افزایش100 درصدی قیمت میوه از میدان ترهبار تا مغازه
قیمت انواع میوه از میدان مرکزی میوه و ترهبار تا مغازهها حدود 100 درصد افزایش دارد در حالی که بر اساس مصوبات آنها حق ندارند بیش از 35 درصد قیمت را افزایش دهند.
به گزارش خبرگزاری فارس، قیمت انواع میوه از میدان مرکزی میوه و ترهبار تا زمانی که پشت ویترین میوهفروشیها جا خوش میکند حدود 100 درصد افزایش دارد در حالی که بر اساس مصوبات آنها حق ندارند بیش از 35 درصد قیمت را افزایش دهند.
به عنوان مثال هر کیلوگرم انجیر سیاه در میدان مرکزی میوه و ترهبار پنج تا 10 هزار تومان قیمت خورده اما انجیر سیاه درجه سه در منطقه 19 تهران به قیمت 15 هزار تومان به فروش میرود که افزایش 200 درصدی دارد. خربزه کیلویی 2500 تا 5500 تومان در میدان مرکزی میوه و ترهبار قیمت خورده اما در مغازههای منطقه 19 تهران به قیمت شش هزار تومان به فروش میرسد. اینها همان محصولات درجه سه یا نهایتا درجه دو هستند که حداقل 100 در صد افزایش قیمت دارند.
بقیه میوهها هم به همین ترتیب است و به رغم اینکه در فصل تابستان و عرضه انبوه میوهها هستیم اما قیمتها همچنان گران است. همچنین میوههای خارجی در بازار جولان میدهند. در میدان مرکزی میوه وترهبار تهران آناناس کارتنی از 300 هزار تا 600 هزار تومان قیمت خورده است. قیمت انبه هم از کیلویی 40 تا 55 هزار تومان متغیر است. این نوع میوهها در جنوب شرقی ایران قابل کشت است.
ایران؛ سالانه حدود 18 میلیون تن میوه متنوع تولید میکند و نیازی به واردات میوهها آن هم به قیمتهای سرسامآور نیست. کارشناسان تصریح کردند: قیمت بالای میوههای خارجی راه را برای میوههای داخلی هموار میسازد.
زهرا جلیلیمقدم؛ مدیرکل میوههای گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه واردات اینگونه میوهها برنامه تولید داخل را در معرض خطر قرار میدهد، افزود: سالانه 500 میلیون دلار برای واردات انواع میوههای گرمسیری در کشور هزینه میشود که اگر این هزینه برای سرمایهگذاری در داخل صرف شود طی چهار تا پنج سال در تولید میوه موز خودکفا خواهیم شد.