حمله پهپادی گسترده انصارالله به فرودگاه بینالمللی عربستان در «ابهاء»
سخنگوی ارتش یمن اعلام کرد که یگان پهپادی این کشور عملیات گستردهای علیه اهداف نظامی و حساس عربستان در فرودگاه بینالمللی «ابها» در جنوب غرب این کشور انجام داده است.
انقلابیون یمن دور جدیدی از حملات پهپادی و موشکی خود را علیه آلسعود شروع کردهاند؛ در این مرحله، فرودگاه بینالمللی ابها مورد حمله قرار گرفت، چرا که انصارالله یمن معتقد است عربستان از فرودگاههای جنوبی خود برای حمله به یمن استفاده میکند.
به گزارش فارس، سخنگوی ارتش یمن اعلام کرد که یگان پهپادی این کشور عملیات گستردهای علیه اهداف نظامی و حساس عربستان انجام داده است. سرتیپ یحیی سریع، شامگاه یکشنبه در توئیتی، با اعلام این عملیات نوشت: «نیروی هوایی ارتش با چند پهپاد، حمله گستردهای به مراکز نظامی و اهداف حیاتی در فرودگاه بینالمللی أبها انجام داده است». او این عملیات را «دقیق» خواند و گفت که این عملیات در پاسخ به تشدید حملات هوایی مداوم ائتلاف سعودی به یمن و محاصره این کشور از سوی ائتلاف مذکور صورت گرفته است.
ائتلاف سعودی طی هفتههای اخیر دهها حمله هوایی به استانهای شمال غربی و استان صنعاء که در کنترل دولت نجات ملی است، انجام داده است و در این حملات شمار زیادی غیرنظامی کشته یا زخمی شدهاند.
با این حال، ائتلاف عربی ضد یمن به رهبری عربستان مدعی شد، یک فروند پهپاد یمنی را رهگیری و ساقط کرده است. شبکه العربیه به نقل از «ترکی المالکی»، سخنگوی این ائتلاف شامگاه یکشنبه ادعا کرد که انصارالله این پهپاد را به سمت عربستان فرستاده بودند تا به مناطق مسکونی حمله کند. این ائتلاف مدعی شد که دولت نجات ملی یمن همچنان به «هدف قراردادن غیرنظامیان» ادامه میدهد و این ائتلاف در صدد است تواناییهای نظامی این دولت را تضعیف و نابود کند. ادعای رهگیری یک فروند پهپاد یمنی در حالی مطرح میشود که ارتش یمن از زبان سخنگوی خود، از عملیات دقیق پهپادی به مراکز نظامی و حساس عربستان در فرودگاه أبها خبر داده است.
آمار جدید جنایتهای عربستان در یمن
از سوی دیگر، یک نهاد حقوق بشر یمنی در گزارشی که روز دوشنبه منتشر شد، از کشته شدن ۶۱ نفر از اصحاب رسانه و مدافعان حقوق بشر در یمن در بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ خبر داد. به گزارش خبرگزاری آلمان، این نهاد حقوق مدنی مستقر در ژنو با نام «سام» در گزارش خود گفت که بیش از 1586 مورد نقض علیه مدافعان حقوق بشر، سازمانهای جامعه مدنی، نهادهای رسانهای، خبرنگاران روزنامهها و فعالان رسانههای اجتماعی را ثبت کرده است.
بر اساس این گزارش، این تخلفات شامل قتل، حمله فیزیکی، شکنجه تا حد مرگ، ناپدید شدن اجباری، بازداشت خودسرانه، محاکمه به دلیل ابزار عقیده و همچنین تخریب نهادهای رسانهای و دستکاری در محتوای آنها، غارت یا بستن آنها بود.
سام، سال ۲۰۱۵ را تاریکترین سال برای رسانهها در یمن خواند و گفت: «در آن سال ۳۱۹ مورد تخلف و ۱۰ کشته ثبت شد و پس از آن سال ۲۰۱۷، ۳۰۰ مورد تخلف و سه مورد کشته ثبت شده است و سپس در سال ۲۰۱۶، که ۲۰۵ مورد تخلف و ۱۰ مورد کشته ثبت شده است و در سال ۲۰۱۸ سام ۱۳۵ مورد تخلف را رصد کرد و سال ۲۰۱۹ با ۱۳۴ مورد تخلف کمترین تخلف را ثبت کرد.» سام از جامعه بینالمللی خواست برای توقف فوری همه اشکال درگیری مسلحانه در یمن و تخلفات علیه مدافعان حقوق بشر و اصحاب رسانه فشارهای فوری اعمال کند و یک کمیته بینالمللی برای تحقیق درباره همه این تخلفات تشکیل دهد و عاملان آن را فورا مجازات کند.
همچنین مرکز حقوق بشر یمن که جنایات ائتلاف سعودی علیه کودکان یمنی را از سال 2015 رصد میکند دیروز اولین گزارش خود تحت عنوان «کودکی با رنگ خون و رایحه مرگ» را منتشر کرد. بر اساس گزارش شبکه «المسیره»، در این گزارش آمده است:« تعداد کودکان هدف گرفته شده به دست ائتلاف سعودی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به بیش از ۷۲۰۰ نفر رسیده است. ۳۴۶۸ کودک در حملات هوایی شهید و ۳۸۰۴ کودک مجروح شدهاند.»