مازیار بیژنی:
غربیها صفحهام را بهخاطر انتشار کاریکاتور علیه اسرائیل مسدود کردند(اخبار ادبی و هنری)
یک هنرمند کاریکاتوریست، از مسدود شدن صفحهاش در توئیتر و واکنش جالب یک شهروند آلمانی به کاریکاتور ضدصهیونیستیاش سخن گفت.
مازیار بیژنی، در گفتوگو با خبرنگار کیهان درباره انتشار کاریکاتورهای موهن در هفتهنامه فرانسوی «شارلی» گفت:انتشار این کاریکاتورها در ادامه همان جریان هتاکی علیه مقدسات اسلامی است که سالهاست غربیها و صهیونیستها آن را تکرار میکنند. اما اتفاق خندهدار این است که دولتمردان غربی ادعا میکنند، با انتشار کاریکاتورهای موهن علیه پیامبر اسلام(ص) مخالفتی ندارند چون در کشورهای آنها «آزادی بیان» وجود دارد! اما جالب است که بدانید با این همه ادعای آزادی بیان، آنها حتی نمیتوانند چند کاریکاتور درباره رژیم صهیونیستی را تحمل کنند؛ پس از اینکه چند کارتون درباره اسرائیل را در صفحه شخصیام در توئیتر منتشر کردم، صفحه من مسدود شد! دولتهای غربی از هر نوع بیدارگری و آگاه سازی مردم وحشت دارند و بهطور جدی سرکوب میکنند. همانطور که طی ماههای اخیر، بسیاری از مطالب و صفحات مجازی درباره شهید قاسم سلیمانی را حذف و یا مسدود کردند.
وی ادامه داد: یک شهروند آلمانی زیر یکی از کاریکاتورهایم علیه صهیونیسم در فضای مجازی نظر جالبی نوشته و گفته بود: اگر شما در آلمان زندگی میکردید و همین کاریکاتور را منتشر میکردید، حتما شما را زندانی میکردند و بعد هم از کار برکنار میشدید. این نشان میدهد که دولتهای غربی حتی سرسوزنی هم به آزادی بیان اعتقادی ندارند.
بیژنی در پاسخ به این پرسش که در واکنش به اتفاقاتی چون انتشار کاریکاتورهای موهن در رسانههای غربی، چه واکنشی مناسبتر است، بیان کرد: چون ماجرای شارلی ابدو از جنس رسانهای و تصویری است، پاسخ به آن هم باید از نوع خودش باشد. به ویژه اینکه آنها بار قبل که این کاریکاتورهای موهن را منتشر کرده بودند، در یک اقدام پیشدستانه و عملیات روانی، داعشیها را فرستادند تا در محل این نشریه عملیات تروریستی انجام دهد تا هر مخالفتی با خود را به داعش نسبت دهند. بنابراین فکر میکنم که بهترین واکنش به کاریکاتورهای موهن شارلی ابدو و اقدامات رسانهای دیگری از این دست، باید با زبان تصویر و رسانه باشد.
این کاریکاتوریست همچنین درباره موضوعات مناسب برای پاسخگویی به اهانتهای غربیها و صهیونیستها گفت: به نظر بنده اولویت فعلی، مسئله هولوکاست نیست و موضوعات روز بسیاری است که میتوان علیه صهیونیسم مطرح کرد. چون تنها خط قرمز صهیونیستها هولوکاست نیست و ماجراهایی مثل نژادپرستی و اشغالگری هم برای آنها یک تابوست. حتی خاخامهای صهیونیست نیز بهطور رسمی، از تفکرات نژادپرستانه حمایت میکنند. طرح موضوعاتی مثل نژادپرستی و پرداختن به اینکه صهیونیسم یک جریان نژادپرستانه است، میتواند توجه بسیاری از هنرمندان و کاریکاتوریستهای مهم جهان را به خود جلب کند و علیه صهیونیسم و اسرائیل، جریان بزرگی را راه بیندازد. بهویژه اینکه نژادپرستی امروز به مسئلهای جهانی تبدیل شده است و حتی بهانه اعتراضات در آمریکا هم هست و خیلی از هنرمندان در سرتاسر گیتی، دغدغه مبارزه با نژادپرستی را دارند.
بیژنی در پایان اظهار داشت: متأسفانه بسیاری از نهادها و افرادی که دارای بودجه هستند و میتوانند به برگزاری رویدادهای هنری علیه صهیونیسم کمک کنند، خاموش هستند و کاری نمیکنند!