kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۷۵۴۰
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۱

سال تحصیلی جدید با غیبت رئیس‌جمهور آغاز شد

دیروز در شرایطی سال تحصیلی جدید آغاز شد که رئیس‌جمهور علی‌رغم اطمینان دادن به خانواده‌ها برای رعایت پروتکل‌ها در مدارس، به‌صورت غیرحضوری در مراسم نواختن زنگ شروع به کار مدارس حاضر شد.



پس از چند روز کش‌وقوس درباره تغییر ناگهانی و دقیقه نودی نحوه آغاز سال تحصیلی و اعلام تصمیم دولت به بازگشایی حضوری مدارس، زنگ شروع فعالیت سال تحصیلی در حالی نواخته شد که تعداد زیادی از دانش‌آموزان به علت گروه‌بندی مدارس در این مراسم غایب بودند و برخی خانواده‌ها نیز‌ ترجیح دادند فعلا فرزند خود را به مدرسه نفرستند.
اما مراسم شروع سال تحصیلی دیروز یک غایب بزرگ هم داشت. رئیس‌جمهور که پیش از این با تأکید بر لزوم بازگشایی حضوری مدارس از رعایت پروتکل‌ها با شروع سال تحصیلی گفته بود، دیروز حاضر نشد به این مراسم بیاید و‌ترجیح داد از طریق ارتباط تصویری زنگ مدارس را به صدا درآورد. به عبارتی ظاهراً رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا بر خلاف نسخه‌ای که برای حضور دانش‌آموزان در مدارس پیچیده شده، اعتمادی به پروتکل‌های اعلامی برای بازگشایی مدارس نداشته است که حاضر شود حتی برای لحظاتی پا در یک مدرسه بگذارد!
 دوگانگی سلامت و آموزش نادرست است
رئیس‌جمهور دیروز در آیین آغاز سال تحصیلی 1400- 1399 که به‌صورت تصویری برگزار شد با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید به دانش‌آموزان، معلمان و خانواده‌های آنان اظهار داشت: امسال رسالت و وظایف سخت‌تر و سنگین‌تری بر دوش فداکاران صحنه علم و دانش و پیشرفت و تعالی کشور قرار دارد.
حجت‌الاسلام حسن روحانی با بیان اینکه امروز بعد از گذشت هفت ماه از تعطیلی مدارس سراسر کشور، آغاز سال تحصیلی جدید رنگ و بوی دیگری خواهد داشت، گفت: امسال معلمان، مدیران مدارس و همه مقامات مسئول در وزارت آموزش و پرورش در آزمون بزرگی قرار دارند تا وظایف خود را دقیق‌تر و سخت‌تر از سال‌های گذشته به انجام برسانند.
روحانی با تأکید بر اهمیت جریان داشتن علم و  دانش و آموزش در کشور در کنار سلامت مردم و حیات جامعه افزود: همان‌طور که در ماه‌های گذشته ثابت کردیم دوگانگی نان و جان و سلامت و دیانت ناصحیح است، امروز هم به مدد همه خانواده‌ها، دانش‌آموزان و معلمان گرانقدر ثابت می‌کنیم که دوگانگی سلامت و آموزش هم نادرست است البته همواره و در طول سالیان گذشته نیز یکی از دغدغه‌های اصلی نظام آموزش و پرورش کشور، سلامت دانش‌آموزان بوده است.
وی با تأکید بر اینکه آغاز علم و دانش در کشور به معنای آن است که حتی در سخت‌ترین شرایط هم آموزش تعطیل نخواهد شد، ادامه داد: در هشت سال جنگ تحمیلی و در بمباران شهرها نیز آموزش دانش‌آموزان تعطیل نگردید و دانش‌آموزان علی‌رغم سختی‌ها روند تحصیل و آموزش را در مدارس آموختند.
 رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه آموزش توقف‌ناپذیر است، گفت: هر کسی که معتقد است آموزش باید تعطیل شود یعنی پیشرفت، رشد و تعالی کشور متوقف شود.
رئیس‌جمهور اظهار داشت: هنر ما این است که همه دانش‌آموزان همه‌روزه به‌صورت فیزیکی یا از طریق فضای مجازی در کلاس حضور داشته باشند لذا از آنجایی که امسال سال ویژه‌ای در نحوه آموزش برای دانش‌آموزان است باید وسایل و امکانات لازم فراهم شود تا آموزش از طریق فضای مجازی و صداوسیما نیز به بهترین شکل انجام شود.
روحانی با تأکید مجدد بر اولویت سلامت دانش‌آموزان و توجه معلمین و مدیران مدارس به این موضوع افزود: بی‌تردید اگر شبهه‌ای بر سلامت دانش‌آموزان وجود داشته باشد باید آنان را به منزل برگردانند و اگر اعضای خانواده به ویروس مبتلا شده‌اند حق ندارند فرزند خود را به مدرسه بفرستند.
وی تأکید کرد: سال تحصیلی جدید با تمام سال‌های یک قرن گذشته متفاوت است و باید با دقت، فداکاری، ایثار و نظم و انضباط بیشتر همراه باشد.
وزیر آموزش و پرورش:
نگرانی خانواده‌ها را درک می‌کنیم
وزیر آموزش و پرورش نیز در آیین نمادین آغاز سال تحصیلی جدید که در مدرسه نوجوانان منطقه 4 تهران برگزار شد، با بیان اینکه دو دغدغه مهم سلامت دانش‌آموزان و ارائه آموزش با کیفیت را داریم، اظهار داشت: باید راهی را می‌یافتیم که این دو حق بزرگ اساسی تامین شود. به مجموعه توانمند و با صلاحیت وزارت بهداشت اعتماد کردیم؛ آنان بازگشایی را با رعایت پروتکل‌ها مجاز دانسته‌اند و هر زمان تدبیر دیگری کنند خود را برای عمل به آن آماده کرده‌ایم.
به گزارش ایسنا، محسن حاجی میرزایی افزود: رعایت فاصله بین دانش‌آموزان، استفاده از ماسک، کوتاه کردن زنگ کلاس‌ها و رعایت موارد بهداشتی در سرویس مدارس از جمله پروتکل‌ها هستند که با جدیت دنبال می‌شوند.
حاجی میرزایی با بیان اینکه درباره آموزش، به‌حضور دانش‌آموزان اولویت دادیم ادامه داد: مدرسه یک ساختمان نیست، مدرسه جایگاه شکل‌گیری شخصیت و هویت دانش‌آموزان و توسعه مناسبات اجتماعی و کسب مهارت‌های اجتماعی است و تأثیرات ‌تربیتی آن‌ عمیق‌تر از تأثیرات آموزشی‌اش است.
وی با بیان اینکه گرفتن مدرسه از دانش‌آموز تضییع حیات اجتماعی است و به مراحل رشد و تکوین شخصیت آنها آسیب می‌رساند گفت: باید مدرسه جان بگیرد و نبض آن با حضور دانش‌آموزان بتپد.
وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: باید همه در میدان باشیم، نگرانی خانواده را درک می‌کنیم اما به ظرفیت‌های بالای جامعه اطمینان داریم. جامعه زنده جامعه‌ای است که در برابر پدیده‌های نوظهور در استیصال قرار نمی‌گیرد. پیش‌بینی‌های لازم چون مدرسه تلویزیونی و شبکه شاد انجام شده و تضمین می‌کنیم همه دانش‌آموزان از فرصت آموزش به بهترین نحو برخوردار باشند.
 زنگ مدرسه تلویزیونی ایران نواخته شد
دیروز همچنین با حضور وزیر آموزش‌وپرورش و رئیس سازمان صداوسیما در شبکه آموزش، زنگ مدرسه تلویزیونی ایران همزمان با بازگشایی مدارس نواخته شد.
به گفته وزیر آموزش‌وپرورش، مقررشده تا روزانه 22 ساعت مدرسه تلویزیونی ایران برنامه‌های آموزش تلویزیونی را برای دانش‌آموزان پخش کند. شبکه آموزش، شبکه چهار، شبکه قرآن، افق و شبکه دو؛ به‌طور همزمان آموزش‌های تلویزیونی را پخش خواهند کرد و همچنین این برنامه‌ها در سامانه تلوبیون قرار خواهد گرفت و دانش‌آموزان در هر زمانی که امکان داشتند با رفتن به این سایت می‌توانند  این برنامه‌ها را مشاهده کنند.
 ادامه آموزش حضوری
منوط به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی است
از سوی دیگر، به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: آموزش حضوری تا زمانی ادامه خواهد داشت که تمامی شیوه‌نامه‌های بهداشتی رعایت شود براین اساس مسئولان آموزش و پرورش هر منطقه باید وضعیت را مدیریت کنند.
اعتراض به غیبت رئیس‌جمهور در روز اول مدرسه‌ها
اما حضور پیدا نکردن رئیس‌جمهور در مراسم بازگشایی مدارس آن هم در شرایطی که دانش‌آموزان هفت، هشت ساله نیز دیروز به مدرسه رفتند، واکنش منفی خانواده‌ها و کاربران فضای مجازی را در پی داشت. بسیاری از خانواده‌ها دیروز می‌گفتند چطور پروتکل‌ها برای فرزندان ما در مدارس مناسب اعلام می‌شود اما رئیس‌جمهور حتی برای دقایقی حاضر نیست در همین مدرسه‌ها قدم بگذارد؟
برخی كاربران مجازی هم این‌طور به غیبت رئیس‌جمهور در بازگشایی سال تحصیلی جدید واکنش نشان دادند:
* مهدى دوست‌محمدى: افتتاح مجازی مدارس ادامه همان از پشت شیشه لندکروز مردم را دیدن و قضاوت کردن است.
* زينب: چرااا!! چرا پرزیدنت خودش مجازی افتتاح می‌کنه؟
* محمد: ‏جناب روحانی زنگ آغاز سال تحصیلی جدید را به‌صورت غیرحضوری برای دانش‌آموزان حضوری نواختند؛ قشنگ نیست؟
‏ * الميرا شريفى مقدم: ‏دوگانه سلامت و آموزش نادرست است، جناب رئیس‌جمهور کاش به روال هرساله خودتان برای نواختن زنگ آغاز سال تحصیلی در مدرسه حضور می‌یافتید.
‏ * محمدحسين پويانفر:‏ ‏و ايضأ مدرسه حضوری را مجازی افتتاح فرمودند ... علی بركت الله.
‏ * ‏رضا حسينى: افتتاح مجازی برای مدارس غیرمجازی! ‏این تدبیر و امیدمونه؛ ‏با کرونا و روحانی تا ۱۴۰۰.
* محمدعلى ابطحى: ‏آقای روحانی رئیس‌جمهور محترم ‏باورم نمیشه از دفترتان به‌صورت مجازی مدارسی را افتتاح کردید که بچه‌ها باید حضوری شرکت کنند؛ ‏اصلا یادتان هست کشور مردم هم دارد؟
‏* كبگانى: ‏آیین افتتاح مجازی برای مدرسه‌های حضوری؛ ‏دقت می‌فرمایید؟!
*‏ امير: بچه‌های مردمو میفرستی مدرسه، اونوقت خودت مدارسو مجازی افتتاح میکنی؟؟...
‏* ساناز حبيبى: رئیس‌جمهور غیرحضوری؛ دانش‌آموزان حضوری!
* محمد ایمانی هم نوشت: «کار آقای روحانی درست است که طی هفت ماه گذشته از بیم جان، کار میدانی نمی‌کند، به میان مردم نمی‌رود و اغلب مسئولیت‌ها را ویدئوکنفرانسی برگزار می‌کند یا کار آقایان رئیسی و قالیباف که با رعایت پروتکل‌های اعلامی ‌ستاد کرونا (ستاد تحت ریاست آقای روحانی)، از مناطق مختلف و ادارات بازدید می‌کنند و شنوای حرف‌های ولی‌نعمتان هستند؟کدام رفتار، پروتکلی است؟ آنکه پروتکل ابلاغی خود را قبول ندارد و به آن عمل نمی‌کند؟ یا آنها که مردم را محترم‌تر از خود می‌شمارند و شنیدن درد دل‌ها و چاره‌جویی برای مشکلات را از آداب نوکری می‌دانند؟ اگر کودکان باید سر کلاس درس، و کارمندان و کارگران سر کار اداره و کارخانه حاضر شوند - که ظاهرا چاره‌ای جز این، در عین رعایت ضوابط بهداشتی نیست- چرا آقای روحانی خود را استثنا کرده و نه در معرفی وزیر پیشنهادی صمت در مجلس حاضر شد و نه برای اطمینان دادن به والدین، در مراسم بازگشایی مدارس شرکت کرد؟! آیا باید چنین نتیجه بگیریم که در ستاد کرونا، یک پروتکل برای همه مردم تدوین شده؛ و یک پروتکل ویژه و اعلام نشده برای آقای
روحانی؟!»