ماه به بازار عرضه شود و متأسفانه این میزان موجودی نداریم. اگر عرضه در این ماه به اندازه کافی صورت نگیرد این میزان در ماه بعد به ۶۵۰ هزار تن افزایش می‌یابد.
این فعال بخش خصوصی اضافه کرد: نکته قابل توجه در این میان توزیع رانتی ارز است و اینکه ارز به صورت سلیقه‌ای به نهادهای دولتی و وابسته‌های دولت تخصیص داده شده است ضمن اینکه تجربه نشان داده دولت بازرگان خوبی نیست و همین اقدامات مشکل را هم دو چندان کرده است. ما معتقدیم اگر دولت می‌خواهد این مشکل حل شود باید به بخش خصوصی واقعی اهمیت دهد و از تجربیات آنها استفاده کند.
گفتنی است، چندی پیش مدیرعامل شرکت امور دام گفته بود: «روزانه 7000 تن خوراک دام و طیور از قبیل کنجاله و ذرت توزیع خواهد شد و طی روزهای آینده این میزان توزیع به 12 هزار تن در روز خواهد رسید. طی دو تا سه ماه آینده فشار موجود روی قیمت نهاده‌های دامی برطرف شده و اختلاف قیمتی که اکنون با نرخ مصوب دولتی دارد، به حداقل برسد.» لازم به ذکر است، به دلیل کمبودهایی که در عرضه خوراک دام و طیور طی چند ماه گذشته وجود داشت، قیمت‌ کنجاله در بازار به پنج برابر نرخ مصوب رسیده است.
به گفته قدیری، متأسفانه با توجه به اینکه کالا از بنادر توزیع نمی‌شود آمار دقیق نیاز و توزیع را نداریم ولی با توجه به افت شدید قیمت جوجه و قیمت بالای نهاده‌های دامی در بازار غیررسمی، می‌توان این تحلیل را داشت که بازار به شدت کوچک شده به طوری که جوجه یک روزه قابل جذب نیست ضمن اینکه برای همین بازار کوچک هم نهاده دامی به اندازه کافی موجود نیست که قیمت‌ها به شدت بالا رفته است.